sábado, 24 de abril de 2021

Front, edició de dimarts, 27 Abril 1937, pàg. 2

Cinema per infants

En el matí, la tarda i la nit d'avui, es celebraran a la nostra ciutat, unes sessions de cinema dedicades als infants. Aquesta mesura és elogiable. Després de tot hi sortirà guanyant el Segell Pro Infància, del qual ja ningú no es recordava. La sessió combinada aquesta vegada està bé del tot. En altres successives sessions, que suposem seran un fet continuat, un film d’esport no serà prou entre tres o quatre films de broma.

Hi ha produïts uns quants films, de canalla, que anirien bastant bé per ajuntar en aquests programes a falta d'altres films especials pels mateixos, Documentals curiosos sobre les ciutats, sobre les besties, i sobre la situació geogràfica de les muntanyes, rius i pobles, tot allò que han vist els infants sobre el paper imprès de les Geografies escolars, pot considerar-se allí per a transportar el noi en el terreny real sobre el qual viu.

Aquestes sessions haurien d'anar preparades. Qui dubta que si per exemple, sortissin unes oportunes orientacions sobre el que veurà en la pantalla, l'infant un sortiria amb quelcom que el faria pensar i comprendre allò que veurà d'una manera molt diferent a la d'ara?

Als infants no se'ls ha de donar les coses sense més ni més, perquè ells poden caure cap a l'altre cantó repudiable  per la reacció infantil de la visió freda i encara a voltes contrària als desitjós proposats pels organitzadors.

Q.

NOTA IMPORTANTÍSSIMA REFERENT AL GRANDIÒS CONCERT SIMFÒNIC POPULAR DE DEMÀ AL CINEMA RAMBLA.

La Comissió de Cultura del Consell Municipal organitzadora del magne concert Simfònic que a càrrec de les orquestres de “Ràdio Barcelona" i "Ràdio Associació de Catalunya" es celebrarà demà a un quart de deu de la nit al Cinema La Rambla, s'ha vist obligada, contra la seva voluntat a canviar la segona part del programa.

Seran, per tant, interpretades en lloc de la "Suite Empordanesa", de Garreta, les següents obres:

"L'Arlessienne" (Suite), Bizet.

"Andante".

"Intermedi".

"Minuet".

"Farandola". Direcció mestre A. Català.

"Danses del Príncep Igor" Borodin. Direcció, mestre F. J. Obradors.

Per disposicions sindicals el mestre J. Lamotte dc Grignon no li és possible de dirigir la part a què havia acceptat a precs dels organitzadors.

Malgrat tot el mestre Lamotte ha promès fer acte de presència al Concert de demà per a palesar l'admiració i afecte que sent pel culte poble terrassenc del qual s'emportà una excel·lent impressió, ran del darrer concert de la Banda Municipal de Barcelona, i la millor manera de demostrar-la serà. doncs. assistint en aquest concert, juntament amb el gran mestre Enric Fontbernat, Director General de Radiodifusió, i també a darrera hora ha promès la seva assistència, el jove compositor català Joaquim Serra. No cal dir, com honora la nostra ciutat l'assistència d'aquestes personalitats de la música catalana.

Hom espera que els amants de la música sabran respondre a l'esforç fet per la Comissió organitzadora, per tal que el programa no sofrís cap pèrdua, ja que la substitució no minora pas l'alt valor musical del magne acte de demà, que ha sabut desvetllar al poble de Terrassa l'entusiasme que mereix i es preveu al Cinema La Rambla un ple formidable, en justa correspondència al gran valor cultural i artístic del Concert i a la finalitat benèfica que es destinaran els ingressos.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA

En les darreres 24 hores s'han registrat els següents accidents a l'esmentat Dispensari.

Santiago Margarit, de 28 anys, domiciliat al carrer de Pi i Margall 206, que presentà segons diagnòstic del doctor de guàrdia, fractura de l'húmer esquerre, a causa d'una caiguda a la via pública.

Climent Vacarisses, de 18 anys, domiciliat a Gironella, ha estat curat d'escoriacions al mentó i genoll esquerre, a causa d'una caiguda a la via pública.

A causa d'haver-la mossegat un gos, ha estat curada de ferides contuses a la cama esquerra, A. Valero d'11 anys d'edat. Ha passat al seu domicili, Amadeu de Saboya, 7.

Timoteu Noya de 5 anys d’edat, i amb domicili a la carretera de Rellinars, 300, que presenta, segons diagnòstic del doctor de guàrdia, ferida inciso-contusa a la regió superficial esquerra.

FINAL DE LA GRAN TÓMBOLA DEL S. R. DEL P. O. U. M

La Tómbola del S. R. que va constituir indiscutiblement un gran èxit, fou tancada el diumenge a les dotze de la nit, després d'ésser visitada per tot el poble de Terrassa durant els dies que funcionà.

Els números principals foren premiats, exceptuant el donatiu del Comitè Local de Barcelona, el qual, en el moment d'obrir els números que no havien estat adquirits aparegué el corresponent a aquest important premi. La decisió del Comitè del S. R. De què en cas de no resultar premiat seria posat a disposició del Comitè d’Ajut Permanent a Madrid es feu públic per mitjà dels altaveus, essent rebut amb mostres d’aprovació per tots els que es trobaven al local, aquest acord.

Un dels premis importants, la moderna màquina de cosir fou adquirit pel company Gavaldà.

La resta de premis foren profusament repartits.

Cal fer observar que una característica que diferenciava aquesta tómbola de les demés, era que els premis petits corresponien a llibres, fullets i subscripcions de premsa, cosa que tingué en compte el Comitè del S. R. ja que aprofitava l'organització d'aquesta tómbola per interessar a la classe obrera en la teoria marxista al mateix temps que sobre problemes tan importants com la Municipalització de la Vivenda i la Col·lectivització d'Indústries i Comerços, etc.

El Comitè Local del Socors Roig del P.O.U.M dona les gràcies a tots els Comitès d’Empresa i de Control, així com també a tots els comerciants i a tots els treballadors en general que en tant desinterès han col·laborat en aquesta Tómbola que és a benefici dels milicians de la Divisió Lenin.

No hay comentarios: