jueves, 15 de abril de 2021

Front, edició de dimarts, 20 Abril 1937, pàg. 2

Contes socials

Ahir els diaris locals publicaven el fall del Jurat qualificador del Concurs de Contes Socials que ha organitzat l'entitat "Amics de les Arts". Del total de vint-i-dos contes presentats, en van ésser seleccionats set: tres com a premis, dos accèssits i dues mencions honorífiques. Set contes que a criteri del Jurat sobresurten, és, val a dir-ho, un èxit. I encara, dels restants contes, segons criteri d'alguns membres del Jurat, podien escollir-se'n uns quants més amb mèrits, tots els quals representen una valuosa aportació a la naixent literatura revolucionària.

Podem estar contents de l'èxit que ha assolit l'entitat "Amics de les Arts". En una situació tan caòtica com és l'actual, amb una inestabilitat constant, han aparegut a la nostra ciutat un bon estat d'aficionats a les lletres, que alguns potser ja entrenats, i la majoria segurament nous, contribuiran amb llur esforç, comprensió i voluntat al desenvolupament esplendorós d'una literatura nova, és a dir, de la que correspon a la classe dirigent de la societat: el proletariat

,,,Tant de bo, que aquest concurs sigui l'inici d'un desvetllament literari a la nostra ciutat. Terrassa, ciutat artísticament ben conceptuada, ha mancat d'escriptors. En la història de la literatura catalana, podem gairebé dir, que Terrassa no compta. Però si sabem relacionar el que ha estat fins ara la literatura catalana i el caràcter industrial de la nostra ciutat, potser no ens estranyarà massa, i en canal per aquesta mateixa deducció, haurem de creure que en la nova era, Terrassa, haurà d'ocupar un lloc preeminent.

A veure si encertarem.

M.

UN ALTRE ESDEVENIMENT ARTÍSTIC QUE HONORA LA NOSTRA CIUTAT

Podem avançar que gràcies a les gestions efectuades per la Comissió dc Cultura d'aquest Ajuntament, la qual desitjosa d'ofrenar bons músics als nostres conciutadans, per a la celebració en la propera setmana d'un magne concert popular que anirà a càrrec de dues grans orquestrines simfòniques, la valor de les quals és coneguda Internacionalment.

Com és natural, felicitem la Comissió de referència, tota vegada que aquest esdeveniment artístic musical honora la nostra ciutat.

A mesura que sapiguem noves dades les anirem posant de manifest.

REUNIÓ PER A LA CAMPANYA DEL SEGELL PRO INFÀNCIA

El Comitè local del Segell Pro Infància, li plau convocar a totes les entitats socials, polítiques, recreatives, grups femenins i premsa, a una reunió extraordinària que tindrà lloc demà, dimecres, a les set de la tarda a la Casa Consistorial, per tal de tractar d'un assumpte importantíssim, referent a la propera , campanya del Segell Pro Infància.

 

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents a l'esmentat Dispensari:

Ha estat guarit de ferides a la cella dreta i genoll esquerre, degut a un atropellament de bicicleta, la nena Mercè Berenguel, de quatre anys d'edat, domiciliada al carrer Bartrina, 112.

Rosalia Datzira, de nou anys d'edat; domiciliada al carrer Pau Iglésies, 47, la qual havia estat mossegada per un gos a la pantorrilla dreta.

Josep Maria Pérez; de set anys d'edat, amb domicili al carrer de Blasco de Garay, 114, de ferida contusa a la regió frontal. Ha passat al seu domicili.

ROBATORI

A les vult del vespre del dia 15, va comparèixer a la Inspecció de Vigilància d'aquesta ciutat, Pere Peralta Roig, de 33 anys d'edat, domiciliat al carrer Galileu, 9, el qual va dir que a la carretera de Moncada, cantonada al carrer de la Cisterna, hi havia deixat una bicicleta per tal de poder anar a complir un encàrrec, i quan hi va tornar, la bicicleta ja s'havia fos.

Aquesta bicicleta valia aproximadament unes dues-centes pessetes, i no sap qui la pot tenir. La policia local s'ha fet càrrec del cas.

FEDERACIÓ LOCAL DE JOVENTUTS LLIBERTÀRIES.

Conferència pública organitzada per les Joventuts Llibertàries, per al vinent dijous, dia 22, a les 9 de la nit en el local dels sindicats de la C. N. T., en la qual el nostre company Enric Aldave, conseller de defensa del nostre Ajuntament, dissertarà sobre l'Interessant tema "Problemes econòmics de la Revolució".

Hom espera que tots els amants de la revolució i de l'antifeixisme, hi assistiran pel bé de la nova societat.

HA ESTAT ATRAPAT UN CA RABIÓS

Aquesta tarda entre tres i quatre han telefonat des de l'escorxador municipal a la Comandància que hi havia un ca rabiós que anava mossegant altres gossos i a alguna persona, que pujava pel carrer major. El guàrdia municipal Fuertes, ha sortit en persecució de l'animal rabí i l'ha trobat davant de la Telefònica on li ha engegat un tret que li ha foradat la panxa. Malgrat això el gos ha pogut fugir fins que ha estat atrapat a una entrada del carrer de Roca i Roca.

Tots els propietaris de gossos que hagin estat mossegats per aquest rabiós, tenen l'obligació de presentar-los a les autoritats sanitàries locals.

ROBATORI DE GALLINES

Continuen els robatoris d'aviram a les cases particulars. El dia 16 del corrent mes presentà la denúncia corresponent en aquesta Alcaldia, el ciutadà Vicenç Cercós, domiciliat al carrer Bartrina, 109, que en aquella matinada li foren furtades sis gallines i un "periquito".

La policia està realitzant les gestions consegüents.

AQUESTA NIT PLE EXTRAORDINARI

ORDRE DEL DIA per a la sessió extraordinària que celebrarà el Ple del Consell Municipal, avui dimarts, dia 20 d'abril del 1937, a les deu del vespre:

Aprovació de l'acta anterior.

Aprovació de l'oferiment i cessió temporal, fet al Consell de Sanitat de Guerra, del Sanatori Mèdic-Quirúrgic d'aquesta ciutat. Proposta relacionada amb la solució del problema d'abaratiment i regularització dels preus dels queviures i

Precs l preguntes.

EL CARNET DE RACIONAMENT SERVIRÀ PER UN MES

Les Oficines del Carnet Familiar dintre la Conselleria de Serveis Públics, a fi de donar més facilitats a les famílies terrassenques, ha cregut fer que els suplements o blocs del carnet de racionament, en lloc d'ésser de 15 dies de durada, com fins ara, ha establert que ho sigui d'un mes.

I per tal que hom no tingui confusions, assabenta que els esmentats suplements que es reparteixen actualment marcats amb el mes d'abril-maig, serviran del 26 d'abril al 8 de maig i els marcats amb el mes de maig, del 10 ol 22 del mateix mes.

Recordem que demà dimecres, a les oficines del Carnet Familiar, o sigui al cinema Catalunya, es procedirà al repartiment de blocs de racionament i compra del número 3.001 al 6.000.

DUES NOTES DE LA CONSELLERIA D'AGRICULTURA

La Comissió d'aquesta Conselleria d'Agricultura fa avinent a tots els conreadors de la terra concedida per aquesta que no s'hagin proveït del corresponent permís, referent al tros que treballen, que aquests tan l'obligació de passar per les oficines de la mateixa Conselleria, Milícies Catalanes, 36, a fi de legalitzar el permís de referència.

També comunica, a fi de facilitar la qüestió del planter, que aquesta Conselleria d'Agricultura, que fins el dia 25 del mes en curs, seguirà concedint permisos per a treballar terres, i que a partir d'aquesta data restaran temporalment suspesos, fins i tant que per mitjà de la premsa, hom no avisi el nou termini per a concedir-ne de nous.

PER L'ADQUISICIÓ DE PATATES

Des d'avui, ha començat el Departament de Sanitat de facilitar un talonari "vals" a les famílies que posseeixin o adquireixin fulls de malalts, per al proveïment de patates.

Cal que aquell qui necessiti l'esmentada mercaderia, adquireixi el talonari que facilita el Departament de Sanitat, puix de presentar-se a un establiment qualsevol sense aquest, no li'n serà lliurada.

No hay comentarios: