domingo, 4 de abril de 2021

El Dia, edició de dimarts 13 d’abril de 1.937, pàg. 3.

VENDA DE CIGRONS.

La Conselleria Municipal de Proveïments manifesta al Poble de Terrassa que entre demà i demà passat serà posada a la venda una partida de cigrons.

A fi de proveir-se de l’esmentat article tots els ciutadans hauran de regir-se per ordre de numeració del seu carnet de racionament, i es facilitaran dimecres els compresos entre 1 i 5.000 i dijous del 5.001 a la resta.

Contra el lliurament del tiquet del dimecres, adquiriran el que els pertoqui de racionament en cru.

Els socis de les Cooperatives queden exclosos i llurs sucursals tindran cura de proveir-los.

La resta de ciutadans podran adquirir-los a tots els establiments especialitzats del ram.

Aquesta Conselleria prega al públic que s'abstinguin de contravenir aquestes disposicions i fer cues. car, el proveïment està assegurat i no permetrà que sigui facilitat llegum a cap carnet l'ordre de numeració del qual, no correspongui al dia assenyalat.

VENDA DEL SUCRE.

La Conselleria Municipal de Proveïments assabenta el públic en general que a partir de dimecres posarà a la venda, novament, sucre fi. Aquesta vegada, però hom haurà d'adquirir-lo degudament racionat.

Contra lliurament del tiquet corresponent al dia que, s'adquireixi el sucre serà donada a tots. els establiments de Terrassa la quantitat consignada en l’esmentat tiquet.

EL FESTIVAL D'AQUESTA NIT AL TEATRE ALEGRIA.

Avui dimarts, a dos quarts de 10 de la nit, es celebrarà un festival pro Hospitals de Sang al Teatre Alegria, organitzat per la C. N. T.- F. A. I., amb al cooperació dels companys del S. U. d'Espectacles Púbics dc Barcelona, el qual es desenrotllarà sota el següent programa:

El film "La gàbia d'or".

Actuació dels renomenats cantants Matilde Martín, Maria Tella, Antoni Biarnès, Antoni Garrido i Pau Herzog.

El "chansonnier'' Xalma, amenitzarà l'acte.

MARXA DE CASA SEVA, ROBANT UNA MÀQUINA DE CINEMA Y UNA BICICLETA.

Pere Turu, de 17 anys d'edat, domiciliat al /carrer Pau Iglésies, 38, comparegué a la Inspecció de Vigilància, per a denunciar que el passat dia 9, es persona al seu domicili un noi de 14 anys, el qual va demanar-li una bicicleta que posseeix i que ell va deixar-li.

No va saber res més del referit xaval, fins que la policia amb les seves gestions, aconseguí atrapar-lo a Olesa, quan ja s'havia venut la bicicleta per 120 pessetes, 92 de les quals li foren encara ocupades, havent-.se gastat les restants amb l'adquisició de menjar.

Li fou trobada així mateix una màquina "Pathe Baby" que, havia, robat en marxar de casa seva. Car els propòsits del vailet, com més tard ha confessat, eren els de fugir de casa seva, mantenint-se durant un quant temps amb el producte de la venda dels referits objectes.

La policia ha posat el noi detingut a la disposició del Tribunal Tutelar de Menors.

LA PAU FAMILIAR.

A la Inspecció de Vigilància, comparegué Maria Fasernes Ibars, de 29 anys d'edat, domiciliada al carrer Linneu, 69, la qual denuncià que el seu marit Jaume Gaspar, l'havia maltractada de paraula i obra, el proppassat dijous.

NOI QUE FUIG DE CASA SEVA.

El passat divendres comparegué a la inspecció local de Vigilància. Camil Lillo Macarró, de 40 anys d'edat, que viu al carrer Colom, 303, el qual denuncià que, el seu fill Ferran, havia desaparegut del seu domicili aquell mateix dia, sense que conegués el seu actual parador.

Els agents de, vigilància practiquen les gestions pertinents per a la troballa del noi fugitiu.

BALL AL "CHOR DELS AMICS".

L'empresa de ball del "Chor dels Amics", ha organitzat per a demà dimecres, a tes 6 de la tarda, un gran ball, el qual serà a profit dels Hospitals de Sang de la nostra ciutat

EL PERQUÈ DE LA NOVA PUBLICACIÓ D'UNA CRÍTICA.

Ahir el nostre diari publicà novament la critica del film "Joaquim Murrieta". El fet esdevingué a què en ésser publicada el proppassat dissabte, degut a un estrany tergiversament de galerins, aparegué capgirada i confosa en extrem, ço que per a major claredat ens feu decidir ahir a publicar-la novament, degudament ordenada. F. M.

DADES DE L'IMPORTANT CONCERT DE L’OROUESTRA DE CORDA DE LA NOSTRA CIUTAT.

Definitivament, el concert que ha organitzat la Comissió de Cultura de l'Ajuntament local i a càrrec de l'Orquestra Escolar de Corda de la Escola Municipal de Música, es celebrarà el proper divendres dia 16, a dos quarts de 10 de la vetlla, en el Teatre del Poble.

Com que aquest acte musical la recapta del qual, la Comissió organitzadora ha acordat destinar-la a Colònies i Semi Colònies Escolars, esperem que el nostre poble no mancarà a aquest concert benèfic executat pels nostres escolars de l'esmentada Escola Municipal de Música.

No hay comentarios: