viernes, 9 de abril de 2021

El Dia, edició de divendres 16 d’abril de 1.937, pàg. 2 i 3.

LA CONSELLERIA DE PROVEÏMENTS DISPOSA IMPORTANTS REBAIXES EN ELS PREUS DELS ARTICLES ALIMENTOSOS.

El Consell Municipal de Terrassa posa en coneixement del públic en general que ha acordat provisionalment establir la següent nota de preus:

Tota mena de carns i embotits sofriran 0’50 pessetes de rebaixa per quilo.

Les altres matèries alimentàries sofriran un deu per cent de rebaixa.

DEMÀ, VENDA DE PATATES.

La Conselleria de Proveïments assabenta el públic en general, que demà al mati serà posada a la venda una partida de patates.

Per adquirir aquestes patates serà necessària la presentació del tiquet corresponent al dimarts de la present setmana. Els establiments destinats a l'esmentada venda seran:

Rambla d'Egara, 215; Francesc Layret, 19; Breton, 5; Galileu, 179; Pantà, 35; Francesc Macià. 15; Martí Alegre, 12; Francesc Catasús, 57, Mina, 20; Nord, 98; Palla, 3; Francesc Catasús. 37; Dr. Pearson, 44; Anselm Lorenzo, 98; Giner de los Ríos, 72: Lepant 22; Ctra. Rubí, 164; Ctra. Moncada, 402; Agricultura, 54: Colom. 272; Joaquín Maurin, 12; 19 de Juliol, 20; Miquel Vives. 63: Galileu, 29; Infant Martí. 64; Blasco de Garay, 141; Blasco de Garay, 173; Ramon Llull, 52; "Watt, 118; Rambla d'Egara 49; Ctra.de Moncada. 40; Linneu ; Newton 191; Fraternitat 46; Bartrina, 49: Catalunya. 128; Pla Ametllera 134 i Pardo Bazán, 57.

Aquestes patates seran venudes al preu de 0'55 pessetes quilo.

INTERESSANT ORDRE DE FINANCES.

Reproduïm l'Ordre que publica el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya data d'abril, la qual fixa un termini per tal que les Cooperacions, Organitzacions i Particulars que hagin fet apropiacions o intervingut béns de persones incurses en responsabilitat amb el moviment subversiu ho comuniquin a la Comissió de Responsabilitat. Per l'interès que aquesta Ordre revesteix, creiem oportú de posar-la a coneixement del poble de Terrassa. Diu així:

"Constituïda la Comissió de Responsabilitat d'acord amb el Decret del. 9 de gener d'enguany, i havent transcorregut amb escreix, entre les dates de la creació i constitució d'aquell organisme, el termini fixat en l'art. 8è. d'aquell Decret, cal establir un nou termini per a donar efectivitat a tot el que disposa l'esmentat article, i a la fi,

He resolt:

Es fixat un nou termini de trenta dies, que començarà des de la data de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, perquè les Corporacions, Organitzacions i particulars que hagin practicat apropiacions o intervingut béns de persones evidentment o presumptes incurses en responsabilitat per concomitàncies amb el moviment subversiu, ho comuniquin a aquella Comissió.”

EL COMITÈ LOCAL DE LA UNIÓ GENERAL DE TREBALLADORS, ACLAREIX UNA INFORMACIÓ.

En la informació apareguda en el diari EL DIA del passat dissabte, en la qual es dona compte de la manifestació que tingué lloc aquell dia, es diu que el nostre company Tria parlà en nom i representació de la U. G. T., i que mentre tingui un càrrec de responsabilitat dins d'aquesta organització no ostentarà en cap lloc públic la representació de cap altra entitat.

HOME QUE ES TROBAT MORT.

Pels volts de les 9 del vespre del dia d'ahir, fou avisada l’ambulància local, per tal que es traslladés pels voltants de can Amat, lloc on hi havia un home mort.

Desplaçada allà fou trobat, el referit cadàver podent-se constatar, per l'estat descompost del cos del desgraciat ciutadà, que al menys feia 15 dies que havia deixat d'existir i com a resultat de detalls donats, per diversos pagesos d'aquells voltants, s'ha sabut, que aquest home. era un conegut captaire el qual, diverses vegades, havia estat avisat per tal que es traslladés en algun centre de beneficència car vivia en una barraca instal·lada ales afores de la nostra ciutat, però ell, no feu cas d'aquests consells, I sembla que aquesta mort, ha estat produïda per efectes naturals.

Ha passat al Dipòsit Judicial de la nostra ciutat.

DIVORCI.

En el Jutjat local, i concedit el divorci a la parella Àngel Argelich i Casals i Maria Gabriel i Treig.

CARNET FAMILIAR :: REPARTIMENT DELS BLOCS DE RACIONAMENT.

Es fa avinent al públic que durant el dimarts, dimecres, dijous i divendres de la present setmana, es procedirà en el cinema Catalunya, de 9 a 1 i de 4 a 8 al repartiment de blocs de racionament i compra corresponents a cada carnet per a la primera, quinzena del vinent mes de març, el repartiment del qual es portarà a terme seguint rigorosament el número d'ordre dels carnets, i amb Ia següent forma:

Dimarts, del número 1 al 3.000.

Dimecres, del número 3001 al 6.000.

Dijous, del número 6.001 al 9.000.

Divendres, del número 9.001 al 12.500.

Per al lliurament del bloc, és imprescindible la presentació del carnet.

 

CONVOCATÒRIES.

Queden convocats per a demà dimarts, a dos quarts de deu de la nit. els militants de les següents cèl·lules; 1.ª, 11 i 21.

RECORDANÇA.

Tots els ingressats de nou, han de passar per la Secretaria del local central del Partit. (Macià 64) a recollir el carnet, qualsevulla hora d'oficina, i els que no pertanyen a cap cèl·lula, ho faran constar als efectes oportuns.

No hay comentarios: