lunes, 19 de abril de 2021

El Dia, edició de dijous 22 d’abril de 1.937, pàg. 2 i 3.

EL CARNET DE RACIONAMENT SERVIRA PER UN MES.

Les Oficines del Carnet dintre la Conselleria de Serveis Públics, a fi de donar més facilitats a les famílies terrassenques, ha cregut fer que els suplements o blocs del carnet de racionament, en lloc d'ésser de quinze dies de durada, com era fins ara, ha establert que ho sigui d'un mes.

I per tal que hom no tingui confusions, assabenta que els esmentats suplements que es reparteixen actualment marcats amb el mes d'abril-maig serviran del 26 d'abril al 8 de maig: i els marcats amb el mes de maig del 10 a 22 del mateix mes.

Recordem que demà divendres, a les oficines del Carnet Familiar o sigui al Saló Catalunya es procedirà el repartiment de blocs de racionament i comprès dels números 9.001 endavant.

DONATIUS I LA TASCA DE LA COMISSIÓ D'ASSISTÈNCIA SOCIAL.

Com que la Conselleria de Defensa ha tancat les subscripcions pro-víctimes del feixisme, i la Comissió d'Assistència Social ha d'assistir amb més volada els infants, vells, refugiats, etc, aquesta prega al poble en general que els donatius que es feien a la Conselleria de Defensa, ara els continuï fent-los a Assistència Social.

La tasca que vol realitzar la Comissió de referència necessita l'ajut voluntari de tots els ciutadans i espera que les empreses col·lectivitzades locals, imitaran el digne gest que ha fet l'empresa col·lectivitzada Boada i Rigol, la qual prengué l'acord de destinar un dos per cent dels jornals a la magnífica obra d'ajut als desvalguts que ve prestant a cap la Comissió d'Assistència Social.

L'esmentada Comissió aprofita l'avinentesa d'avui en fer una crida de col·laboració, de fer constar el seu agraïment als treballadors de l'empresa Boada i Rigol.

Cal ajudar la tasca constant i difícil que ha emprès Assistència Social.

UNA PENYORA DE MIL PESSETES A UN COMERCIANT.

D' acord el President del Consell Municipal conjuntament amb el Conseller regidor de Proveïments, fou detingut el comerciant Josep Reñé conegut amb el sobrenom d’ "El Misses", domiciliat a la cantonada del carrer d'Anselm Lorenzo i 22 de Juliol, per haver venut arròs trencat, el qual estava destinat al bestiar, al preu de Bomba superior.

Abans d'ahir fou posat en llibertat en compensació de la penyora; que li fou posada de 1.000 ptes.

EL PREU DEL MORESC I DE L'ORDI.

La Conselleria Municipal de Proveïments assabenta al públic en general i als comerciants en particular, que a partir de demà regirà la següent taxa de preus per els articles que s'esmenten:

Moresc, compra al major a 0'95. Venda al detall, a 1’00;

Ordi, compra al major a 1'05. Venda ai detall, a 1'10.

Aquesta Conselleria adverteix que aquell qui pretengui burlar aquesta disposició, serà sancionat d'acord amb el que les circumstàncies aconsellin.

D'INTERÉS PELS QUE HAN PRES PART AL CONCURS DE CONTES SOCIALS D'AMICS DE LES ARTS.

La Junta Directiva d’Amics de les Arts, ha vist amb goig el resultat del Concurs de Contes Socials que obrí a mitjans del passat febrer, i amb la finalitat d'aplegar als concursants per a futures actuacions de tipus literari, convoca a tots els que hi han col·laborat, hagin o no estat premiats llurs treballs, a la reunió que es celebrarà el proper dissabte a les sis de la tarda, al seu local social. Milícies Catalanes. 56, i en el saló de reunions de la Junta Directiva (primer pis). En aquesta reunió que hi assistiran també els membres del jurat de la localitat, s'hi farà un canvi d'impressions, pel que es refereix a les derivacions d'aquest concurs, tal com la publicació per part, de l'Ajuntament local dels que consideri més interessants de cara a la cultura dels infants, etc. Al mateix temps es podrà realitzar el lliurament dels premis als autors premiats, i si s'escau, per tornar els originals.

D'acord amb la classificació del jurat, els premis a repartir són.

Primer.— Un lot de llibres, donatiu de la Llibreria Grau, al treball "Retorn del Combatent". Autor, Carles Bosch.

Segon.—Una escrivania, donatiu' de la U. G. T., al treball "EI comiat del pare''. Autor. J. Morera Falcó.

Tercer.─ Un lot de llibres, donatius de les llibreries Camón i Costa, al treball “Pere” de Dolors P. Brull.

Quart.—Un llapis automàtic de tres colors i una ploma estilogràfica, donatius de les llibreries Atenea i Utset respectivament al treball "El vestit nou", del qual és autor Xavier Rovira.

Cinquè.─ Un lot de llibres, donatiu d'"Amics de les Arts", al treball "L'Eterna injustícia" de Maria Fernanda Gañan.

GEST LLOABLE.

La ciutadana Marta Cuell, venedora del Mercadal de la Independència trobà una cartera amb un valor important en bitllets de cent pessetes i d'altres objectes que ha resultat ésser-ne posseïdor el ciutadà Martí Ponsa; l'esmentada ciutadana la lliurada a mans del director, del Mercadal el qual l'ha lliurada al seu interessat i aquest amb agraïment demanà a la venedora si volia cobrar el tant per cent que li corresponia i aquesta solament acceptà 25 pessetes acceptant-ho per tal de fer-ne un present a una pobre malalta.

CONFERÈNCIES D'ORIENTACIÓ POLÍTICA.

El vinent diumenge, a les deu del mati s’inaugurarà al pati del local de les Joventuts Socialistes, un cicle de conferencies de preparació política.

Parlaran els companys Macias, secretari d'agitació i propaganda, Pintat, secretari de guerra i Garcia, secretari de cultura.

Interessantíssim per als militants i simpatitzants. 

Obligatori per als militants de les Joventuts i grup femení.

REUNIÓ DE SECRETARIS DE CÈL·LULA.

Per avui dijous queden convocats tots els secretaris de cèl·lula a la reunió que tindrà lloc al local del Partit.

RECORDANÇA.

Tots els ingressats de nou, han de passar per la Secretaria del local central del Partit (Macià 64). a recollir el carnet, qualsevulla hora d'oficina, i els que no pertanyen a cap cèl·lula, ho faran constar als efectes oportuns.

DETALLS DEL GRAN CONCERT SIMFÒNIC POPULAR.

Avui podem donar importants detalls referent al magne Concert Simfònic Popular que la Comissió de Cultura i amb col·laboració de Ràdio Terrassa han organitzat per a la propera setmana.

Les dues grans orquestres que executaran el programa seran: L'Orquestra Simfònica de Ràdio Associació i la de Ràdio Barcelona, sota la direcció dels mestres A. Català i J. Obradors, respectivament,

Els professors que componen les esmentades orquestres formen un total de vuitanta, i són aquests els reconeguts músics que actuaren en l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, i de la gloriosa Orquestra Pau Casals.

Com hom pot notar, l'acte Musical de la Setmana propvinent té l'èxit assegurat.

No hay comentarios: