viernes, 2 de abril de 2021

L’Acció, edició dilluns, 12 d’Abril de 1.937, pàg. 2

Anuncis oficials

EDICTE

Existint vacants, en el Mercadal de la Independència, dos quioscos assenyalats amb els números 744 i 435 situats al pati dei mateix mercadal destinats circumstancialment a la venda de fruites, es fa avinent que el pròxim dia 15 del mes que som i a les onze hores del mati, es posaran en pública subhasta, amb el caràcter de concessió definitiva, pel tipus inicial de 27 pessetes cada quiosc, amb la condició que:

Tenint en compte que els referits quioscos estaven destinats per establir llocs reguladors per a la venda de carn, mesura que de moment està en suspens, la concessió dels mateixos restarà limitada per les decisions que l'Ajuntament adopti en cas de considerar necessari la seva utilització per als fins expressats, i ve obligat el concessionari, previ requeriment, a abandonar el lloc motiu d'aquesta concessió, atenent-se’n aquest aspecte al disposat en l’article quart del vigent Reglament de Mercadals d'aquesta ciutat.

Terrassa a 9 d'Abril de 1937.— El Conseller de Proveïments. Miquel Domingo.

AJUNTAMENT DE TERRASSA 

EDICTE

Confeccionat el Padró que ha de regir per a l'exacció dels drets sobre tinència d'aparadors i altres exhibicions de propaganda comercial o industrial, visibles des de la via pública corresponent al present exercici del 1937, resta de manifest al públic en el Negociat d'Arbitris, per termini de quinze dies hàbils, durant el qual podran formular-se les reclamacions que contra l'indicat document cobratori s'estimin pertinents.

Terrassa. 9 d'abril del 1937.— L'Alcalde, President del Consell Municipal. Jaume Figueras.

PRIMER TROFEU PEDAL ANTIFEIXISTA .

Ens plau de palesar que la cursa ciclista «Front d'Aragó-Barcelona», que tindrà lloc els dies 14 al 18 del mes en curs, el proper dia 18 travessarà la nostra ciutat a les onze hores i trenta minuts del matí.

Aquesta cursa ciclista organitzada pel Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya. «El Diluvio», Front de la Joventut, Grup «El Diluvio», del Socors Roig Internacional, Comitè Català Pro-Esport Popular. Comitè Regional de Catalunya de la U.V.E. i Col·legi d'àrbitres ciclistes de Catalunya del més alt simbolisme i té finalitat benèfica i humanitària, puix és feta a profit del Socors Roig Internacional. Per la importància que té aquest primer Trofeu Pedal Antifeixista per a la nostra ciutat, anirem donant els detalls convenients.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents a l'esmentat dispensari:

Ha estat curat de ferida contusa, al llavi superior, el nen de 5 anys Joaquim Alaiz, domiciliat al carrer de Salvà 119.

Santos Garcia Blanco de 9 anys d'edat, amb domicili al carrer de Menéndez Pelayo, per haver estat mossegat per un gos a la cuixa dreta.

IMPORTANT REUNIÓ A L'ALCALDIA DEL «SEGELL PRO-INFÀNCIA».

Tal com anunciàrem en anteriors edicions el Comitè «del Segell Pro-Infància» es reuní dissabte proppassat a la tarda amb les representacions de tots els Grups Femenins de la nostra ciutat, amb les quals feren un canvi d'impressions referent a la tasca de la propera campanya en profit de la nostra infància.

Hom palesà en l'esmentada reunió el gran entusiasme entre l'element femení i membres del Comitè.

DE LA DIADA PRO KOMSOMOL QUE ES CELEBRARÀ EL PROPER DIA 17.

A tota la premsa hem pogut llegir-hi unes notes donant compte de les subscripcions que els Companys dels fronts de lluita han obert per tal de recaptar cabals per a la construcció del nou Komsomol

Així veiem com aquests Companys que són els que amb major intensitat han pogut veure l'esforç i I‘ajuda que en la guerra que sostenim hem rebut de la U.R.S.S., han recaptat grans quantitats, destacant d'una manera decisiva la obtinguda pel batalló Largo Caballero al front de Madrid que és de 100.000 pessetes i la de la divisió Carles Marx amb la quantitat de 50.000 pessetes.

Esperem que el poble de Terrassa, conscient de I'ajuda rebuda, voldrà cooperar també a aquesta subscripció, assistint en massa als actes que per al proper dia 17 es tenen organitzats i entre els quals figura un grandiós míting, que tindrà lloc al Cinema Rambla i grans festivals tarda i nit.

D’INTERÈS PER AL POBLE.

Aquesta Presidència del Consell Municipal manifesta al nostre poble, que referent a la nota dirigida al Conseller-Regidor de Proveïments publicada el divendres proppassat als periòdics locals «Front» i «Vida Nueva» signada pel Conseller Pedro Alcocer, no té res a veure ni pesa cap responsabilitat damunt del Conseller esmentat Miquel Domingo.

Es fan les investigacions necessàries per esbrinar la culpabilitat.

CONVOCATÒRIA ALS MUTILATS DE GUERRA.

Es convoca a tots els Companys mutilats, ferits i malalts deis Fronts de Guerra, a la reunió que tindrà lloc dimecres dia 14, a dos quarts d'onze del mati a llur estatge, Francesc Macià núm. 1.

No hay comentarios: