jueves, 22 de abril de 2021

L’Acció, edició dissabte, 24 d’Abril de 1.937, pàg. 2

FEDERACIÓ DE MUTILATS, FERITS I MALALTS DE GUERRA.

Es convoca a tots els Companys mutilats, ferits i malalts dels fronts de guerra, a la reunió que tindrà lloc dimecres dia 28 a les deu i mitja del matí al nostre estatge Francesc Macià 12. La Junta.

VISIONS DE GUERRA I DE RERAGUARDA.

Aquest és el títol d'un setmanari que edita la Comissaria de Propaganda de la Generalitat de Catalunya, el qual està dividit en dos grups. El primer, grup A, plasmarà els fets amb text i gravats més importants del 19 de juliol fins al mes present. El grup B, seguirà el camí de la guerra i de la reraguarda, des de la data actual fins que s'acabi la guerra. Ha aparegut el primer número i es veu a totes les llibreries, de Catalunya, El preu és de 0’50 ptes.

El Comissariat al·ludit ha cregut publicar-lo, perquè el sacrifici sagnant que està realitzant el poble d’Iberia, sigui a l'abast de tothom i així aquest, puguin seguir els esdeveniments que hi sorgeixin.

PAGAMENT DE «VALS» A LA CUINA POPULAR.

La Conselleria d'Assistència Social posa en coneixement de tots els posseïdors de «vals» de la Cuina Popular, que aquests seran pagats, els del dia 4 al 11 del mes en curs, el proper dilluns de 3 a 5 de la tarda. Cal presentar els dits «vals» acompanyats de la corresponent factura o rebut.

Ens han comunicat que preguem als posseïdors esmentats que es procurin proveir-se de canvi, a fi de facilitar els pagaments.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents a l'esmentat dispensari:

Ha estat curada d'escoriacions al genoll esquerre i forta excitació nerviosa, Antònia Sobrevia Osca de 56 anys d'edat, domiciliada al carrer d 'Avinyó 11, la qual havia sofert una caiguda a la via pública.

Joaquim Viciana de 6 anys d'edat, domiciliat al carrer Fermin Salvoechea 80, de ferida incisa al nas, ocasionada també per una caiguda.

Manuel González de 11 anys d'edat domiciliat al carrer de la Salut de fractura a la coles esquerra produïda a l'escola mentre jugava.

Enciso Sánchez de 13 anys d'edat domiciliat al carrer de Pere Fices 60, de mossegada de cavall al braç esquerre.

Marià Martínez de 38 anys d'edat, casat amb domicili al carrer Fontbernat 13, d'erosions a la cama dreta per haver estat mossegat per un gos.

VENDA  DE  SABÓ.

La Conselleria Municipal de Proveïments assabenta als ciutadans, que el proper dilluns podran adquirir sabó els posseïdors dels carnets de racionament dels números 1 fins al 2000, incloent també dintre aquesta numeració els socis de les Cooperatives. Correspondrà la quantitat de 1/2 quilo fins a quatre familiars i de 1 quilo els més de quatre. Serà obligatori la presentació del carnet amb el bloc corresponent a abril i maig; del qual s'entregaran els cupons corresponents del dilluns dels fulls de les mongetes.

Els establiments que els vendran seran els següents:

Miquel Gassol, Raval 62.

Andreu Canals. Serrano 37.

Els posseïdors dels altres carnets seran avisats oportunament o sigui quan els correspondrà la seva respectiva ració.

CONCERT PER LA BANDA MUNICIPAL.

Diumenge dia 25 del corrent a les 5 de la tarda la Banda Municipal de la nostra ciutat donarà un Concert al Parc Municipal sota la direcció del Mestre Serrat.

I Pasdoble «Madrid Heroico», Candi Villanova.

L’al·ludit i prestigiós mestre ha dedicat aquesta composició a la invicta capital de la República la qual ens honora fer-ne l'estrena en aquest Concert.

II Don Gil de Alcalá, Penella.

III  Minuet de la Viejecita, Caballero.

IV La Berbena de la Paloma, Breton.

V L'oreig entre els pins (Sardana), Serrat.

IU PONS, A RÀDIO TERRASSA.

A les vuit del vespre de demà passat, dilluns donarà l'anunciat recital poètic des del micròfon de Ràdio Terrassa, el destacat poeta compatrici Iu Pons, el qual oferirà als radiooients les seves produccions, entre elles diverses d'inèdites.

Hi ha expectació per a escoltar-lo.

PREUS DE L'OLI.

La Conselleria de Proveïments assabenta als comerciants i públic en general, que els preus de venda de l'oli seran els següents:

De Lleida (1ª.) de 3'25 a 3'50 pessetes litre.

De (classe extra) 3’75 pessetes litre.

De Jaén 2'50 pessetes litre.

SOBRE EL SABO.

La Conselleria de Proveïments recorda a tots els comerciants que tinguin existències de sabó o en rebin que tenen l'obligació ineludible de declarar-ho a aquesta Conselleria, advertint que els qui no compleixin aquesta disposició seran severament sancionats

CARTERA TROBADA I TORNADA.

El jove Gabriel Lafarga i Rambla, amb domicili a la Ctra. de Matadepera 205, dijous passat va trobar una cartera que contenia 30 pessetes i altres documents, la qual lliurà a la Comandància Municipal.

L'esmentada cartera resultà ésser propietari el veí de Sabadell Antoni Fitó, el qual gratificà la troballa al jove Lafarga.

Aquest exemple de ciutadania cal que tingui imitadors.

No hay comentarios: