miércoles, 28 de abril de 2021

El Dia, edició de dijous 29 d’abril de 1.937, pàg. 2 i 3.

NOVA RELACIÓ DE JORNALS PER A LA SECCIÓ D'ESTAM.

La Comissió Tècnica de l'Estam dels Sindicats C. N. T. i U. G. T. han estudiat serenament els jornals que regien actualment i degut a les circumstàncies excepcionals dels moments que estem vivint, entenen a bé regularitzar-les de la forma següent:

Filador, 79 ptes.

Nuador, 74.

Sobrer, 70.

Ajudants de 14 a 18 anys, 40.

Ajudants de 18 a 30 anys, 45.

Ajudants de 30 anys endavant, 50

Preparació

Guils, 48 ptes.

Metxeres. 50.

Acabadores. 51.

Doblats

Rodeteres. 48 ptes.

Contínues, 50.

Contínues filar, 51.

Aspis i Molinoses, 50.

Pentinatge

Homes especialitzats, 74 ptes.

Dones, 50.

Peons en general, 70.

Paqueteria

Especialitats més complicades, 50 ptes.

Especialitats més rudimentàries, 48.

Aquests preus començaran a regir des del dia 27 del mes en curs.

Terrassa, Abril del 1937.

LES NOVES BASES DEL FABRIL I TÈXTIL C. N. T. - U. G. T.

Per acord de les dues Sindicals U. G. T. - C. N. T. i avalat per assemblea general celebrada el dia 22 del corrent en el Cinema Doré, posem en el vostre coneixement que a partir del dia 27 regiran les bases que a continuació detallem:

HOMES

Dels 14 als 15 anys, 31’70 ptes.,

Dels 15 als 16 anys, 36'05 ptes.

Dels 16 als 17 anys, 43'70 ptes.

Dels 17 als 18 anys, 45'90 ptes.

Dels 18 als 19 anys. 53'55 ptes.

Dels .19 en endavant, 74'30 ptes,

DONES

El sou de les dones serà de 45 ptes. setmanals durant el primer any el qual es considerat d'aprenentatge, passat el qual, serà de 50’25 ptes.

Aquestes dues Sindicals nomenaren comissions al marge de cada indústria a l'efecte d'anar a una depuració de tècnics en general.

El Comitè d'Enllaç Fabril i Tèxtil, C. N. T. - U. G. T.

ELS NUMEROS 3 I 4 DE "NOVA IBERIA".

Per qüestions purament alienes a la Comissaria de Propaganda de la Generalitat de Catalunya no han pogut aparèixer els números de març i abril de la inigualable revista "Nova Iberia". Avui ja podem dir que dintre de breus dies sortirà a la llum pública en edició extraordinària els número del qual correspondrà als mesos de març i abril. El número 3 i 4 en un volum de la revista esmentada, despertarà gran interès entre la gent culta, tota vegada que aquest està destinat a extensos resums de la Cultura en general de Catalunya, com són Museus, Escoles, Biblioteques, Arxius, Literatura, etc. etc.

EL PRIMER DE MAIG :: MÍTING AL CINEMA RAMBLA.

Amb motiu de la diada internacional de solidaritat proletària, dissabte es celebrarà al Cinema Rambla un míting de conjunt de les organitzacions sindicals i en el qual parlaran Pere Carbó i Amadeu Cahué, per la U. G. T., i Joan Montserrat i Francesc Iglesias, per la C. N. T.

L'acte començarà a les cinc de la tarda.

RETORN DE L'ALCALDE.

De retorn novament a la nostra ciutat, s'ha reintegrat en el seu lloc a la Presidència del Consell Municipal, el company Jaume Figueres.

JOAN PAULÍS PARLARÀ AQUESTA NIT PER RADIO TERRASSA.

Aquesta nit, a les 9 en punt, des de l'estudi de l'emissora local Ràdio Terrassa, el doctor Joan Paulís, oferirà la radiació del seu "Missatge Sanitari a la Joventut en armes".

DOS COMERCIANTS PENYORATS.

L'alcaldia d'aquesta ciutat ha penyorat al comerciant Pau Masdeu, domiciliat al carrer de Galileu amb 200 pessetes, per haver incorregut en la falta de posar àcid sulfurós a l’embotit, i a Carles Junyent, del carrer Milícies Catalanes, també amb 299 pessetes, per haver posat colorants nocius en pastissos.

UN CURSET DE GEOMETRIA.

La Federació Catalana de Treballadors de l'Ensenyança a la nostra ciutat, atent sempre a les peticions dels seus afiliats, els invita a concórrer al Curset de Geometria que tot just ha començat a donar el professor Joan Albinyana, tots els dimecres de 8 a 9 de la vetlla a la seva escola del carrer Parellada, 2.

Als amants de l'estudi se'ls ha presentat una bona oportunitat.

No hay comentarios: