jueves, 8 de abril de 2021

El Dia, edició de dijous 15 d’abril de 1.937, pàg. 3.

NOTA IMPORTANT DEL PRESIDENT DEL CONSELL MUNICIPAL.

Crec quo ha arribat l'hora que totes les organitzacions polítiques i sindicals de Terrassa albiri’n més enllà de, la lluita cruent que venim sostenint amb doloroses i tràgiques escenes dins el nostre poble provocat per les hostes del feixisme internacional.

No he de referir-me a les incidències registrades en el curs d'una campanya que fa més de vuit dies porten a terme els quatre diaris de la localitat. Crec que ben al contrari d'això, cal evitar tot motiu de nerviosisme i tibantor, recorrent a la màxima serenitat. Entre germans antifeixistes no pot haver-hi un comportament d'una naturalesa tan baixa de sostre, no pot haver-hi uns i altres, només tots a la mateixa finalitat d'esclafar el feixisme, en totes les terres d’Iberia.

Encaminar la vida administrativa d'un poble com hi ha la responsabilitat, la dignitat i el compromís de TOTS; el perdre la serenitat, en caure a les passions de cadascun, es fa difícil mantenir la solidaritat tan necessària per fer l’obra de conjunt.

Per damunt de tots els egoismes, de, lots els partidismes, de tots els punts de mira, afermem la nostra unitat i no oblidem que la guerra ens ha fet germans. Germans perquè TOTS tenim sang donada a la lluita. Reflexioneu el què passaria si tinguéssim la dissort de perdre la guerra. El feixisme invasor ens ho destrossaria tot, vides, béns i llibertat als nostres infants i les famílies serien ultratjades, no respectarien res.

Cal posar doncs ràpidament remei a aquestes campanyes, no permetent que el desordre i la calumnia subsisteixin un instant més. A la vegada, recavo en la responsabilitat i la serenitat de les organitzacions polítiques i sindicals el compliment estricte del document estès i signat sota la meva Presidència i lliurat a l’Honorable President de la Generalitat en data 15 de febrer d’enguany on el seu primer apartat diu: “Que totes les organitzacions es comprometin a no utilitzar en les seves campanyes la difamació i la calúmnia contra les altres organitzacions antifeixistes, tant des de la premsa, com des de la tribuna o de qualsevol lloc públic i evitar tot allò que sigui contribuir a sembrar la discòrdia en el si del front antifeixista. sota l'amenaça de greus sancions en cas de trencament del compromís.”

AGRICULTURA I PROVEÏMENTS.

Reproduïm a continuació l'Ordre apareguda en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya del dia 9 proppassat per creure-la interessantíssima per a la conservació de la nostra riquesa forestal i posar-la a general coneixement de tots els terrassencs:

“'Vista la instància adreçada en aquest sentit per la Societat Protectora d'Animals i Plantes de Catalunya;

Fent ús de les facultats que em són conferides.

He resolt:

Primer.—Des de la data de la publicació de la present Ordre al Diari Oficial de la Generalitat i fins al dia primer d'octubre proper, queden en suspens les tallades autoritzades pel Servei Forestal referents a alzines, roures, verns i, en general, a totes les espècies que posseeixen la facultat de rebrotar de, soca o d'arrel.

Segon.─ Queden exceptuats de la suspensió preceptuada en l’article anterior els aprofitaments de les alzines sureres que radiquen dins de les zones declarades sureres pel Decret del 21 de març del 1934.

Tercer.─ Si les necessitats derivades de la guerra aconsellen la realització d'un aprofitament dels suspesos per l'article 1er., caldrà que, ho proposin expressament les Comissaries del Carbó o de la Fusta del Departament d'Economia, .Serveis Públics i Sanitat i Assistència Social, i serà atorgat amb caràcter excepcional pel Servei Forestal, el qual vindrà obligat a prendre totes les mesures necessàries amb l'objecte d'assegurar la permanent conservació de lo parcel·la aprofitada.

Barcelona 8 d’abril del 1937.

El Conseller d’Agricultura i Proveïments, Josep Calvet i Mora.”

Facilitat pel “Gabinet de Premsa” de la Comissió de Cultura.

NOTA DEL COMITÉ D'ENLLAÇ DELS SINDICATS FABRIL I TÈXTIL C. N. T. - U. G. T.

Reunit aquest Comitè per tractar de l'aplicació a la localitat del Decret del Govern Central per tal d'abonar el jornal d'ahir per necessitats de guerra, ha acordat deixar-ho amb caràcter voluntari per tots els nostres afiliats. Les quantitats voluntàries hauran de lliurar-se als Departaments següents: Assistència Social, Hospital de Sang o Comitè d’Ajut Permanent a Madrid.

NOTA DEL COMITÈ D'ENLLAÇ C. N. T. - U. G. T. DELS SINDICATS FABRIL I TÈXTIL.

Queden anul·lats els acords que amb data 11 de febrer passat es feren públics per aquests Sindicats declarant obligatòria la cotització pro-milícies per tots els nostres afiliats. Per tant, a partir d'avui solament podran fer-se aquestes subscripcions amb caràcter voluntari.

NOTA DEL COMITÈ DE L'INDÚSTRIA FLEQUERA SOCIALITZADA.

Degut a que en el dia d'avui solament s'ha pogut donar mitja ració per falta de la Corresponent farina i demà essent un dia assenyalat per no haver-hi distribució del dit article, aquest Comitè posa a coneixement de tots els ciutadans que la Conselleria de Proveïments ha lliurat la farina corresponent per tal que en el dia de demà es pugui expedir mitja ració. Per tant, doncs, demà i a l'hora de costum s'expendrà mitja ració.

 

EL PREU DELS OUS.

La Conselleria de Proveïments assabenta els comerciants d’aquesta ciutat que, a partir del dia de la data regirà la següent taxa en el preu dels ous:

País, a 6’20 pessetes la dotzena.

Estranger: a 4’20 pessetes la dotzena

Tota infracció de l’esmentada disposició serà rigorosament sancionada.

AVIS ALS ESTABLIMENTS.

Aquesta Conselleria Municipal de Proveïments assabenta a tots els comerciants d'aquesta ciutat que à partir del pròxim dilluns queda terminantment prohibit vendre cap article dels que estan racionats als veïns de Les Fonts, ja que els esmentats articles els podran adquirir en els establiments de l'esmentada localitat.

EL CURS D'EDUCACIÓ POLÍTICA.

Dilluns proper, a dos quarts de 10 del vespre, es reprendrà el Curs d'Educació Política que amb tant d'encert va desenrotllant el nostre secretari general company Clos.

No hay comentarios: