jueves, 21 de mayo de 2020

El Dia, edició dijous 6 d’agost de 1.936, pàg. 3


CRIDA DE LES LLEVES DE SOLDATS DELS ANYS 1.934 I 1.935 I LLICENCIATS DEL 1.936 :: NOTA IMPORTANT DEL COMITÈ DE LES MILICIES ANTIFEIXISTES.

El Comitè Central de les Milícies Antifeixistes, d'acord amb el conseller de Defensa de la Generalitat de Catalunya, han decidit que els soldats dels anys 1.934,1.935 i 1.936 es reintegrin immediatament a les casernes i que allí es posin a la disposició dels Comitès de Milícies constituïts sota la jurisdicció del Comitè Central.

D'INTERÉS PER AL PAGAMENT DE JORNALS.

Tots els treballadors del ram del gènere de punt, sense distinció, cobraran el mateix sou que la setmana anterior, amb un augment d'un quinze per cent. Pel que ateny al successiu, hauran d'atendre's als acords de les assemblees dels Sindicats respectius.

Per al personal afecte a les seccions més avall esmentades, regiran provisionalment els següents preus:

Ordidores, 60 ptes. la setmana.
Ajudantes, 54.
Ordidores de mà, 60.
Passadores, 57'50.
Nuadores, 51'75.

SOBRE LES VACANCES.

Ha estat acordat que no siguin celebrades les vacances fins que no hagi acabat definitivament la lluita que contra el feixisme, sostenen els nostres germans al front.

EL GEST D'UNS OBRERS.

Els obrers de la casa ."Electra Industrial", posen a disposició del Comitè d'Enllaç Antifeixista, l'import del quinze per cent d'augment que demà, divendres cobraran amb motiu del decretat augment de jornals.

Aquest lloable gest, el practiquen espontàniament els referits obrers, per tal que l'esmentat Comitè disposi d'aquestes quantitats en allò que es cregui més convenient per a la lluita contra el feixisme.

LA LLIURE VENDA DE LA GASOLINA.

A partir d'aquest matí, han estat obertes novament les fonts de proveïment de benzina, al públic.

El despatx de gasolina es verifica lliurement, sense que calguin permisos especials.

LA MANCA DE PLATA I PAPERS DE BANC PETITS.

Heus ací el contingut d'una nota redactada per l'alcaldia, adreçada als comerciants, per tal de solucionar el problema que representa l'escassedat de plata i paper petit:

"Noticiada aquesta Alcaldia de les dificultats que tenen els Bancs locals per a subministrar el setmanal pel pagament de jornals, a causa de la manca de plata i paper petit, sou pregat de fer lliurament del canvi que tingueu a! vostre poder, prevenint-los que de no fer cas d'aquest prec o de simular atendre'l, però dificultar la nostra gestió en aquesta hora difícil fent l’ocultació de canvis, seran ordenats registres, domiciliaris, essent sancionats o castigats, segons els casos, els que pretenguin posar traves a la gestió que .m’està encomanada.''

NOMENAMENT.

Ha estat designat secretari de l'Ajuntament i Jutjat de Castellbisbal, N'Àlvar Canyameres i Rigol, compatrici nostre.

ALLIBERAMENTS.

Per ordre del Jutge d'Instrucció, s'ha practicat l'alliberament provisional de Josep Ortega Escobar, contra el qual es seguia processament per robatori.

Així mateix, ha estat posat en llibertat provisional, Francesc Salvador i Alcaraz, processat per tinença il·lícita d'armes.

INSCRIPCIONS PER A LES SEMI-COLONIES.

Havent-se normalitzat ja la vida ciutadana, l’Ajuntament ha cregut oportú que les concentracions de semi-colònies locals, restin obertes per tal de rebre les inscripcions de tots els que desitgin fer-ho.

Des del dilluns d'aquesta setmana, aquestes concentracions reben als que ja s'hi havien inscrit i també aquestes noves inscripcions, les quals poden cursar-se a les següents concentracions:

Grup Escolar Torrella (noies i nois).
Turó Parc, escola (nois).
Escola Plaça Verdaguer (nois).
Grup Escolar Baldric (nois i noies).
Grup Escolar Genescà (noies).
Escola Pàrvuls carrer Sant Isidre (noies).
Escola Pàrvuls carrer Menéndez Pelayo (noies).

No hay comentarios: