domingo, 25 de abril de 2021

L’Acció, edició dimarts, 27 d’Abril de 1.937, pàg. 2

CONFERÈNCIA SANITÀRIA.

Demà a les 10 del mat! i en la Caserna de Lluis de Sirval de la nostra ciutat, on s'allotgen les forces del Primer Batalló del Tercer Regiment de la segona Divisió Orgànica de l’Exèrcit Popular de Catalunya, el Dr. Paulis, cap dels Serveis Mèdics Sanitaris Municipals, llegirà un treball científic que porta per títol «Missatge Sanitari a la Joventut en Armes».

Aquest acte ha estat organitzat per a els Comissaris Polítics d'aquesta Caserna, i per a els soldats de la mateixa, per el seu profit higiènic i moral.

Confiem que L'assumpte elegit pel Dr. Paulis per a la seva dissertació ofereix també en alguns caires especial interès per a la població civil, l'Emissora Ràdio Terrassa, radiarà l'esmentat Missatge Sanitari el dijous a les 9 del vespre, després del comunicat de guerra de la Generalitat.

NOTA DE LA CONSELLERIA MUNICIPAL DE DEFENSA.

Hom posa en coneixement de tots aquells qui posseeixen factures pendents de cobrament en aquest Departament Municipal de Defensa, que passin tot el més tard, dintre quaranta vuit hores.

També comunica que els qui hi tinguin de passar factures pendents, les passin tan prompte els sigui possible.

VENDA DE CIGRONS.

Aquesta Conselleria de Proveïments assabenta al públic, que demà dimecres i passat demà dijous es vendran cigrons en els establiments especialitzats, i es despatxaran el dimecres els carnets del número 1 al 5.000 i el dijous del 5.001 als restants, essent indispensable la presentació deis tiquets de tots dos dies, però entenent-se la ració corresponent a un dia.

Regiran els següents preus de venda:

200 grams 0'65 pessetes.

300 grams 0'95 pessetes.

400 grams 1’25 pessetes.

500 grams 1’60 pessetes.

600 grams 1’90 pessetes.

700 grams 2'20 pessetes.

800 grams 2'50 pessetes.

900 grams 2'85 pessetes.

1 quilo 3'20 pessetes

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents a l'esmentat dispensari:

Santiago Margarit de 28 anys d'edat, domiciliat al carrer Pi i Margall 206, que presentà segons diagnòstic del Dr. de guàrdia, fractura de l'húmer esquerre, a causa d'una caiguda a la via pública.

Climent Vacarisses de 18 anys d'edat, domiciliat a Gironella, ha estat curat d'escoriacions al mentó i genoll esquerre, a causa d'una caiguda a la via pública.

A causa d'haver-la mossegat un gos, ha estat curada de ferides contuses a la cama esquerre, A. Valero de 11 anys d'edat. Ha passat al seu domicili, Amadeu de Saboya 7.

Timoteu Noya de 5 anys d'edat, i amb domicili a la Ctra. de Rellinars 300, que presentà segons diagnòstic del Dr. de guàrdia, ferida incisa-contusa a la regió superficial esquerra

CONSELLERIA DE LA VIVENDA.

Per tal de donar compte de I la recaptació de lloguers feta en aquestes oficines de les finques destinades arrendament, són pregats els titulars de les mateixes que posseeixin fins a quatre vivendes, de personar-se en aquesta Conselleria, carrer del Passeig 7, a fi de conèixer els resultats obtinguts, així com per informar-los de llurs obligacions envers les mateixes.

NOTA DEL SINDICAT ÚNIC D'ESPECTACLES PÚBLICS C.N.T. - A.I.T.

El Sindical Únic d’Espectacles Públics C. N. T. - A. I, T. fa avinent al públic, que tindrà les seves oficines obertes tots els dilluns i dijous de 7 a 8 de la vetlla i els dimarts de 9 a 10 en el seu local social Garcia Hernández.

No hay comentarios: