viernes, 2 de abril de 2021

L’Acció, edició dissabte, 10 d’Abril de 1.937, pàg. 2

Una nota del P.S.U. sobre la difamació de què és objecte la Conselleria de Proveïments

«Vida Nueva», en el número del dia 9 del corrent va treure's la careta que dissimulava la seva posició immoral i de poca serietat. Un articulista anònim com la majoria dels articulistes del diari al·ludit, fa una sèrie de consideracions sobre el company Domingo com a Conseller President de la Conselleria de Proveïments.

EI company Domingo és elegit per la U.G.T. però com a home polític pertany al Partit Socialista Unificat, i com que l'atac que se li fa és del més innoble i amb intencions completament polítiques, el Partit Socialista surt al pas d'aquesta companya de xantatge que «Vida Nueva» intenta fer.

D'aquesta manera posarem les peres a quarto com es diu vulgarment, a tots aquells que en nom de la C.N.T. porten una etiqueta de moralistes, desacreditant-la amb la seva actuació nefasta.

El títol «La Consejería de Abastos, siguiendo el plan de su «política», perjudica en gran manera los intereses de nuestra ciudad» dona la sensació de que el seu contingut declararia quelcom interessant sobre els seriosos motius i el per què es perjudica la nostra ciutat, però com  ja  n’estàvem segurs, no denuncien ni aclareixen res, solament anomenen, el company Domingo perquè amb la política de la Conselleria de Proveïments no poden viure ni especular uns quants revolucionaris molt vius, que per gran deshonra de la classe treballadora i de la Central Sindical porten un carnet de la C.N.T. amb càrrecs representatius d' importància relativa.

No volem fer com «Vida Nueva» que no concreta i escriu solament per dir que el company Domingo és incapacitat sense demostrar-ho. Nosaltres comencem per donar la cara i posarem en el present article un «botonet» de mostra perquè la classe treballadora de Terrassa es doni compte de l'extraordinari cinisme que té «Vida Nueva» al publicar notes com la de divendres passat.

Consti doncs, que farem un vertader balanç; primerament a la Conselleria de Proveïments, des de quan ho tenien «els honrats» Companys de la C.N.T. a fi de que jutgi el poble treballador. Quan haguem mostrat les proves documentals de la tasca dels Companys en nom de la C.N.T. a l'esmentada Conselleria analitzarem les altres que també en tenim un bon paquet per exposar, sobretot en les d'Economia i Seguretat Interior.

Segons «Vida Nueva», la incapacitat del company Domingo és manifesta, però no ho serà pas per denunciar el repartiment de queviures d'una forma parcial a amb documents que diàriament detallarem de quan hi estaven els Companys de la C.N.T.

Solament avui denunciem a la opinió de la classe treballadora, una factureta de xocolata que van fer en combinació Bruno i Marchiran en nom de la Conselleria d'Economia, sense donar-ne coneixement a la Conselleria de Proveïments quan concertaren la operació; i com és molt natural, el company Domingo tot i ésser olt incapacitat, va requisar la xocolata i l'import de la mateixa ha quedat a benefici del fons de la Conselleria de Proveïments. A més, la factureta número 16.159 del 25 de febrer del 1937, sumava un total de 10.750 pessetes, de les quals estaven destinades un 5 per 100 als intel·ligentíssims Companys de la Conselleria d'Economia o sigui un total de 537 pessetes amb 50 cèntims que anaven destinades a les seves respectives butxaques i també estem enterats que la casa Juncosa de Barcelona reservava una comissió d'un 45 per cent als «honradíssims» Companys al·ludits de la C.N.T.

Properament publicarem una carta de «gran honradesa» acompanyada d'algunes dades i si no es presenta ocasió d'interrompre tan interessant denúncia de documents, esperem fer-ne un fulletó.

Seria molt interessant !

«CANÇÓ D'AMOR I DE GUERRA» AQUEST VESPRE A FRATERNITAT REPUBLICANA.

Ho prevèiem tal com ha succeït. La representació que aquest vespre es celebra a la Casa del Poble per elements ben valuosos, ha cridat molt els aficionats a veure teatre; tant, que el bloc de localitats ha quedat molt rebaixat.

Noticiem que per raons interiors la taquilla no estarà oberta. D'ara en avant, sempre que es tracti de funcions amateurs, les localitats, en caràcter d'invitació, seran venudes al taulell del cafè, àdhuc en el moment d'anar a començar l’espectacle.

Quant a la representació d'avui hem de dir que, constituirà un model Insuperable d'execució dramàtica i musical, a jutjar per les boníssimes impressions que tenim rebudes.

ES COMPRARIA CARRET amb el corresponents guarniments de l’animal. Mides petites.

Raó en aquesta administració: Mas Adei, 38.

ASSISTITS  AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents a l’esmentat dispensari:

Ha estat curat de ferida contusa al llavi superior, Frederic Vives de 13 anys d'edat, domiciliat al carrer Navas de Tolosa número 47.

Emili Castanyo de 35 anys d'edat de ferida contusa a la regió occipital; domiciliat al carrer Arquímedes número 188.

Eduard Vieta de 12 anys d'edat amb domicili al carrer de Joaquim Maurin número 88, d'esquinç a la monyeca dreta.

Cèsar Sánchez Guillem de 6 anys d'edat, domiciliat a la Rambla d'Egara 44, de fractura al cúbit terç mig del braç dret.

AGRUPACIÓ DE DONES ANTIFEIXISTES.

L'Agrupació de Dones Antifeixistes d'aquesta Ciutat, entitat ara constituïda, farà una recapta en l'acte de reobertura del Parc Municipal, demà diumenge al matí com la que s'ha fet avui a la tarda, a profit del Comitè Pro-mobilització de la dona a la reraguarda, per atendre amb el recaptat les despeses que aquesta mobilització femenina ocasionarà.

DETENCIÓ D'UN TENDER.

La Presidència del Consell Municipal conjuntament amb el Conseller Regidor de Proveïments han acordat la detenció del tender Ramon Puig i Besora, domiciliat al carrer Pintor Torres, número 138, per haver passat de franc porc a la nostra ciutat i haver-lo venut més car del preu de taxa, establert per l'esmentada Conselleria.

NOVA PUBLICACIÓ.

Amb una presentació molt discreta i un text molt suggestiu i interessant, acaba d'aparèixer el Butlletí núm. 1 de l'Empresa Col·lectivitzada «Font Batallé».

Ens congratulem que tinguem un nou col·lega en la Iluita periodista, per bé que dedicat a la divulgació d'unes notes d'interès particular, i que forces anys de vida compti.

CONVOCATÒRIA ALS MUTILATS DE GUERRA.

Es convoca a tots els Companys mutilats, ferits i malalts dels Fronts de Guerra, a la reunió que tindrà lloc dimecres dia 14, a dos quarts d'onze del matí a llur estatge, Francesc Macià  núm. 12.

DEL CONCERT PER L’ORQUESTRA ESCOLAR DE CORDA DE LA NOSTRA CIUTAT.

La propera setmana podrem donar detalls definitius de l'important concert popular per l'Orquestra Escolar de Corda de l'Escola  Municipal de Música dirigida pel mestre M. Cases Bell, donarà al Teatre del Poble.

La Comissió de Cultura del nostre Ajuntament ha estat l'organitzador d'aquest acte musical, ja que ha cregut fer oir al nostre poble les selectes obres interpretades per l'esmentada Orquestra.

INVITACIÓ A LA JOVENTUT D'ESQUERRA D'ESTAT CATALÀ.

El Departament de Guerra d'Estat Català de Barcelona ha invitat a la nostra Joventut d'Esquerra d'Estat Català per a assistir al Curs de Pilots Aviadors.

Els que hi desitgin inscriure's que passin al nostre local (Casa del Poble, segon pis), als quals els donarem els detalls consegüents.

TOT HOM HAURÀ D'ADQUIRIR EL «SEGELL PRO INFÀNCIA».

El «Segell Pro Infància» no és una institució creada circumstancialment, sinó que ja té una executòria remarcable i una orientació ben definida pel que fa referència a la infància de Catalunya.

No hay comentarios: