miércoles, 21 de abril de 2021

Front, edició de dissabte, 24 Abril 1937, pàg. 2

Gabinet de Premsa

Terrassa, ciutat del Vallès Occidental, és coneguda arreu del món per diferents conceptes. Tant pot ésser pels seus teixits, com per les esglésies romàniques. Terrassa, com tots els pobles té virtuts i té defectes.

Una de les coses que voldríem remarcar és la següent. a Terrassa, actualment hi surten quatre diaris, que representen altres tantes tendències polítiques. Es un fet que possiblement no es doni a cap altra ciutat de Catalunya, després de Barcelona, Terrassa, sense tenir periodistes de relleu, veu aparèixer cada dia quatre diaris que a vegades es barallen aferrissadament.

La importància numèrica de la premsa local va decidir al Consell Municipal de crear, anexe a la Comissió de Cultura, un Gabinet de Premsa, que centralitza tot el noticiari local i el converteix en notes escrites a màquina, perfectament ortografiades. D'aquesta manera la tasca dels periodistes especialitzats en la informació local, ha quedat gairebé reduïda a la de simples ordinaris. Els periodistes no han de fer altra cosa que anar a l'hora convinguda al Gabinet de Premsa a recollir les informacions.

Però heus aquí que tot té els seus inconvenients. La gent que vol estar "ben" assabentada de tot i que per aconseguir-ho compra tants diaris com pot, està de pega perquè tots els diaris locals diuen exactament el mateix. No hi cap l'omissió ni l'augment de detalls. Per això sembla que a Terrassa fem els diaris en sèrie, encara que només siguin iguals en l’aspecte local.

I una cosa que voldríem remarcar de la tasca del Gabinet de Premsa, si voleu amb to faceciós, és que trobem que "palesa" massa.

M.

UN SUMARI PER LA DESAPARICIÓ D'UN GUARDIA D'ASSALT

S'ha personat a la nostra ciutat un oficial del cos d'Assalt, que instrueix expedient per la desaparició del guàrdia Joaquim Garcia Ortiguera, fet ocorregut el passat mes de febrer, sense que fins ara s'hagi tornat a saber res d'ell.

L'esmentat instructor ha practicat diferents gestions a aquesta ciutat on fa temps va prestar servei el desaparegut.

UN ACCIDENT DEL TREBALL

Ha ingressat a l'Hospital Clínic  de Barcelona a causa de greus ferides soferta al treball. Isidre Vila Puig, de 56 anys, domiciliat al carrer de Sabadell, 27, de Pins del Vallès.

CARTERA TROBADA I TORNADA

El jove Gabriel Lafarga Rambla amb domicili a la Ctra. de Matadepera 205, dijous passat va trobar una cartera que contenia 30 pessetes i altres documents, la qual lliurà a la Comandància Municipal.

L'esmentada cartera resultà ésser propietari del val de Sabadell Antoni Fitó, e! qual gratificarà la troballa al jove Lafarga.

Aquest exemple de ciutadania cal que tingui imitadors.

DONATIUS

Els obrers de la casa Josep Roig han fet donatiu de la quantitat de 136 pessetes, import del setmanal corresponent al dia 14 d'abril proppassat, destinat a l'Hospital de Sang d'aquest establiment.

De la casa Pont Aurell i Armengol E. C. (secció teixits), 29'50 pessetes destinades a l'esmentat Hospital.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA

En les darreres 24 hores han ocorregut els següents accidents:

Ha estat curada d'escoriacions al genoll esquerre i forta excitació nerviosa, Antònia Sobrevia Osca, de 55 anys d'edat, domiciliada al carrer d'Avinyó, 11, la qual havia sofert una caiguda a la via pública.

Joaquima Veciana, de 6 anys d'edat, domiciliada al carrer de Fermí Salvoechea, 80, de ferida incisa al nas, ocasionada també per una caiguda.

Manuel Gonzalez, d'11 anys d'edat, domiciliat al carrer de la Salut, de fractura a la coles esquerra, produïda a l'escola, mentre jugava.

Elois Sánchez, de 13 anys d’edat, domiciliat al carrer dc Pere Fices, 60, de mossegada de cavall al braç esquerre.

Marià Martínez, de 38 anys d'edat, casat, amb domicili al carrer de Fontbernat, 43, d'erosions a la cama dreta per haver estat mossegat per un gos.

VENDA DE SABÓ

La Conselleria Municipal de Proveïments assabenta als ciutadans, que el proper dilluns podran adquirir sabó els posseïdors dels carnets de racionament dels núm. 1 fins al 2.000 incloent també en aquesta numeració els socis de les Cooperatives correspondrà la quantitat de mig quilo fins a quatre familiars i d'un quilo els més de 4. Serà obligatori la presentació del carnet amb el bloc corresponent a abril i maig, dcl qual s'entregaran els cupons corresponents del dilluns dels fulls de les mongetes.

Els establiments que els vendran seran els següents:

Miquel Gassol, Raval de Fermí Galan, 62.

Andreu Canals, Serrano, 37.

Els posseïdors dels altres carnets seran avisats oportunament o sigui quan els correspondrà la seva respectiva ració.

CAL DECLARAR LES EXISTÈNCIES I COMPRES DE SABÓ

La Conselleria de Proveïments recorda a tots els comerciants que tinguin existències de sabó o en rebin, que tenen l'obligació ineludible de declarar-ho a aquesta Conselleria advertint que els qui no compleixin aquesta disposició seran severament sancionats.

PAGAMENT DE "VALS" A LA CUINA POPULAR

La Conselleria d'Assistència Social posa en coneixement de tots els posseïdors dc "vals" de la Cuina Popular, que aquests seran pagats des del dia 4 a l'11 del mes en curs, el proper dilluns, de 3 a 5 de la tarda. Cal presentar els dits "vals" acompanyats de la corresponent factura o rebut.

Ens han comunicat que preguem als posseïdors esmentats que es procurin proveir-se de canvi a fi de facilitar els pagaments.

IU PONS A RÀDIO TERRASSA

A les vuit del vespre de demà passat, dilluns, donarà l'anunciat recital poètic des del micròfon de Ràdio Terrassa, el destacat poeto compatrici Iu Pons, el qual oferirà als radiooients les seves millors produccions, entre elles diverses d'inèdites.

Hi ha expectació per a escoltar-lo.

"LA NUEVA ERA"

Ha aparegut el núm. 7 de la revista de doctrina i informació "La Nueva era". Aquest número, millorat considerablement en presentació i nombre de pàgines conté el següent SUMARI:

"Comentario político mensual — La Dictadura del proletariado y el partido marxista revolucionario; Wolf Bertram. — El control imperialista de las fronteras españolas; M. Collinet. — Los problemas de la construcción económica del socialismo; J. Andrade. — La experiencia de la colectivización en Cataluña; J. Oltra Picó. — No hay más que un extranjero invasor: El Capitalismo; E. G. Granell. — La situación actual de Euzkadi; J. M. Arenillas. — Bibliografía. — Revista de las revistas. — Documentos."

No hay comentarios: