lunes, 12 de abril de 2021

La Humanitat : Any 6, núm 1606 (18 abril 1937) pàg. 3.

EL SEGELL PRO INFANCIA

S'apropa la campanya anual d'aquesta. institució modèlica. Dintre breus dies seran posats a la venda els segells d'enguany, la venda dels quals servirà per a incrementar les obres creades ─preventoris, guarderies, etc., etc... i, alhora per a iniciar-ne de noves tant o més interessants i necessàries.

Fora molt de doldre que la tensió dels nervis ─i de les butxaques- mermès gota els ingressos que la Institució espera de la campanya imminent. Existeix una prolixitat de segells que recapten l’òbol popular, tots ells ben justos i millor encaminats. Però caldria que la llur difusió no perjudiqués la del segell infantívol, ja que això hauria de repercutir sinistrament damunt els tendres acollits amb què l'obra del Segell compta. Cal, a més, tenir present que mentre les altres menes de segells disposen de tot l'any per a fer la seva via, aquest, que és el més antic, i anterior a la guerra, es desenvolupa dintre un termini limitat. No vull pas dir amb això que ningú s'abstingui de comprar altres segells, amb els quals simpatitzi. Però si que hauria d'esforçar-se tot ciutadà a augmentar un través de dit el seu pressupost .segellístic i no deixar de contribuir ─dintre l'etapa que comença el 25 del mes actual i S'acaba el 31 de maig─ al fet que els 400 infants que avui són sol·lícitament atesos a Arenys, a Sant Andreu í a Terrassa puguin devenir, en un curt espai de temps, mil o dos mil en bé de la salut i el benestar del poble.

Enmig dels plans bel·licistes, indispensables en èpoques com la que vivim, no és sobrer, de tant en tant, un càntic de pau. l aquest és el que avui entonem i voldríem que escoltéssiu.

J. M. FRANCES

No hay comentarios: