viernes, 16 de abril de 2021

L’Acció, edició dimecres, 21 d’Abril de 1.937, pàg. 2

D'INTERÈS PER ALS QUI HAN PRES PART AL CONCURS DE CONTES SOCIALS D'AMICS DE LES ARTS.

La Junta Directiva d'Amics de les Arts, ha vist amb goig el resultat del Concurs de Contes Socials que obri a mitjans del passat febrer, i amb la finalitat d'aplegar els concursants per a futures actuacions de tipus literari, convoca a tots els qui han col·laborat, hagin o no estat premiats llurs treballs, a la reunió que es celebrarà el proper dissabte a les sis de la tarda, al seu local social, Milícies Catalanes, 56, i en el saló de reunions de la Junta Directiva (primer pis). En aquesta reunió que hi assistiran també els membres del jurat de la localitat, s'hi farà un canvi d'impressions pel que es refereix a les derivacions d'aquest concurs, tal com la publicació per part de l'Ajuntament local dels que consideri més interessants de cara a la cultura dels infants, etc. Al mateix temps es podrà realitzar l'entrega dels premis als autors premiats, i si s'escau, per tornar els originals.

D'acord amb la classificació del jurat, els premis a repartir són:

1.—Un lot de llibres, donatiu de la Llibreria Grau, al treball «Retorn del Combatent». Autor Carles Bosch.

2.—Una escrivania, donatiu de la U.G.T., al treball «El comiat del pare». Autor J. Morera Falcó.

3.—Un lot de llibres, donatius de les llibreries Camón i Costa, al treball «Pere», de Dolors P. Brull.

4.—Un llapis automàtic de tres colors l'una ploma estilogràfica, donatius de les llibreries Atenea i Utset, respectivament, al treball «El vestit nou» del qual és autor Xavier Rovira.

5.—Un lot de llibres, donatiu d'«Amics de les Arts», al treball «L'Eterna injustícia»  de Maria Fernanda Gañán.

DIJOUS Hl HAURÀ EL PARC OBERT.

La Conselleria d’Obres Publiques i Vivenda manifesta al poble de Terrassa que dijous de 3 a 7 de la tarda restarà obert el nostre Parc Municipal.

CONFERÈNCIA.

La Federació de «Joventuts Llibertaries» ha organitzat per a demà dijous dia 22 a les 9 de la nit, una conferència pública a càrrec del camarada Enrique Aldave, conseller de Defensa de l'Ajuntament, el qual dissertarà sobre el tema «Problemes econòmics de la Revolució».

L'esmentada conferència és donarà al local dels Sindicats de la C.N.T.

SINDICAT D'INDUSTRIES D'ALIMENTACIÓ (Secció Cambrers, cuiners, tocinaires i similars)

Companys: Se us convoca a la reunió que tindrà lloc el dia 26 a les quatre de la tarda al nostre local social, carrer de Joaquim j Maurin, 76, sota el següent ordre del dia:

Primer: Nomenament de la mesa de discussió.

Segon: Lectura de l'acta anterior.

Tercer: Repàs de comptes.

Quart: Nomenament de Junta de la Mútua.

Cinquè. Assumptes generals.

DETALLS DEL GRAN CONCERT SIMFÒNIC POPULAR.

Avui podem palesar importants detalls referent al magne Concert Simfònic Popular que la Comissió de Cultura i amb col·laboració de Ràdio Terrassa han organitzat per a la propera setmana.

Les dues grans orquestres que executaran el programa seran: L'Orquestra Simfònica de Ràdio Associació i la de Ràdio Barcelona, sota la direcció dels mestres A. Català i J. Obradors, respectivament.

Els professors que componen les esmentades orquestres formen un total de vuitanta, i són aquests els reconeguts musics, els quals actuaren en l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu a Barcelona i de la gloriosa Orquestra Pau Casals.

Com, hom pot notar l'acte musical de la setmana propvinent té l'èxit assegurat.

HOM HATROBAT UNA CARTERA.

En el Mercadal de la Independència, la ciutadana Maria Gamell, domiciliada al carrer Columel·la núm. 20. ha lliurat al Director de l'esmentat Mercat, una cartera que ha trobat, dintre aquest recinte, la qual contenia mil pessetes.

Ens notifica el dit Director que aquell qui acrediti ésser-ne posseïdor li serà lliurada.

Cal lloar i imitar el gest de la ciutadana Gamell.

UNA PENYORA DE MIL PESSETES A UN COMERCIANT.

El President d'acord del Consell Municipal conjuntament amb el Conseller regidors de Proveïments fou detingut abans d'ahir el comerciant Josep Rañé, conegut amb el sobrenom de «El Misses» domiciliat a la cantonada del carrer Anselm Lorenzo i 22 de juliol per haver venut arròs trencat, el qual estava destinat al bestiar al preu del Bomba superior.

Ahir fou posat en llibertat en compensació de la penyora que li fou posada de 1.000 pessetes.

PROXIMA AUDICIÓ POÈTICA A RADIO TERRASSA.

En data propera que en breu serà anunciada, actuarà a l'estudi de Ràdio Terrassa, amb un recital de les seves poesies, el poeta local Iu Pons cada dia més ponderat entre les seleccions literàries catalanes.

COMPTE AMB ELS GOSSOS.

Ahir va travessar entre altres carrers, Rambla, 11 de Setembre, Milícies Catalanes, Nord, Pla de l'Ametllera, un gos rabiós, el qual va mossegar a d’altres que se li interposaren al pas. En la carretera del Llac fou mort a trets.

Es notifica als propietaris de gossos els quals esbrinin que els seus hagin estat mossegats, que ho denunciïn seguidament a la Comandància Municipal a fi de fer-les l'observació necessària.

LA MOBILITZACIÓ DE LA DONA.

Llegim a la premsa i sentim per ràdio, la necessitat de mobilitzar la dona a la reraguarda i en alguns llocs ja la preparen.

Ací, a la nostra ciutat, també ha ressonat aquest crit i ha trobat l'escalf en unes companyes que volen portar a terme llur t0.sca.

Dintre poc serà inaugurat un nou local el qual té per nom «Agrupació de dones antifeixistes» En ell podreu acollir-vos-hi per ajudar i contribuir en la tasca que la maleïda guerra ens exigeix.

Nosaltres, les dones que ens sentim antifeixistes, no .tenim de vacil·lar ni un moment en allistar-nos a la fila de mobilització.

Sabem sobradament que els bornes ens aniran deixant; ells tenen el seu lloc a la avantguarda; deixaran vacants i nosaltres tindrem de suplir-los.

Algunes potser us preguntareu: en quines tasques podem ajudar-los? En moltes: mecàniques, electricistes, fusters, manyans, feines del camp, pintors. Són tantes les coses en les quals pot ajudar la dona...

Que hi fa que els primers dies sigui la feina pesada, si després sabrem donar el fruit? No cal espantar-nos. Hem de tenir voluntat per contribuir a tan gran obra.

Acabada la guerra, que totes podem dir: jo també he ajudat a obtenir la victòria; que ells no ens puguin fer retret de aquella pregunta: Que has fet tu per guanyar  la guerra? Nosaltres direm: hem sapigut suplir-vos en les vostres tasques.—Agrupació de Dones Antifeixistes.

No hay comentarios: