sábado, 16 de mayo de 2020

L’Acció, divendres 31 de juliol de 1.936 pàg. 2 i 3


ELS AUTOBUSOS CIRCULEN DONANT A LA CIUTAT UN ASPECTE NORMAL

Poc a poc, la ciutat va recobrant el seu habitual aspecte. Naturalment, això és una tasca lenta i difícil, després de la forta convulsió que ha sofert per obra i gràcia de la reacció feixista. Però tothom s'esforça, a mesura de les seves naturals possibilitats, perquè aquesta normalització sigui ràpida i total.

Avui, a primeres hores del matí tal com tenien per costum, els obrers adscrits als Autobusos de Terrassa han comparegut al treball i el servei ha estat reprès. La circulació dels autobusos ha donat un calent simpàtic a la ciutat, sotmesa fins ara el marasme de l'estat revolucionari.

La gent concorre en nombre extraordinari als cafès, bars i establiments de begudes. Les terrasses d'aquests establiments, en els locals  cèntrics, es veuen molt animades.

Hom diu és molt possible que demà comencin a funcionar els cinemes. Si així fos, l'impuls de la normalització ciutadana hauria pres un to molt accentuat.

Pels carrers no circulen, en la proporció que els darrers dies, els cotxes amb ciutadans armats, S'ha pogut llevar, doncs, l'aspecte bèl·lic que oferien els carrers de la ciutat.

Aquesta tarda a les 3, al Cinema La Rambla s'ha celebrat un míting-assemblea convocat per la C. N, T., en el qual s'haurà tractat de la represa del treball en tots els rams industrials i altres. A l'hora de tancar l'edició no sabem el resultat d'aquesta assemblea.

UNA NOTA DEL CENTRE EXCURSIONISTA SOBRE L’OCUPACIÓ DEL SEU ESTATGE.

Degudament autoritzats per la U. G. T., el Centre Excursionista es creu l'obligació d'aclarir que l'ocupació del seu local, per part d'aquesta agrupació sindical, no ha estat per cap motiu polític, sinó purament per la manca de lloc hàbil en el local requisat, pertanyent a l'Associació Catalanista.

El que ho posem en coneixement dels associats, ja que el centre es sobradament conegut, per ta seva tasca cultural, popular i apolítica, evitant així qualsevol error o confusió.

ACCIDENT D’AUTO.

Anit, un cotxe de militants de la C. N. T., que es dirigia a la nostra ciutat, prop de Rubí, i de resultes d'una falsa maniobra, s'estrellà contra una cuneta de carretera.

La desgràcia sortosament no revestí la importància que de moment aparentava. Amb tot, un dels ocupants del cotxe se'ns diu que el curaren a Rubí, doncs les seves ferides eren de força consideració.

Altres tres ferits foren portats a r l’Hospital. Un d’ells aquest matí ha passat al seu domicili. Els dos restants estan a l’Hospital. S’anomenen Jesús Sabater i Antoni Lázaro i pateixen la fractura del braç i contusió en una cama, respectivament.

QUATRE CADÀVERS MÉS.

A les dues de la matinada d’avui la Creu Roja ha anat a cercar el cadàver d’un home d’uns 50 anys, que estava estès a la carretera de Rubí, per les immediacions de Les Fonts. L'ambulància l'ha traslladat al dipòsit Judicial, on s’ha intentat identificar-lo.

Malgrat que el mort portava al seu damunt diversos papers, no ha estat possible trobat la seva cèdula ni tampoc cap document que facilités la identificació. Vestia espardenyes de betes, vestit blau d’obrer i camisa ratllada.

A les quatre del matí ha estat trobat altre cadàver en una cuneta propera al Sanatori de Can Viver.

Encara que no portava cap document, es veu clarament que es tracta d’un religiós. Sembla que és un Escolapi. A la seva roba interior porta les inicials R, F. 2. El susdit escolapi anava vestit de paisà, amb uns pantalons ratllats, sense mitjons, i camisa blanca.

Igual que l'anterior ha ingressat seguidament al dipòsit judicial, traslladant-lo a aquest lloc, la nostra benemèrita Ambulància.

A les onze del matí, també ha ingressat al dipòsit judicial, el cadàver del Terrassenc Pere Sebastian i Salvador, domiciliat al carrer Emili Soler, 92.

Aquest cadàver ha estat trobat a la carretera de Castellar, prop de la masia coneguda amb el nom de «Torre de Mossèn Homs».

Tots tres morts ho han estat per arma de foc. Cada un d’ells presenta gran nombre de ferides.

Aquesta tarda els serà feta l’autòpsia.

Se’ns comunica que a primeres hores de la tarda ha ingressat al dipòsit judicial del Cementiri Nou altre cadàver. Aquest, segons les poques referències que tenim, és d’una persona que s’anomenava Puig i ha estat trobat a les immediacions de Can Barba.

No hay comentarios: