viernes, 9 de abril de 2021

L’Acció, edició divendres, 16 d’Abril de 1.937, pàg. 2

Ordre de nomenament

Transcrivim íntegra l'Ordre, apareguda al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya del dia 7 del corrent, que nomena el nostre company terrassenc Josep Rigol, de Delegat a Terrassa de la secció d'Arxius de la Generalitat; el qual nomenament la Comissió de Cultura d'aquest Ajuntament li plau manifestar-lo als nostres ciutadans:

«La Presidència de la Comissió dels Serveis del Patrimoni Històric, Artístic i Científic de Catalunya i la Direcció de la Secció d' Arxius exposa la conveniència de nomenar a Terrassa un Delegat de la Secció del seu càrrec perquè tingui cura de vetllar per la bona marxa dels Serveis d'Arxius en l'esmentada ciutat, i proposa Josep Rigol, en el qual concorren les qualitats necessàries, per a l’exercici del càrrec esmentat.

De conformitat, doncs, amb la proposta formulada per l'esmentada Comissió dels Serveis del Patrimoni Històric, Artístic i Científic de Catalunya, he resolt:

Es nomenat Josep Rigol, Delegat a Terrassa de la Secció d'Arxius de la Generalitat, càrrec sense sou ni retribució.

Barcelona 5 d'abril de 1937.

El Conseller de Cultura.— Josep Tarradellas».

EL PARC MUNICIPAL, OBERT AL PÚBLIC.

La Conselleria d' Obres Publiques i Vivenda li plau palesar que el proper dissabte i diumenge des de les deu del matí fins a les 7 de la tarda, restarà obert al públic el nostre Parc Municipal.

HEM REBUT DEL NEGOCIAT MUNICIPAL D'ARBITRIS LA NOTA DEL CONSUM DE CARNS DURANT EL MES DE MARÇ PROPPASSAT.

Llaner, Caps 994, Quilos 12,215.

Cabrils. Caps 141, Quilos 1.433.

Vedells, Caps 131, Quilos 25.042.

Porcs, Caps 609, Quilos 56,311.

AVUI, MAGNE CONCERT AL TEATRE DEL POBLE.

Avui, els amants de l'art musical no poden mancar al magne concert, organitzat per la Comissió de Cultura, que l’Orquestra Escolar de Corda executarà aquest vespre a dos quarts de deu al Teatre del Poble.

Tothom ha de pensar que assistint a aquest concert, en el qual podrà oir els futurs artistes de la nostra escola, cooperarà en Pro de les Colònies i Semi-Colònies Escolars.

Heus ací el programa d'aquest memorable acte musical.

I

Rondo Capriccioso, Mendelssohn (al piano per Joan Carol).

Concert en re menor (1er. temps), Nardini.

Ària (de suite en re), Bach.

Berceuse, (al violí, per Albert Blanxart acompanyat al piano per Mercé Bayona).

Margarideta Filant (cançó), Schubert.

He anat al bosc (cançó), Serrat-Gall.

Juny (cançó). Lamotte de Grignon. 

Cançó del nostre amor, Serrat-Gall (pel tenor Joan Calvo acompanyat al piano per Nuria Serrat)

II

Concert en fa major, Vivaldi.

Allegret-Andante-Allegro, (pels violinistes Albert Blanxart, Miquel Bros i Ramon Calvo acompanyats al piano per Josep Biosca).

Trio en fa major, Gade.

Allegro animato-Allegro molto-vivace-Andantino-Allegro con fuoco, (per Albert Blanxart (violi) Josep Güell (violoncel·lista) i M. Casas Bell (piano).

III

Cançó Popular, Mendelssohn-Cases Bell.

Romance, Wienlawski-Cases Bell.

Ascensió al St. Llorenç (suite), R. Serrat-Cases Bell.

1. Anhels d'altura -2. El dolç repòs -3. El Feliç retorn.

Parsifal (fragments), Wagner-Cases Bell, (per l'Orquestra de Corda sota la direcció del Mestre Cases Bell).

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'ha registrat el següent accident a l'esmentat dispensari:

Ha estat curat d'escoriació a la regió 1ª falange del dit mig de la mà esquerra, el nen de 9 anys d' edat Josep, domiciliat al carrer de Ponent 77.

UN ALTRE CONCERT BENÈFIC.

Per a diumenge a les onze del matí, la Banda Municipal, sota la direcció del mestre ripollès Serrat, donarà un concert i executarà una audició de Sardanes al Parc Municipal.

El concert i audició de referència serà en pro dels Hospitals de Sang.

Esperem que el nostre poble col·laborarà una vegada més a la tasca que s'han emprès els homes actius de la reraguarda.

En la propera edició publicarem el programa d'aquest acte.

L’EFERVESCENCIA HA PRES ENTRE LES DONES DE TERRASSA, PER LA CARESTIA DE LES SUBSISTÈNCIES.

Ahir, de 5 a 6 de tarda, un escamot de cinquanta dones formà una mena de cerca vila i en caràcter de manifestació passejaren pels càrrecs cèntrics de Terrassa unes pancartes de protesta contra els excessius preus dels queviures i articles d'us indispensable.

Sembla que aquesta mena de manifestació era un humil plagi de les que aquests dies s'han celebrat a Barcelona i a altres indrets de Catalunya pel motiu susdit.

Les manifestants s'adreçaren a l'Ajuntament, on unes comissionades pujaren al despatx de la Presidència del Consell Municipal per a fer palesa la protesta. No ocorregueren incidents.

Per contra, aquest matí, a la Peixateria del Mercat de la Independència, s'han produït uns incidents entre les venedores de peix i algunes compradores. Sembla que els motius de l'aldarull han estat els preus abusius del producte en venda, per a protestar del qual unes parroquianes han decidit comprar el peix i pagar-lo només a ral la terça. El mal exemple ha condit i el peix ha acabat donat en algunes parades.

Més tard, una comissió de venedors de peix ha anat a entrevistar-se a l'Alcaidia amb el company Figueres, el qual ha pres nota de les queixes que li deposaven i de llur situació.

Esperem que haurà quedat imposat l’apaivagament entre l'esperit díscol i les nostres conciutadanes.

No hay comentarios: