domingo, 24 de mayo de 2020

L’Acció, dissabte 8 d’agost de 1.936 pàg. 2


EL SOU D’UN DIA PER A LES VÍCTEMES DEL FEIXISME.

Tot el personal de l’Escola de Treball de Terrassa, tant docent com administratiu i subaltern, ha contribuït amb l’import d'un dia de la seva nòmina a favor de les víctimes del moviment revolucionari.

LES VACANCES OBRERES.

Si als ximples dels feixistes espanyols no se’ls hagués ocorregut fer la trista «intentona», avui haurien començat a la nostra ciutat les vacances obreres, les quals, per notícies que tenim» ha estat acordat no siguin celebrades per ara i tant fins que no hagi acabat definitivament la lluita que contra el feixisme sostenen els nostres germans al front.

NOMENAMENT.

Ha estat designat secretari de l'Ajuntament i Jutjat de Castellbisbal. N’Àlvar Canyameres i Rigol, compatrici nostre.

COMPTE AMB ELS ABUSOS QUE VULGUIN PERPETRAR-SE EN NOM DE LES MILÍCIES.

Del Comitè Local de les Milícies Antifeixistes rebem la següent nota: «Havent arribat fins a aquest Comitè de .Milícies Comarcals nombroses queixes i denúncies segons les quals s’exigeixen elevades quantitats de diners a determinats ciutadans per part dels Comitès Locals i, després d'haver comprovat que en la majoria dels casos es recorre a la intimidació i a l'amenaça, aquesta Comissió manifesta:

Primer.─ Els comitès locals de Milícies no tenen altra missió que l’allistament, organització i ensinistrament dels milicians que s’ofereixin per a lluitar contra el feixisme, i exclou per tant tota mesura de caràcter econòmic.

Segon.─ Mentre subsisteixin els Ajuntaments, són aquests organismes i cap altre, els que tenen potestat per a establir els impostos, tributs i contribucions que siguin necessaris per a resoldre tots ela problemes locals d'índole econòmica.

Tercer.─ En el cas que alguns Ajuntaments no corresponguin a la relació de forces socials existents en cada localitat, aquesta Comissió recomana, a les organitzacions que representin els nuclis socials, sense representació o en representació inferior a la que els correspongui, que han de procedir a la constitució normal dels nous municipis. salvant la representació proporcional que els correspongui.

Quart.─ La Comissió de Milícies Comarcals no accepta cap responsabilitat del que pogués succeir, si contra les seves indicacions, continuen aquestes exigències comminatòries que deshonoren i desprestigien el nou ordre revolucionari.

NOTÍCIES DEL FRONT.

L'estimat militant d’Esquerra Republicana N'Antoni Torrella, que com es sabut marxà fa dies al front aragonès com a conductor d'automòbil, ha enviat notícies al seu amic i soci en el negoci de transports, Rossinyol, comunicant-li que es troba en perfecte estat de salut i de coratge.

Respecte la situació de la lluita, escriu el següent paràgraf molt simple, però molt expressiu:
«Ja pots pensar-te com ens l'hem de jugar, doncs aquests feixistes son mala gent i també se la juguen».

No obstant, endavant!  Cap a la victòria!

COMENCEN A FUNCIONAR ELS CINEMES.

Aquest vespre, alguns cinemes de la nostra ciutat, emprendran les seves sessions cinematogràfiques suspeses durant les tres setmanes de guerra civil.

Amb el funcionament d'aquests espectables, la nostra ciutat, recobrarà per complet el seu aspecte normal.

Celebraren que tots els altres espectacles també puguin inaugurar les seves activitats dintre breu temps.

UN VIDENT QUE PREVEIA LA MONARQUIA.

Ahir a la tarda, ingressà en el quarteret del pati de l'Ajuntament. un jove anomenat Francesc Cortés, obrer de la fàbrica de mitges «Juncosa» instal·lada al carrer de Suris, el qual jove, abans de la vaga general produïda pels actuals fets feixistes, manifestà a uns seus companys de treball, que les dotzenes de mitges que estaven fent les feien en plena República, però que les cobrarien en plena Monarquia.

Segurament que ara ja pensa d'altre forma.

NO ES PODEN PORTAR MES DE 500 PESSETES.

El Comitè d'Enllaç Antifeixista local, adverteix a totes les persones que s'hagin de desplaçar fora de la nostra ciutat amb quantitat superior a 500 pessetes, que tenen la necessitat de declarar-ho a aquest comitè, sota la responsabilitat que es podria produir en cas de no complir aquest requisit.

UN CADÀVER MES.

Ahir vespre, prop de les vuit, es tingué notícia a la Creu Roja de què havia estat trobat un home mort a Can Prat de Matadepera.

L’ambulància es traslladà immediatament al lloc indicat fent-se càrrec del cadàver el qual fou portat al Dipòsit Judicial.

En aquest lloc i gràcies a uns documents que portava fou identificat. Resultà ésser el conegut jove Pere Burés.

No hay comentarios: