sábado, 3 de abril de 2021

Front, edició de dilluns, 12 Abril 1937, pàg. 2

Moralitat en tot

No sabem com acabarà aquesta qüestió suscitada en la nostra localitat respecte al ball. No voldríem de cap de les maneres que derivés en qüestió política, a menys que serveixi com a punt de partida per a dur aquesta tasca moralitzadora cap a les altres activitats i aspectes de la nostra rereguarda.

Perquè per nosaltres no trobem que sigui moral, al adaptat a la realitat dels moments actuals, la projecció de certes pel·lícules vodevilesques, el manteniment del joc en els cafès, bars i establiments similars, la tolerància de la prostitució clandestina, el ho reprimir les audicions de ràdio faccioses, el no imposar severes correccions als sembradors de vent de discòrdia i desconfiança en la nostra rereguarda, el no fer impossible l'especulació amb els aliments, metalls preciosos, articles de necessitat, etc., el mantenir sous elevadíssims en la burocràcia estatal, i altres defectes que encara patim desprès, de vuit mesos de revolució proletària.

I aquesta moralitat que és imprescindible, necessària i urgent establir, no ha de quedar limitada a una població, sinó que ha d'estendre's a tot el territori. Convé centralitzar, ordenar i fer efectives les mesures que en aquest sentit en prenguin. Han d'ésser totes les organitzacions les que hi han de prendre part. i ha d'ésser un punt de partida per organitzar la rereguarda de cara a guanyar la guerra.

M.

IMPORTANT REUNIÓ A L'ALCALDIA, PEL «SEGELL PRO-INFÀNCIA"

Tal com anunciàrem en anteriors edicions, el Comitè del Segell Pro-Infància, es reuní dissabte proppassat, a la tarda, amb les representacions de tots els Grups Femenins de la nostra ciutat, amb les quals feren un canvi d'impressions referent a la tasca de la propera campanya a profit de la nostra Infància.

Hom palesà en l'esmentada reunió el gran entusiasme entre l'element femení i membres del Comitè.

PRIMER TROFEU PEDAL ANTIFEIXISTA

Ens plau de palesar que la cursa ciclista "Front d'Aragó" - "Barcelona", que tindrà lloc els dies 14 al 18 del mes en curs, el proper dia 18 travessarà la nostra ciutat, a les onze hores i trenta minuts del matí.

Aquesta cursa ciclista, organitzada pel Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya, El Diluvio, Front de la Joventut, Grup "El Diluvio", del Socors Roig Internacional, Comitè Català Pro-Esport Popular, Comitè Regional de Catalunya de la U. V. E., i Col·legi d’Àrbitres ciclistes de Catalunya, del més alt simbolisme i té la finalitat benèfica i humanitària, puix és feta a profit del Socors Roig Internacional.

Per la importància que té aquest primer Trofeu Pedal Antifeixista per a la nostra ciutat, anirem donant els detalls convenients.

EL CONSELLER DE PROVEÏMENTS A PRIMER PLA

La Presidència del Consell Municipal manifesta que referent a la nota dirigida al Conseller Regidor de Proveïments, publicada el divendres proppassat als periòdics locals FRONT i "Vida Nova", signada pel Conseller Pedro Alcocer, no te res a veure, ni pesa cap responsabilitat damunt del Conseller esmentat Miquel Domingo.

Es fan les investigacions necessàries per tal d'esbrinar la culpabilitat.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA

En les: darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els, següents accidentats a l'esmentat Dispensari:

Ha estat curat de ferida contusa, al llavi superior el nen de 5 anys, Joaquim Alaiz domiciliat al carrer de Salvà, 119.

Santos Garcia i Blanco, de 9 anys d'edat, amb domicili al carrer de Menéndez Pelayo, per, haver estat mossegat per un gos a la cuixa dreta.

EL COBRAMENT DE LLOGUERS

La Conselleria de la Vivenda recorda a tots els inquilins, tant els de vivenda com els industrials i comerciants, de l'ineludible obligació que tenen de satisfer els lloguers de les finques que ocupen, el qual cobrament s'efectua en les seves oficines del carrer del Passeig, número 7, tots els dies i durant les hores de 9 a 1 del matí i de 4 a 7 de la tarda.

L'incompliment d'aquesta ordre, sense motiu justificat, donarà lloc a les sancions que les circumstàncies actuals requereixen.

CONVOCATÒRIA PER ALS MUTILATS I FERITS DE GUERRA

Es convoca tots els companys Mutilats, Ferits i Malalts dels Fronts de Guerra a la reunió que tindrà lloc dimecres dia 14, a dos quarts d'onze del matí, al seu estatge, Francesc Macià, 12.

LA COMISSIÓ

PER L'ARXIU DEL MOVIMENT OBRER

Es demana a tots els companys que tinguin manifestos, periòdics, fotografies, segells, etc., relacionats amb el moviment obrer dc qualsevol etapa, que és serveixin ensenyar-los al Departament de Propaganda.

No hay comentarios: