lunes, 5 de abril de 2021

L’Acció, edició dimecres, 14 d’Abril de 1.937, pàg. 2

Telegrames cursats avui amb motiu de la històrica data del 14 d'abril del 1931.

Pel President del Consell Municipal de la nostra ciutat:

«Alcalde-a President Generalitat —14 d'abril, record memorable en què vos en un gest sublim fèieu realitat les ànsies de tot un poble freturós de llibertat, saludo amb emoció al President de la Generalitat de Catalunya, Lluis Companys, verb i acció d'una nacionalitat lliure en Iluita a mort contra l'opressió. Visca Catalunya. Visca la República».

Per la Unió de Rabassaires:

«Unió de Rabassaires a President de la Generalitat.—Unió de Rabassaires de Terrassa, en nombre de dos mil associats, retem tribut d'adhesió i admiració a l’antic company i lluitador avui President genuí d'un poble, lliurem en recordança de la proclamació de la República i de tota la seva obra pel treballador del camp us trametem emocionada abraçada i desitgem que sota el seu guiatge Catalunya triomfs en la Iluita contra els traïdors. Visca Catalunya,—Torres, Coma i Pujolá».

Per la Minoria d'Esquerra Republicana de Catalunya:

«El Cap de Minoria d'E.R. de C. a President Generalitat.—La Minoria d'Esquerra Republicana, de Catalunya de l'Ajuntament de Terrassa es complau a trametre-us una fervent salutació com a President i figura preeminent que sou del poble català en motiu de la commemoració de l'inesborrable i gloriós 14 d'abril del 1931.

Tot i estant en Iluita cruent contra els malvats, avui, amb més emoció que mai,  commemorem la diada simbòlica en pro de les nostres llibertats. Visca Catalunya — Palet, Boada, Graells, Figueras, Banyeres, Bové, Martí, Torrella i Batlle».

Organismes d'Esquerra de la Localitat al President de la Generalitat:

«Amb motiu del sisè Aniversari de l'Adveniment de la República els organismes que signen us trameten la més efusiva salutació i adhesió a Lluis Companys, Catalunya i República. Per al nostre veritable triomf.

Comitè Executiu de l'Esquerra Republicana de Catalunya de Terrassa, Fraternitat Republicana, Joventut d'Esquerra «Estat Català», Joventut Estudiantil d'Esquerra, Grup Femení, Casals d’Esquerra dels districtes 3.er i 4.rt i periòdic L'ACCIÓ

SESSIÓ DE LA COMISSIÓ PERMANENT DEL CONSELL MUNICIPAL.

Ordre del dia per a la sessió ordinària de primera convocatòria que celebrarà la Comissió Permanent del Consell Municipal, demà dimecres dia 14 d'abril del 1937, a les 22 hores.

a) Aprovació de l'acta anterior.

b) Despatx d'ofici.

c) Permisos per a obres.

d) Preus contradictoris relacionats amb les obres d'habilitació de l'edifici del carrer Concili Egarenc.

e) Comptes d'Obres i Vivenda.

f) Amidació definitiva i recepció provisional de les obres d'instal·lació de la calefacció i d'un termo-sifó al Casal dels Vells i Cuina Popular.

g) Aprovació del repartiment de la contribució rústica per a l’actual exercici.

h) Padró per a l’exacció dels drets de vigilància de determinats establiments.

i) Compte de Dipositaria corresponent al primer trimestre d'enguany.

j) D/. resolent instància dels Escrivents municipals.

k) Proposicions, i

l) Precs i preguntes

AVÍS IMPORTANT A TOTS ELS VENEDORS DE VI EN GENERAL.

En vista de que regint el Control del vi a la nostra ciutat des del dia 8 de març proppassat, i essent molt convenient estructurar definitivament les plantilles de venedors de vi d'acord amb els acords presos de la comarcal de Sindicats Agrícoles del Vallès:

Fem avinent a tots els establiments, Cooperatives, Bars, Bodegues i particulars en general, que a partir del dia 15 del corrent mes, no serà servit vi a ningú que no hagi passat per les nostres oficines instal·lades al Celler Cooperatiu, Colom 105 i Estanislau Figueres, 2, per tal de rebre noves orientacions.

Hores d'oficina: Tots els dies, menys els festius de 5 a 7 de la tarda.

COMMEMORACIÓ  EXEMPLAR DEL 14 D'ABRIL.

Els mestres i els alumnes del Grup Escolar «Mestre Carles» del qual en té cura el bon amic i mestre laic En Joan Cabot i Vilar, per tal de commemorar el sisè aniversari de la Proclamació de la República han recollit 165 pessetes que han estat lliurades al Comitè d'Ajut Permanent a Madrid.

AVÍS ALS TREBALLADORS DE LA TERRA.

Es prega que els qui treballin la terra tant si són de l'ofici com si treballen a la indústria, els quals passi el seu terreny de tres quartans, ho han de declarar a la Conselleria d'Agricultura, carrer de les Milícies Catalanes, per tal de fer l’estadística consegüent.

PER ALS QUI TENEN REFUGIATS.

Es prega a totes aquelles persones que tinguin en el seu domicili algun refugiat  procedent de les zones de guerra, independents dels organismes Oficials, que es presentin al Negociat d'Estadística (segon pis de la Casa Consistorial) per tal de fer la corresponent declaració a efectes del Padró d'habitants.

CURSA CICLISTA «FRONT D'ARAGÓ ─ BARCELONA».

Els corredors que prendran part en la cursa ciclista «Front d'Aragó ─ Barcelona» que ha començat avui, o sigui el Primer Trofeu Pedal Antifeixista, organitzat pel Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya, el diari «El Diluvio» i per diverses entitats esportives i polítiques; travessaran la nostra ciutat en l'última etapa vers Barcelona el diumenge al matí, dia divuit.

Per tal d'evitar accidents al pas dels corredors, l'Ajuntament ordena a que la nostra força tingui cura del lloc on passaran els esmentats corredors, tal com és el desig dels organitzadors.

LA CONSELLERIA DE CULTURA CONTESTA UN SOLT APAREGUT A LA PREMSA LOCAL.

Com sigui que amb motiu de l’observança del descans del diumenge, pel Conseller-Regidor de Cultura, d'acord amb la Comissió, es disposà que la Biblioteca-Museu Municipal Soler i Palet romangués tancada durant el matí dels dies del diumenge, donés lloc a l'aparició en la premsa local d'un solt en termes protestataris i en el que, amb més bona intenció que encert, es blasmava de la mesura adoptada, la Conselleria de Cultura per a general coneixement dels conciutadans als quals es dea i s'honora en servir, fa avinent el que segueix:

Que l'experiència dels darrers mesos ha demostrat inequívocament que el diumenge al matí es gairebé nul el cens de concurrents a l'esmentada Biblioteca.

Que, per contra, és el dia dissabte precisament el que els habituals lectors de la Biblioteca fan allà acte de presència en demanda , de volums per al préstec i consulta.

Que allò que deplora la Conselleria de Cultura i la Comissió del ram, es que no hi hagi, dissortadament, una major contracció a la lectura i a l'estudi que obligui a augmentar les hores d'obertura ja que aquest és llur anhel més vehement i per a tal cosa treballa en tots sentits com s'ha vingut i es ve demostrant a tot vent i, finalment,

Que, no d'ara, sinó que ja fa qui sap els mesos, s'està treballant activament i febrosament l'objecte. de restaurar i relligar llibres avariats, d'ordenar, catalogar, classificar i enregistrar l'enorme i valuosíssima quantitat de volums recollits existents en la Biblioteca Popular, emplaçada en el recinte del Parc Municipal, per tal d'obrir-la el més promptament possible al Poble i, a més, fer-la assequible al públic tots els dies, àdhuc, tots els diumenges.

No hay comentarios: