lunes, 25 de mayo de 2020

El Dia, edició dilluns 10 d’agost de 1.936, pàg. 2


EL PAS D'UN TREN DE MILICIANS QUE ES DIRIGEIXEN A ARAGÓ.

A les 2 i 7 minuts d'aquesta tarda, ha passat per l'estació del Nord de la nostra ciutat, un llarg comboi, que es dirigia cap a Tardienta.

Aquest tren havia sortit de Barcelona i portava un gran nombre de milicians, un bon nombre dels quals, pertanyien a les companyies organitzades a la nostra ciutat, adherides a aquesta columna.

Bon nombre de familiars i una nodrida multitud, han acudit a l’estació, a l'hora esmentada, per tal de victorejar aquestes tropes populars, tan íntimament lligades a nosaltres, les quals han estat obsequiades afectuosament, dedicant-se'ls-hi nodrides ovacions i crits animadors.

El tren, que a més de milícies populars, transportava gran quantitat de material de guerra, ha romàs una breu estona a la nostra ciutat i després ha seguit el seu viatge, enmig de grans demostracions d'afecte.

SON TROBATS NOUS CADÀVERS.

El proppassat dissabte, a les 10 de la nit, aproximadament, l’ambulància de la Creu Roja local recollí prop de la veïna localitat d'Ullastrell, el cadàver de Joan Amat i Turu, propietari del lloc conegut per Can Rodó.

També l'ambulància fou avisada ahir al matí. per tal que anés a recollir al quilòmetre 21, de la carretera de Castellar, el cadàver del clergue Martí Roca, de 36 anys, exrector de Sant Feliu del Racó.

Tant aquest cadàver, com l'anterior, foren conduïts al Dipòsit municipal del Cementiri Nou,
S'han confirmat en absolut les versions, segons les quals, en el terme de Castellbisbal, fou trobat el cadàver de Joan Aymerich, industrial en ciments, de la nostra ciutat domiciliat al carrer de la Fontvella.

Sembla que aquest conciutadà, fou mort el divendres 31 de Juliol o un dia aproximat, presentant el cadàver senyals de descomposició. Se li ocuparen documents d'identificació.

UNA CARAVANA LOCAL DE VEHICLES MARXA A BARCELONA DESTINADA A SARAGOSSA.

Aquesta tarda haurà marxat segurament una caravana de cotxes, camions i autocars, en nombre extraordinari, la qual es dirigirà a Barcelona.

A la capital, es trobaran altres caravanes de cotxes procedents de Sabadell i Manresa, les quals s'uniran a la nostra.

Aquesta columna de vehicles, ben plena de milicians en nombre d'uns cinc mil, es dirigirà cap a Saragossa, a fi d'unir-se a les tropes populars que lluiten en el front aragonès. per tal d'alliberar aquella capital de la grapa del feixisme.

S'HA EFECTUAT UNA IMPORTANT DETENCIÓ.

Aquest matí, la policia local ha practicat la detenció d'un subjecte, el qual una vegada ingressat a la Comissaria, ha estat sotmès a un intens interrogatori.

A fi de no malmetre l'acció dels delegats de l'ordre, no ens han estat facilitats detalls sobre la personalitat del nou detingut.

Podem assegurar, però, que es tracta d'una detenció de la màxima importància i que cas de confirmar-se els pocs informes que tenim, es pol assegurar que la nostra policia haurà efectuat un valuosíssim servei.

Comptem que en properes edicions, podrem oferir més detalls, els quals causaran gran efecte.

No hay comentarios: