miércoles, 7 de abril de 2021

La Humanitat : Any 6, núm 1603 (15 abril 1937) pàg. 3.

LES PRIMERES AUTORITATS MILITARS I CIVILS.

Entre les autoritats que desfilaren per l’antesala de la Presidència i saludaren el senyor Companys, hi havia. els caps militars i civils de la nostra terra, així com els cònsols acreditats a la nostra ciutat.

Són remarcables les visites del general Aranguren, cap de la Divisió i el seu ajudant; l'alcalde de la ciutat, senyor Carles Pi i Sunyer, i el President del Parlament de Catalunya, senyor Serra Hunter.

També desfilaren per la Presidència i oferiren els seus respectes i adhesió a l'honorable president els següents:

Minoria d'Esquerra de l'Ajuntament; Miravitlles; ·Diaz Canedo, ex-ambaixador de Buenos Aires; Comitè Pro Exèrcit Popular Regular; Comissió Mossos d’Esquadra; Sindicat Professional de Periodistes; President del Parlament Català amb diversos diputats; Comissió delegada de diputats a Corts; Soler, Inspector General de Serveis d’Ordre Públic; Centre Republicà de Mataró; Comarcal del Maresme; alcalde de Tiana; Ateneu Tianenc d’E. R. de C.; Galés; Comissari de Premsa; alcalde de Mataró; Cònsol de França; senyor Alcaraz, Vicecònsol de l’Argentina; senyor Lladó de Cosso, Cònsol de la República d’Hondures.

Consell Permanent d'Esquerra Republicana i representacions de les Circumscripcions de Tarragona, Lleida i Girona; diputats Rubió Tudurí, Gené. Farré i Banyeres; Pau Baqués, en representació de la minoria municipal de la. «Unió de Rabassaires»; Federació Catalana de Rugbi; El President de la Junta Municipal del Partit Republicà d'Esquerra; Eduard Albors Carreres, Vocal representant del Estat al Consorci de la Zona Franca; doctor Edmon Narro; Adolf Cabús, Delegat Especial dels Serveis Socials a Catalunya; Adolphe Gonzenbach, cònsol de Suïssa, i una Comissió femenina del Casal d’Esquerra del districte quart.

ADHESIONS AL PRESIDENT

A la Presidència de la Generalitat s’han rebut les següents comunicacions i telegrames d’adhesió al President de Catalunya:

En representació d’Acció Catalana Republicana, Joan Casacuberta; del Consell executiu, Manuel Andreu; conseller regidor, Rafael Tasis i Marca, i Pere Lloret, diputat al Parlament de Catalunya; Comissió de l’empresa col·lectivitzada «Dubler» en nom de la majoria dels treballadors; en nom de 50 obrers de la casa Fabra i Coats d’Harmonia del Palomar; en nom de 600 afiliats a la Federació Republicana Socialista de l’Empordà, de Figueres; Université Populaire de Tours Grannont, Domènech Latorre i Soler; Pàtria Nova i Joventut d’Esquerra Nacionalista; Ateneu Cultural d’Esquerra; Centre Republicà Democràtic Federalista; treballadors de la casa Antoni Cases; Centre d'Esquerra Republicana de Viladrau· Casal d'Esquerra d'Estat Català; president Joventuts d'Esquerra Republicana de Valls; Joan i Josep Basagans, de Ripoll; Sindicat Agrícola de Ripoll; Esquerra Republicana de Ripoll; Comarcal Ripollès d’Esquerra Republicana; Organismes d’Esquerra de Terrassa; Centre d'Esquerra, de Puigcerdà Sindicat de Treballadors Municipals UGT, de Ripoll; alcalde de Terrassa; Esquerra Republicana de Canet de Mar; Casal d’Esquerra de Calella; Ateneu Republicà d’Espluga de Francolí; Centre Republicà Federal de Pins del Vallés.

Centre d’Esquerra Republicana de Just Desvern; Ajuntament d'Alforja; alcalde de Vilabol; minoria d’Esquerra de l’Ajuntament de Terrassa; Unió de Rabassaires de Terrassa; alcalde i consellers d’Esquerra de Caldetes; Centre Federal d’Esquerra de Molins de Llobregat; Centre Republicà Federal de Palamós; PSU de Santa Bàrbara; Centre d’Esquerra de Cardedeu Joventut d’Esquerra de Cardedeu, Joventut d’Esquerra de Pins del Vallès; Agrupació Republicana de Vilaroma; Sindicat. Agrícola de Darnius; Abelló d'Alcanyiç; secretari Ajuntament de Pins del Vallès; Màxim Silvio, de Barbastro; Pagadoria de Milícies de Barbastro; Víctor Farreras, de Figueres; família Agustí de Castellterçol; Pere Trabal de Sabadell; Delegació de Catalunya i Llevant d’Unió portuguesos Antifeixistes; Domènech de Toulouse; alcalde de Pins del Vallès; Associació de Lw. Tenis de Catalunya; Federació Catalana d’Atletisme; Federació Catalana de Basquetbol; Federació Catalana de Rugby; Federació Catalana de Gimnàstica; Federació Catalana de Hockey; Federació Catalana de Lluita; Federació Catalana de Futbol Associació; Federació d’Esquí de Catalunya; Lliga Oficial de Beisbol; Comitè Regional de la U. V. E.: Sindicat d’Espectacles Públics (Secció Boxa); Comitè Català Pro Esport Català; Federació Catalana de Rem, obrers de l’empresa Antoni Gorina; Florinda Bultó.

No hay comentarios: