miércoles, 28 de abril de 2021

L’Acció, edició dijous, 29 d’Abril de 1.937, pàg. 2

UN CURSET DE GEOMETRIA.

La Federació Catalana de Treballadors de l'Ensenyança a la nostra ciutat, atent sempre a les peticions dels seus afiliats, els invita a concórrer al Curset de Geometria que tot just ha començat a donar el professor Joan Albinyana, tots els dimecres de 8 a 9 de la vetlla a la seva escola, carrer Parellada 2.

Els amants del estudi se'ls ha presentat una bona oportunitat.

DONATIUS.

El Sanatori Mèdic Quirúrgic ha rebut de la ciutadana, Maria Nebot la quantitat de 15 pessetes, destinades a l'Hospital de Sang.

De la Casa Sala i Badrinas, Empresa Col·lectivitzada, la quantitat de 1.588'35 pessetes com a donatiu destinat a l'Hospital de Terrassa.

ASSOCIACIÓ D'EMPLEATS I TÈCNICS U.G.T. Secció Alimentació i Detall.

L'Assemblea extraordinària convocada per aquesta Secció, pels companys rebosters i confiters, que tindrà lloc demà divendres dia 30, a les 6 de la tarda, al local de la U.G.T. carrer Milícies Catalanes 48, baix el següent ordre del dia:

1er.— Informe del Delegat que assistí al 1.er Congrés Regional celebrat a Barcelona els dies 26 i 27 d'aquest mes.

2on.— Nomenament de mesa de discussió.

3er.— Lectura i aprovació del projecte de constitució de la delegació comarcal.

4rt.— Precs i preguntes.

Degut a l’interès i transcendència dels temes a tractar són pregats tots els companys que hi assisteixin.

DOS COMERCIANTS PENYORATS.

L'Alcaldia d'aquesta ciutat ha penyorat al Comerciant Pau Masdeu, domiciliat al carrer de Galileu amb 200 pessetes, per haver incorregut en la falta de posar àcid sulfurós a l'embut i a Carles Junyent, domiciliat al carrer de Milícies Catalanes, també amb 200 pessetes, per haver posat colorants nocius en els pastissos.

CONSELLERIA  DE  LA  VIVENDA.

Per tal de donar compte de la recaptació de lloguers feta en aquestes oficines de les finques destinades arrendament, són pregats els titulars de les mateixes que posseeixin fins a quatre vivendes, de personar-se en aquesta Conselleria, carrer del Passeig 7, a fi de conèixer els resultats obtinguts, així com per informar-los de llurs obligacions envers les mateixes.

REUNIÓ IMPORTANT DE LA JUNTA DE SINDICATS U.G.T.

Com a resultat de l'altra reunió de Junta de Sindicats en la qual assistí el representant del Comitè Comarcal en representació del Comitè Regional, company Mira s'ha decidit d'acord amb l'Executiva Regional i Comarcal convocar reunió de Juntes de Sindicat, la qual es celebrarà demà divendres a les quatre de la tarda al local de la Federació, carrer Milícies Catalanes, sota la següent ordre del dia:

Nomenament d'un Comitè Executiu local, que acati els reglamenta actuals de la Federació Local.

Carta oberta

Hem rebut una carta de la casa Puntimalla S. A. la qual inserim a continuació.

AI company Director del diari «L'ACCIÓ».

Ciutat

Company: Hem llegit al diari de la vostra direcció una carta oberta firmada pel pseudònim «Cantaclar» en la que es fixen unes posicions i conceptes contra aquest Consell d'Empresa i en particular contra el nostre company Torres.

No estant al nostre ànim obrir polèmiques en la premsa, i per tal d’aclarir tot quant es manifesta en la dita carta oberta, convidem el company autor de la mateixa a la Reunió General Extraordinària que celebraran els obrers d'aquesta empresa, demà divendres dia 30 del que cursem, a les 6 de la tarda, en la fàbrica del carrer de Claris 51, on es discutirà tots els conceptes emesos en la repetida carta, no dubtant de l’honradesa del company anònim, que després, podrà rectificar l'inoportú escrit.

Gracies per avançat i rebeu, company Director, les nostres salutacions.

Pel Consell d'Empresa, Marti Colomé, Roc Valldeperas i Joan Rovira.

No hay comentarios: