jueves, 15 de abril de 2021

El Dia, edició de dimarts 20 d’abril de 1.937, pàg. 2 i 3.

FALL DEL "CONCURS DE CONTES SOCIALS" ORGANITZAT PER "AMICS DE LES ARTS".

Abans, d'ahir a la tarda, es reuní el Jurat Qualificador, compost per Josep M. Francès i J. Navarro Costabella en representació de l'Agrupació d'Escriptors de Barcelona, P. Elies Busqueta per la Comissió de Cultura de l'Ajuntament, Baptista Reig per "Amigos del Libro" i Josep Marimon per "Amics de les Arts", el qual Jurat realitzà el fall dels treballs presentats al Concurs de Contes Socials organitzat pels "Amics de les -Arts" de la localitat.

El fall fou el següent:

Primer.—"Retorn del combatent". Autor, Carles Bosch.

Segon .─”El comiat del pare”, J. Morera Falcó.

Tercer.—"Pere", Dolors P. Brull.

Quart.—"El vestit nou", Xavier Rovira.

Cinquè.—"L'eterna injustícia", Maria Fernanda Gañan.

Sisè.—"L'infantilisme revolucionari", Pere Masana Prat.

Setè.─ "Quan la vida comença", Pere Vigués Guàrdia.

Al Jurat li plau fer l'aclariment, que els tres primers són com a premi ordinari, el quart i el cinquè accèssits, i el sisè i el setè mencions honorifiques.

PER A L'ADQUISICIÓ DE PATATES.

Ha començat el Departament de Sanitat a facilitar un talonari de "vals" a les famílies que posseeixen o adquireixin fulles de Malalts, per al proveïment de patates.

Cal que tot aquell que necessiti l'esmentada mercaderia, adquireixi el talonari que facilita el Departament de Sanitat, puix de presentar-se a un establiment qualsevol sense aquest, no li'n serà lliurada.

AQUEST ANY NO HI HA DIADA DEL LLIBRE.

Ahir al vespre, a la sortida del Consell celebrat pel Govern de la Generalitat, el secretari del mateix, company Sbert, en donar compte dels acords presos en la reunió, digué entre altres coses que s'havia aprovat una ordre creant la Fira del Llibre que tindrà lloc el mes de maig proper, en substitució de la Diada del Llibre, que fins ara venia celebrant-se el 24 d'abril de cada any.

ROBATORI DE GALLINES.

Continuen els robatoris d'aviram a les cases particulars. El dia 16 del Corrent mes presentà la denúncia corresponent a aquesta Alcaldia, el ciutadà Vicenç Cercós, domiciliat al carrer Bartrina. 109, que la matinada d'aquell dia li foren furtades sis gallines i un "periquito".

La policia està realitzant les gestions consegüents.

FURT D'UNA BICICLETA.

A les 8 del vespre del passat divendres va personar-se a la Inspecció de Vigilància de la nostra ciutat, el ciutadà Pere Peralta Roig, de 33 anys d'edat, domiciliat al carrer de Galileu, 9, el qual manifestà que en anar a complimentar un encàrrec, deixà abandonada la bicicleta que muntava a l'Avinguda de Madrid Heroic (abans carretera de Moncada), cantonada carrer de la Cisterna.

En sortir de complir el referit encàrrec, es trobà amb la desagradable sorpresa de constatar que el vehicle que havia deixat abandonat, s'havia evaporat.

Manifestà el denunciant, que el valor de la bicicleta ascendeix a 250 pessetes i que desconeixia totalment qui podia ésser l'autor de la sostracció de la mateixa.

L'assumpte ha passat a mans, del Jutjat d'Instrucció.

EL CARNET DE RACIONAMENT SERVIRA PER UN MES.

Les Oficines del Carnet familiar dintre la Conselleria de Serveis Públics, a fi de donar més facilitats a les famílies terrassenques, han cregut convenient disposar que els suplements o blocs del carnet de racionament, en lloc d'ésser de quinze dies de durada, com ho eren fins ara, han establert que ho siguin d'un mes.

I per tal que hom no tingui confusions assabenta que els esmentats suplements que es reparteixen actualment marcats amb el mes de maig, del 10 al 22 del mateix mes.

Recordem que demà dimecres a les oficines del carnet familiar o sigui al Cinema Catalunya, es procedirà al repartiment de blocs de racionament i compra del número 3.001 al 6.000.

REUNIÓ PER A LA CAMPANYA DEL "SEGELL PRO-INFANCIA".

Al Comitè local del Segell Pro-Infància, li plau convocar totes les entitats socials, polítiques, recreatives, grups femenins i premsa, a una reunió extraordinària que tindrà lloc demà dimecres, a les set de la tarda, en la Casa Consistorial, per tal de tractar d'un assumpte importantíssim, referent a la propera campanya del Segell Pro-infància.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents en l'esmentat Dispensari:

Ha estat guarit de ferida incisa contusa a la barba i excoriacions al dors de la mà dreta, Joan Mir,33 anys d'edat, domiciliat al carrer de Suris, 23. el qual havia estat víctima d'un accident de bicicleta.

Ha estat assistit de múltiples ferides incises a la cara. Produïdes per una caiguda en caure d'una bicicleta, el jove de 10 anys, Joan Verdaguer, domiciliat al carrer d’Esteve Mas 62.

Ha estat curat de ferides incises, a la cella dreta i al genoll esquerre degudes a haver sofert un atropell de bicicleta, la nena Mercè Berenguer de 4 anys d’edat domiciliada al carrer de Pau Iglésies 47, la qual havia estat mossegada per un gos a la cuixa dreta.

Josep M.ª Pérez, de 7 anys, d'edat. amb domicili al carrer de Blasco de Garay, 114, de ferida contusa a la regió frontal. Ha passat al seu domicili.

CONVOCATÒRIES.

Queden convocats per a avui dimarts, a dos quarts de deu de la nit, els militants de les següents cèl·lules: 1.ª, 11 i 21.

ALTRES CÈL·LULES CONVOCADES.

Per a avui a la nit, queden convocades, així mateix, les cèl·lules segona 12 i 43.

RECORDANÇA.

Tots els ingressats de nou, han de passar per la Secretaria del local central del Partit (Macià 64) a recollir el carnet, qualsevulla hora d'oficina, i els que no pertanyen a cap cèl·lula, ho farà constar als efectes oportuns.

No hay comentarios: