domingo, 31 de mayo de 2020

Front, 13 d’agost de 1.936, pàg 1


Una maniobra indignant!

La presó de Terrassa es prou segura per a guardar els feixistes.

A primeres hores d’aquesta matinada, obeint unes ordres que no sabem d’on han emanat, s’ha disposat el trasllat dels presos feixistes de Terrassa a la capital catalana.

No volem immiscuir-nos ara, a analitzar i denunciar el procés que ha seguit aquesta qüestió. Però, ens interessa d’una manera especial fer patent la nostra disconformitat amb aquest procedir. Els presos han estat traslladats per una suposada inseguretat de la seva situació, ja sia justificada per les condicions de l’edifici-presó o per altres motius. Les excuses que s’han esgrimit, són, al nostre entendre, estúpides. Els presos estaven segurs a Terrassa. Més encara, amb presos a la nostra ciutat, teníem la seguretat que els feixistes empresonats no podrien eludir les responsabilitats que els pertoquin en el present moviment feixista.

Ara, en canvi, per la manera com ha estat fet el trasllat, hem de creure forçosament en l’existència d’una maniobra que algú sap, certament, la finalitat que té.

Posem a la classe obrera de Terrassa en guàrdia, davant del procedir de certes autoritats locals. Els presos de Terrassa han estat traslladats sense l’acord previ del Comitè d’Enllaç Antifeixista. Això és un fet greu, que cal aclarir sense esperar. El P. O. U. M., ho demana. I creiem que la classe treballadora en massa, exigirà les explicacions necessàries. Per altra banda, creiem necessari aclarir encara, un altre aspecte de l’assumpte. Algú ha fet circular la nova que el nostre Partit havia donat autorització per efectuar aquest trasllat. No som amics d’actituds com aquestes. Però ens agrada que totes les nostres actuacions tinguin un to de responsabilitat. I sobretot, som partidaris de portar la nostra conducta a la llum pública, exposant els fets als treballadors que ens dipositen la seva confiança.

Per tot això hem de declarar que el P. O. U. M., NO HA AUTORITZAT EL TRASLLAT DE PRESOS i que és contrari  aquest fet, que algú, abusant de les seves prerrogatives, han portat a la pràctica.

L’única cosa que feu el P. O. U. M., és donar la conformitat a la sortida d’un autocar nostre, per posar-se al servei de l’Ajuntament d’acord amb la petició formulada pel Secretari de l’Alcalde. No tenim res més a dir. Després de l’exposició de fets, la classe obrera de Terrassa jutjarà a uns i altres.

PERO, QUE TOTHOM RECORDI UN PUNT FONAMENTAL, SOLAMENT EL COMITÈ D’ENLLAÇ ANTIFEIXISTA, TE PROU AUTORITAT PER A DISPOSAR DEL CURS DE LA VIDA DE LA NOSTRA CIUTAT.

AQUESTA ES LA POSICIÓ DEL P. O. U. M.!

No hay comentarios: