viernes, 23 de abril de 2021

El Dia, edició de dilluns 26 d’abril de 1.937, pàg. 2 i 3.

NECESSITEM TOT EL FERRO COLAT.

La Conselleria d'Economia ens prega que notifiquem i insistim a les empreses industrials, comerciants i ciutadans antifeixistes en general, els quals disposin de ferro-colat, que aquests el facin a mans, com més aviat millor als magatzems instal·lats en l'ex-foneria del Nord, carrer Cervantes, 83, on els serà abonat al preu de divuit a vint cèntims el quilo, segons la qualitat. Aquest prec tothom ha de complir-lo, tota vegada que l’esmentada matèria, ens és de suma necessitat per a la fabricació de material bèl·lic.

FEDERACIÓ DE MUTILATS, FERITS I MALALTS DE GUERRA.

Es convoca tots els Mutilats, Ferits i Malalts dels Fronts de Guerra, a una reunió que tindrà lloc el vinent dimecres, a dos quarts d'onze del mati, A l'estatge de la Federació, Francesc Macià, 12.

TRES DESCONEGUTS ARMATS PRACTIQUEN UN ESCANDALÒS ATRACAMENT. APODERANT-SE D'UN AUTOBUS.

El proppassat dissabte al vespre, va sortir a l'hora acostumada de la nostra ciutat, l’autoòmnibus de la companyia Marimon Alegre que té cura del transport de passatgers de la línia Ullastrell-Terrassa.

El cotxe marca Dodge, número 55.186 de la matrícula de Barcelona, partí amb direcció a Ullastrell portant cinc passatgers que es dirigien a la veïna localitat.

A tres quarts de 8 del vespre i quan el vehicle en arribar al trencall de la carretera de Martorell amb la d'Ullastrell, es disposava a virar per agafar aquesta carretera, aparegueren sobtadament tres individus que, armats amb pistoles i armes llargues, barraren el pas al vehicle, acarant les armes damunt els ocupants.

Varen dir pocs mots, però contundents. Ordenaren als passatgers que baixessin traient tots els equipatges que portessin i digueren que s'anaven a incautar del cotxe, per tal de trametre'l al front, excusa amb la qual volgueren dissimular el seu acte.

Els passatgers i conductor del vehicle. obeïren les ordres dels! atracadors, els quals una vegada desocupat el cotxe, muntaren en ell i desaparegueren carretera avall, fins a perdre's de vista.

Com pot considerar-se, l'acte deixà estupefactes els escassos viatgers i el conductor que era el propi company Marimon, de l'empresa dels vehicles. Tots es disposaren a arribar-se fins a Ullastrell a peu, degut a la proximitat existent, mentre el Marimon va dirigir-se a la nostra ciutat novament, per tal de llogar un taxi, amb el qual retornà al lloc del fet per a recollir; un dels viatgers que es trobava impossibilitat de caminar.

El descarat atracament fou denunciat a la Inspecció de Vigilància i la policia ha practicat activíssimes gestions per tal de poder saber el parador del cotxe de referència, que era el més gran que posseïa l'empresa Marimon i Alegre.

El fet en ésser conegut per la nostra ciutat, tal com ocorregué el rumor a partir dels pocs moments de verificat l'atracament, ha causat gran indignació arreu, per tractar-se d'un gest obra d'individus que es valen de procediments abjectes per a llurs fins inconfessables i en pugna amb tot intent de responsabilitat.

VELLET MOSSEGAT PER UN GOS.

A la Inspecció de Vigilància s'ha presentat una denúncia contra el propietari d'un gos que aquest mati, al carrer de Vallhonrat ha mossegat l'avi de 70 anys, Josep Sanou Puig, domiciliat a la carretera de Montcada, 461, causant-li algunes erosions a la cama dreta que han hagut d'ésser-li assistides al Dispensari Mèdic Municipal.

“VISIONS DE GUERRA I DE REREGUARDA”.

Aquest és el títol d'un setmanari que edita la Comissaria de Propaganda de la Generalitat de Catalunya el qual està dividit en dos Grups. El primer, Grup A plasmarà els fets amb text i gravats més importants del 19 de juliol fins al mes present. El Grup B, seguirà el camí de la guerra i de rereguarda des de la data actual fins que s'acabi in guerra. Ha aparegut el primer número i es vendrà a totes les llibreries de Catalunya. El preu és de 0'50 ptes.

El Comissariat al·ludit ha cregut publicar-lo, perquè el sacrifici sagnant que està realitzant el poble d’Iberia, sigui admirat per tothom i així puguin ésser seguits els esdeveniments que hi sorgeixen.

REUNIONS DE CÈL·LULES.

Es recorda a tots els militants que pertanyen a les cèl·lules 2, 11, 21 i 42, l'obligació que tenen d'assistir a les reunions respectives que tindran lloc demà dimarts a dos quarts de 10 la vetlla, en el local central del Partit.

Per disciplina, cal assistir-hi!.

NOTA IMPORTANT.

S’encareix a tots els militants que es trobin en edat de mobilització (dels 20 als 30 anys), passin amb tota urgència per la Secretaria del Partit.

RECORDANÇA.

Tots els ingressats de nou, han de passar per la Secretaria del local central del Partit (Macià 64) a recollir el carnet, qualsevulla hora d'oficina, i els que no pertanyen u cap cèl·lula, ho faran constar als efectes oportuns.

No hay comentarios: