viernes, 16 de abril de 2021

L’Acció, edició dimecres, 21 d’Abril de 1.937, pàg. 1

Un ple municipal extraordinari que prometia molt, i es quedà limitat a un ple de tràmit.

Ahir a la nit va celebrar-se la sessió extraordinària del Ple Municipal. Aquest acte havia despertat molt d'interès entre els nostres conciutadans, i tot feia preveure que les discussions serien picades. Ja força abans de les deu, hora anunciada, es congregaren a l'Ajuntament bon nombre de ciutadans que a mesura que anava avançant l'hora anava creixent fins al punt que al moment de començar la sessió, que fou amb tres quarts de retard, el lloc destinat al públic estava atapeït de gent.

A la presidència, el President del Consell Municipal company Figueres i en els escons els consellers Montfort Ribera, Garriga, Banyeres, Graells, Palet, Bové, Torrella, Martí, Boada, Batlle, Ubach, Macias, Puig, Serra, Domingo, Pedro, Aldave, Sabat, Mur, Torres, Coma, Jové, Marchiran, Andreu, Forns, Vendrell i Pujolà.

Es va donar lectura de l'acta anterior que fou molt curt a i es va aprovar sense discussió.

Es passà tot seguit a l'aprovació de l'oferiment i cessió temporal feta al Consell de Sanitat de Guerra del Sanatori Mèdic Quirúrgic d'aquesta ciutat, i s'entrà a la proposta relacionada amb la solució del problema d'abaratiment i regularització dels preus dels queviures, que era el plat fort que tothom esperava.

La Proposta relacionada amb la solució del problema d’abaratiment i regularització dels preus dels queviures presentada per la C.N.T. és un elogi i interès vers la tasca de cooperació.

Projecte que ha d'existir una ponència de compres per mitjà de la Comissió de Proveïments i amb el control sempre de la Comissió assessora. I aquesta última subdividir-la en diverses parts.

La Ponència de distribució anirà amb forma cooperativista i es dividirà a la nostra ciutat en vuit zones.

Es crearà un servei especial per a comprovar en tot moment els compliments dels deures esmentats.

Serà creada una Ponència d'estadística i administració la qual entre altres coses confeccionarà una estadística dels preus de compra dels articles i fixarà les taxes de distribució.

Llegida aquesta proposta la U.G.T. presenta una esmena al projecte. Puig demana la paraula per defensar-la, però es produeix un moment de confusió.

L'esmena que fa la Unió General de Treballadors es basa en acceptar en principi el projecte de Cooperativització, presentat per la Unió de Cooperadors, però que es porti a la pràctica sota el control directe del Municipi, intervenint aquest en tots els aspectes de la cooperació, mitjançant una Comissió Municipal composta d'un representant de cada una de les organitzacions C.N.T., U.G.T. i Unió de Rabassaires, la qual constituiria ensems la Comissió Municipal de Proveïments. I també exposa la necessitat que per a portar el projecte de la Unió de Cooperadors a la pràctica i concretar un pla detallat de realització per l'establiment de cooperatives, caldria constituir una comissió composta pels representants dels esmentats organismes, més un de la Unió de Cooperadors.

Els aprovat. Per tant, lògicament malgrat la confusió que sembla produir-se, queda modificada la proposta.

Com que no hi ha precs s'aixeca la sessió a les 11 de la nit.

No hay comentarios: