viernes, 23 de abril de 2021

Front, edició de dilluns, 26 Abril 1937, pàg. 2

Humanal suport

La crida generosa i càlida dels homes del P.O.U.M. s'ha deixat sentir novament prop dels arbres verdosos i el sol asfaltat de la Rambla, en les darreres hores passades.

La labor activa d'aquest organisme de socors que el nostre Partit creà anys ençà. ha passat a ésser des del 19 de juliol d'una envergadura excepcional. Els malalts acollits als nostres sanatoris. els refugiats madrilenys i andalusos, els heroics combatents d'Aragó i de Madrid, tots ells han rebut amb escreix l'acollidor suport d'aquest treball insuperable que el nostre Partit realitza a través del Socors Roig del P.O.U.M.

El raig de llum brutal de la nostra guerra, que nosaltres encarrilem sigui com sigui per la llum del camí socialista, resta apaivagat pel concurs immens del poble que amb la seva solidarització econòmica i moral, assisteix una obra d'una profunda raó humana.

Tots els terrassencs que en aquests moments han efectuat decididament llur aportació admirable per tat que el nostre Socors Roig continués la seva tasca, mereixen el nostre més sentit agraïment, que és el de tots aquells valents i de tots aquells humils perseguits per la desgràcia i la barbàrie del feixisme.

Que pengin que la seva actitud d'avui té quelcom infinitament delicat que no els ha estat pas compensat amb el premi, poc o molt important, que s’endugueren de l’estatge on es celebrà aquest acte humanitari.

La seva ajuda té el caràcter real d'una identificació inigualable envers uns éssers que no podrem oblidar mai.

Q.

FERVENT ENTUSIASME PER AL CONCERT DE DIMECRES

Regna gran entusiasme entre el poble de Terrassa per assistir al magne concert popular que es celebrarà demà passat dimecres a un quart de deu en punt de la vetlla en el cinema La Rambla. Com tothom ja està assabentat, aquest concert simfònic va a càrrec del conjunt orquestral de "Ràdio Barcelona" i "Ràdio Associació de Catalunya” organitzat per la Comissió de Cultura del Consell Municipal i ofert per la Direcció General de Radiodifusió de la Generalitat de Catalunya.

Per aquell qui vulgui adquirir les localitats pot recollir-les a la taquilla del Cinema Rambla, de 6 a 8 de la tarda, i a més de les entitats anunciades, també per Ràdio Terrassa.

Per la importància del magne concert, serà radiat. Estem convençuts que el poble respondrà, tota vegada que és a profit d'Ajut Infantil de Reraguarda i d'Assistència Infantil.

DEL CURS D'ESPERANTO

Degut al gran nombre d'inscrits a aquest curs i a l’efecte de donar Ies màximes facilitats pel millor desenvolupament el C. E. G. ha cregut convenient dividir el mateix en dues classes. La primera tindrà lloc de dos quarts de set a dos quarts de vuit i l'altra de 9 a 10, tots els dimarts i divendres.

Havent-se invitat a totes les organitzacions sindicals, polítiques, culturals i esportives i alguna d'elles no ha rebut cap circular del . mateix es poden donar per convidades.

Obrers, demà dimarts, dia 27, obertura del curs, assistiu-hi !!!!

ANEU EN COMPTE AMB ELS GOSSOS

EI doctor Sanmartin que estava de guàrdia en el Sanatori Mèdic Quirúrgic ha assistit aquest mati a Josep Arnau Puig domiciliat a la carretera de Moncada,.161, per haver estat mossegat per un gos, que, segons semblo, era propietat del ciutadà Ermengol Simon.

PROGRAMA DE CINEMA PER A DEMÀ A PROFIT DEL SEGELL PRO INFÀNCIA

En motiu de la quarta companya dcl "Segell" Pro Infància, demà es celebrarà a la nostra ciutat el primer dimarts de sessió de cinema per als infants i públic en general. L'horari i el programa serà el següent:

Al matí al cinema Alegria a dos quarts de deu:

A la tarda al Cinema Alegria i Doré, a les tres i a la nit al Cinema Alegria, a les 9 hores.

Programa:

"Festa de l'Esport" (documental).

"Cinemania", per Harold Lloyd (El).

"La Navidad del Valiente", per Popeye.

"Charlot evadido", cómico.

A la nit el mateix programa i a més la gran pel·lícula "Una mujer fantástica", per Elvira Popeco i Susanne de Gisel.

Cal posar en clar que les sessions del matí i tarda seran exclusivament per a Infants. Per a l'entrada serà necessari adquirir tres "Segells" Pro Infància.

No dubtem que els pares dels nostres escolars cooperaran a aquesta tasca difícil, però grata en pro de tots els infants del nostre poble i que aquest primer dimarts de cinema especial, tindrà l'èxit que mereix.

CONSELLERIA DE LA VIVENDA

Per tal de donar compte de la recaptació de lloguers feta en aquestes oficines de les finques destinades a arrendament, són pregats els titulars de les mateixes que posseeixin fins a quatre vivendes, de personar-se en aquesta Conselleria carrer del Passeig, 7, a fi de conèixer els resultats obtinguts, així com per informar-los de llurs obligacions envers les mateixes.

AQUESTA NIT HI HAURÀ PLE

Ordre del dia per a la sessió extraordinària que celebrarà el Ple del Consell Municipal, avui a les deu del vespre:

a) Aprovació de l'acta anterior.

b) Revisió de l'acord del Ple adoptat en sessió extraordinària del dia 20 del corrent, en relació al projecte de la Unió de Cooperadors i acceptació de l'esmena al mateix presentada, i discussió i aprovació, en el seu cas, de les propostes que en relació amb aquest assumpte es formulin i

e) Precs i preguntes.

No hay comentarios: