lunes, 5 de abril de 2021

L’Acció, edició dimarts, 13 d’Abril de 1.937, pàg. 2

NOTA DE LA CREU ROJA LOCAL.

El Comitè Local de la Creu Roja prega a tots els Consells d'Empresa i Comitès de Control que tinguin emplenats els butlletins de subscripció com a socis protectors de la Institució que se'ls passaren oportunament, els trametin per correu, davant la impossibilitat que té aquest Comitè de passar a recollir-los a domicili. Moltes gràcies.

A més es complau en fer constar el seu agraïment als generosos donants que es detallen a continuació: Puntimalla, 50 pessetes; Centre Excursionista, producte de la Exposició-Sorteig, 380; Brigada, Secció carretera Matadepera, 100.

En breu publicarem la llista dels socis protectors subscrits fins ta data.

DADES DE L’IMPORTANT CONCERT DE: L'ORQUESTRA DE CORDA DE LA NOSTRA CIUTAT.

Definitivament el concert que ha organitzat la Comissió de Cultura de l'Ajuntament local i a càrrec de l’Orquestra Escolar de Corda de la Escola Municipal de Música, es celebrarà el proper divendres dia 16, a dos quarts de 10 de la vetlla en el Teatre del Poble.

Com que aquest acte musical la recapta del qual, la Comissió organitzadora ha acordat destinar-la a Colònies i semi-colònies Escolars, esperem que el nostre poble no mancarà a aquest concert benèfic executat pels nostres escolars de l'esmentada Escola Municipal de Música.

Demà farem públic el programa.

PER AL PROVEÏMENT DE PATATES.

El Departament de Sanitat recorda als familiars que posseeixin i adquireixin fulls de malalts, que a partir del dia 19 del present mes per tal de proveir-se de patates hauran de recollir un talonari de vals que els serà facilitat en l'esmentat Departament, sense el qual cap establiment no els podrà entregar el producte de referència.

TROBALLA D'UNA ARRECADA D'OR.

Un nostre company d'Esquerra ens fa sabedors que ha trobat a la via pública una arracada d'or, la qual tornarà al que acrediti que es seva.

El que l’hagi perduda pot passar al domicili d'aquest que és Primer de Maig 45.

VENDA DE SUCRE.

La Conselleria Municipal de Proveïments assabenta al públic en general que a partir de demà dimecres es posarà a la venda, novament, sucre fi. Aquesta vegada però, hom haurà d'adquirir-lo degudament racional.

Contra entrega del tiquet corresponent al dia que s'adquireixi el sucre, serà entregada a tots els establiments de Terrassa la quantitat consignada a l'esmentat tiquet.

VENDA DE CIGRONS.

La Conselleria Municipal de Proveïments manifesta al poble de Terrassa que entre demà i demà passat serà posada a la venda una partida de cigrons.

A fi de proveir-se de l'esmentat article, els ciutadans hauran de regir-se per ordre de numeració del seu carnet de racionament i és facilitaran dimecres els compresos entre 1 i 5000 i dijous del 5001 a la resta.

Contra l'entrega del tiquet del dimecres, adquiriran el que els pertoqui de racionament en cru.

Els socis de les Cooperatives queden exclosos i llurs sucursals tindran cura de proveir-los.

La resta de ciutadans podran adquirir-los a tots els establiments especialitzats del ram.

Aquesta Conselleria prega al públic que s'abstingui de contravenir aquestes disposicions i fer cues, dones, el proveïment està assegurat i no permetrà que sigui facilitat llegum a cap carnet l'ordre de numeració del qual no correspongui al dia assenyalat.

UN MENOR QUE FEIA «EL PILLO».

Pere Turu de 17 anys, domiciliat al carrer P. Iglésies 38, ha denunciat a la Inspecció de Vigilància local que el dia 9 passat va comparèixer un noi de 14 anys al qual llogà la seva bicicleta i aquest se la vengué per 120 ptes. El lloc que el trobaren fou a Olesa de Montserrat, carregat també amb un Pathè Baby i a més noranta dues pessetes en metàl·lic.

Aquest menor ha estat posat a la disposició del Tribunal Titular de Menors.

DENÚNCIES.

A la Inspecció de Vigilància local ens han comunicat les següents denúncies:

Maria Faseries Hars de 29 anys d'edat, domiciliada al carrer Linneus, 69, va cursar la denúncia el dia 11 del corrent contra el seu marit Jaume Gaspar el qual l’havia maltractada de paraula i obra.

Camil Lillo Macarón de 40 anys d'edat, i que viu al carrer Colom 203, ha denunciat que el seu fill Ferran ha desaparegut de casa seva i no són sabedors de cap notícia referent al seu parador.

ASSISTITS.AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents a l'esmentat dispensari:

Ha estat curat Joaquim Torres, de 32 anys d'edat, domiciliat al carrer de la Rutlla núm. 6, d'esquinç muscular a la monyeca esquerra.

Antoni Calresa de 47 anys d'edat, casat, amb domicili al carrer Aviador Cabré núm. 56, de ferida contusa a la cama esquerra.

Rosa Salat de 34 anys d'edat domiciliada al carrer Ample 103, mossegada per un gos a la regió inferior de l'avant-braç dret.

SINDICAT D'ESPECTACLES PÚBLICS U.G.T.

En compliment de l'acord pres en la reunió de socis que de caràcter extraordinari va celebrar aquest Sindicat el passat dia 7, es recorda a tots els associats la nova reunió que i en el nostre estatge social, Milícies Catalanes 48, tindrà lloc demà dimecres dia 14, a dos quarts de 10 de la vetlla, baix el següent ordre del dia:

1er. Lectura i aprovació de l'acta anterior.

2on. Lectura d'uns comunicats cursats.

3er. Informe comissions.

4art. Assumptes varis. .

DESIGNACIÓ ENCERTADA.

El nostre estimat company, J. Durany i Bellera, dilecte republicà i excel·lent pedagog, ha estai designat pel Claustre de Mestres Laics de Catalunya, per a formar part de la ponència d'Instrucció Pública que ha d'entendre ì resoldre el problema dels mestres laics.

Trobem encertadíssima la designació, i creiem donarà eficaços resultats. Durany i Bellera coneix amb tota la intensitat el problema dels mestres laics històrics i per això la seva intervenció haurà de donar resultat de justesa i rectitud.

No hay comentarios: