lunes, 19 de abril de 2021

L’Acció, edició dijous, 22 d’Abril de 1.937, pàg. 2

REUNIÓ EXTRAORDINÀRIA DE LA JOVENTUT ESTUDIANTIL D'ESQUERRA

Abans d'ahir dia 20 del corrent, en el local de la Joventut d'Esquerra Republicana «Estat Català» tingué lloc una Assemblea Extraordinària de la Joventut Estudiantil la qual fou concorregudíssima. Es prengueren diversos acords no sols per a la bona marxa d’aquesta secció estudiantil, sinó també d'altres d'innegable transcendència, que fan preveure per aquesta Joventut Estudiantil una ràpida creixença.

JOVENTUT D'ESQUERRA REPUBLICANA «ESTAT CATALÀ».

Convoca a tots els socis i simpatitzants que s'han interessat per inscriure's com a pilots aviadors per demà divendres dia 23 del corrent de 6 a 7 de la tarda a fi de donar-els'hi dades concretes sobre les condicions que s'exigeixen per als exàmens i les altres dades que varen demanar.

EL PREU DEL MORESC I DE L'ORDI.

La Conselleria Municipal de Proveïments assabenta al públic en general i els comerciants en particular que a partir de demà regirà la següent taxa de preus per als articles que s'esmenten;

Moresc, compra al major a 0'95; venda al detall a 1 pta.

Ordi, compra al major a 1’05; venda al detall a 1’10.

Aquesta Conselleria adverteix que aquell qui pretengui burlar aquesta disposició, serà sancionat d'acord amb el que les circumstàncies aconsellin.

DONATIU AL SANATORI MÈDICO QUIRÚRGIC

Aquest establiment ha rebut de la casa Guillermo Vigo la quantitat de 155 pessetes, import corresponent al setmanal del dia 14 d'abril proppassat, destinat a contribuir al pagament de despeses ocasionades per l'Hospital de Sang.

REPARTIMENT DELS BLOCS DE RACIONACIONAMENT I COMPRA.

Demà, divendres, de 9 i i de 4 a 8, es repartiran en el Cinema Catalunya, els blocs de racionament i compra, corresponents ais carnets, del núm. 9.001 al 12.000.

Es indispensable la presentació del carnet.

PROHIBIDA LA REVENDA DEL «SEGELL PRO INFÀNCIA».

A fi de contribuir el millor resultat de la recapta, queda prohibida la revenda del segell «Pro Infància; per tant serà autoritzada solament la venda, per les comissions nomenades pel Comitè Local.

En aquesta campanya tot i estimant molt la cooperació aportada en anys anteriors i a fi de no molestar tant, hom ha cregut prescindir del concurs dels nens i nenes de les diverses escoles.

GEST LLOABLE.

La ciutadana Maria Saumell, venedora del Mercadal de la Independència trobà una cartera amb un valor important en bitllets de cent pessetes i d'altres objectes que ha resultat ésser-ne posseïdor el ciutadà Martí Ponsa; l'esmentada ciutadana la lliurà a mans del Director, el qual l’ha lliurada al seu interessat i aquest amb agraïment demanà a la venedora si volia cobrar el tant per cent que li corresponia i aquesta solament acceptà 25 ptes. per fer-ne un present a una pobreta malalta.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents a l'esmentat dispensari:

Jaume Mas Altimira, de 14 anys d'edat, domiciliat al carrer Vinyals, 92, el qual jugant a l'escola i degut a una caiguda ha sofert la fractura de la tíbia i peroné oberta al 1/3 mig. Queda hospitalitzat.

DONATIU.

L'empresa col·lectivitzada Aymerich i Amat ha fet lliurament en aquest Sanatori Mèdic Quirúrgic de la quantitat de pessetes 477'70, import corresponent al setmanal del dia 14 d'abril proppassat.

LAMOTTE DE GRIGNON TORNA A LA NOSTRA CIUTAT.

Amb motiu de la satisfacció que palesa el gran mestre Lamotte de Grignon per al públic selecte de Terrassa, que assistí al magne Concert que dona la Banda Municipal de Barcelona, ha acceptat en principi la invitació que li ha fet la Comissió de Cultura de l'Ajuntament, per tal que dirigís part de! Concert veritablement extraordinari que es celebrarà el propvinent dimecres dia 28 al Cinema Rambla.

L'esdeveniment musical, el conjunt del qual serà compost de tres parts, cadascuna d'aquestes serà dirigida per un mestre diferent i de vàlua. La primera part la dirigirà el mestre A. Català, director de l'Orquestra de Ràdio Associació, la segona, Lamotte de Grignon, director de la Banda Municipal de Barcelona i la tercera per F. J. Obradors, director de l'Orquestra de Ràdio Barcelona.

També li plau comunicar la Comissió de Cultura, organitzadora d'aquest acte, que hi assistirà el Director General de Radiodifusió de la Generalitat de Catalunya, el gran mestre Enric Fontbernat.

Creiem que el poble de Terrassa es donarà compte de la importància que representa la celebració d'aquest magne Concert el qual és el primer que es celebrarà amb el conjunt formidable de les dues Orquestres de Ràdio Barcelona i Ràdio Associació de Catalunya.

Demà, entre altres dades farem públic el programa d'aquest gran acte de referència.

FERRO COLAT PER A LES NECESSITATS DE LA GUERRA.

Tenint en compte que les necessitats derivades de la guerra que estem sostenint contra la criminalitat feixista, les quals ens obliguen a aprofitar el màxim, totes les matèries primes, la Conselleria d'Economia prega a totes les empreses industrials, comerciants i ciutadans antifeixistes en general, de ferro colat, es serveixin entregar-lo a la major brevetat possible per tal d’utilitzar-lo per atencions de guerra, en els magatzems instal·lats en la ex-foneria del Nord, carrer Cervantes 83, on els serà abonat al preu de 18 a 20 cèntims el quilo, segons la qualitat.

ELS COMPANYS DEL FRONT S'ASSOCIEN AL DOL.

Aquesta tarda, el President del Consell Municipal, company Figueres, ha rebut un comunicat, signat per Amadeu Gil amb el qual en nom de tots els Companys que lluiten al front, s'associa al dol per ja mort de Pere Sagrado i Cortés.

UN ACLARIMENT DEL COMITÈ D'ENLLAÇ DELS SINDICATS FABRIL I TÈXTIL.

A tots els Consells d'Empresa i Comitès de Control els hem de posar en coneixement que aclarint la nota feta pública amb data 17 del passat mes de març i que fa referencia ais treballadors temporera i eventuals, els acords de la mateixa sols tenen efecte pels qui treballaven en aquella data no essent-hi com-presos fots els qui hagin ingressat al treball o bé ingressin després de publicada la nota esmentada.

No hay comentarios: