martes, 20 de abril de 2021

El Dia, edició de divendres 23 d’abril de 1.937, pàg. 2 i 3.

FERRO COLAT PER A LES NECESSITATS DE GUERRA.

Tenint en compte que les necessitats derivades de la guerra que estem sostenint contra la criminalitat feixista, les quals ens obliguen a aprofitar el màxim, totes les matèries primes, la Conselleria d'Economia prega a totes les empreses. industrials, comerciants i ciutadans antifeixistes en general, que disposin de FERRO COLAT, es serveixin lliurar-lo a la major brevetat possible per tal d'utilitzar-lo per atencions de guerra, en els magatzems instal·lats en la ex-foneria del Nord. carrer Cervantes, 83, on els serà abonat al preu de 15 a 20 cèntims el quilo, segons la qualitat.

DONATIU.

L'empresa col·lectivitzada Aymerich i Amat, ha fet lliurament en aquest Sanatori Mèdic Quirúrgic, de la quantitat de 477’70 pessetes import corresponent al setmanal del dia 14 d'abril proppassat.

PROHIBIDA LA REVENDA DEL "SEGELL PRO-INFÀNCIA.

A fi de contribuir al millor resultat de la recapta, queda prohibida la "revenda" del segell "Pro-Infància". Per tant, serà autoritzada la venda, per les Comissions nomenades pel Comitè local.

En aquesta campanya, tot i estimant molt la cooperació aportada en anys anteriors i a fi de no molestar tant, hom ha cregut prescindir del concurs dels nens i nenes de les diverses escoles.

DONATIU AL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

Aquest establiment ha rebut de la casa Guillem Vigo la quantitat de 155 pessetes, import corresponent al setmanal del dia 14 d'abril proppassat, destinat a contribuir al pagament de despeses ocasionades per l'Hospital de Sang.

ELS PREUS DE L'OLI.

La Conselleria de Proveïments, assabenta els comerciants i públic en general que els preus de venda de l'oli, són els següents:

De Lleida, primera classe, de 3'25 a 3'50 pessetes litre.

De Lleida, classe extra, a 3'75 litre

De Jaén, a 2'50 pessetes litre.

CONTRA ELS PREUS ABUSIUS DEL PEIX.

La Conselleria Municipal de Proveïments, havent observat aquest matí que els preus del peix venut als nostres mercadals presenten un caràcter abusiu, assabenta al poble que les nostres autoritats estan estudiant activament el cas, per tal de resoldre'l d'acord amb les circumstàncies, tota vegada que la Conselleria expressada, no pot permetre els abusos que es cometen, especulant amb el poble.

EN EL TEATRE DEL POBLE.

El passat diumenge actuà en l'esmentat teatre, la companyia de la que n'és titular l'actriu Antònia Herrero. La funció anunciada per al dissabte hagué de suspendre's per malaltia d'aquesta artista, i el diumenge tampoc no actuà substituint-la la dama jove de la mateixa companyia Elia Romero.

Les obres que es representaren foren les anunciades i ja conegudes "Amores y Amorios" dels germans Quintero, veritable joia dintre el seu caràcter, del Teatre castellà i una de les més delicioses composicions dels nomenats autors andalusos; i “Nuestra Natacha” d’Alexandre Casona, comèdia en el seu argument plena d’essència del l’esperit i d’idees modernes i teatralment d’uns realització molt moderada.

La interpretació que obtingueren no fou pas del tot ajustada, superant però quant a sentit millor, la funció de la tarda.

Elia Romero, que com hem dit hagué d’encarregar-se de les protagonistes d’ambdues obres, reeixí no plenament però si amb suficiència perquè puguem aplaudir el seu comés. Es una dama jove que ha palesat sempre uns extraordinaris estudis i voluntat, una de les actrius més segures del conjunt, i en definitiva una de les valors més positives de la companyia.

Les funcions foren dos plens extraordinaris.

No hay comentarios: