jueves, 8 de abril de 2021

L’Acció, edició dijous, 15 d’Abril de 1.937, pàg. 2

NOTA DEL COMITÈ D'ENLLAÇ DELS SINDICATS FABRIL I TÈXTIL C.N.T.- U.G.T.

Reunit aquest Comitè per a tractar de l'aplicació a la localitat del Decret del Govern Central per tal d'abonar el jornal d'ahir per necessitats de guerra, ha acordat deixar-ho amb caràcter voluntari per tots els nostres afiliats. Les quantitats voluntàries deuran lliurar-se als Departaments següents: Assistència Social, Hospitals de Sang o Comitè d'Ajut Permanent a Madrid.

AVÍS DEL DIRECTOR DEL MERCADAL DE LA INDEPENDÈNCIA.

Donat el cas que hi ha qui sense escrupolositats fa ús dels carnets de racionament familiar que ha trobat, el Director del Mercadal de la Independència comunica que té en cartera els números dels carnets extraviats, tots els dissabtes, quan hom entrarà al Mercat de referència li serà examinat el que porti.

Serà castigat tal com requereix d’importància del cas, aquell qui presenti un dels carnets al·ludits.

Aprofitem aquesta oportunitat per a recordar al públic en general que els carnets que siguin trobats a la via pública o als MercadaIs, siguin lliurats a la Comandància Municipal.

SINDICAT ÚNIC D'ESPECTACLES PÚBLICS (Secció Professors d'Orquestra).

Aquest Sindicat convoca a tots els seus associats a la reunió que tindrà lloc avui dijous a les 9 de la vetlla al seu estatge Plaça República número 6, per a tractar d'un assumpte de vital interès per aquest Sindical.

NOTA DEL COMITÈ DE L’INDÚSTRIA FLEQUERA SOCIALITZADA.

Degut a què en el dia d'avui solament s'ha pogut donar mitja ració per falla de la corresponent farina i demà essent un dia assenyalat per no haver-hi distribució de dit article, aquest Comitè posa en coneixement de tots els ciutadans, que, la Conselleria de Proveïments ha lliurat la farina corresponent per que en el dia de demà es pugui expedir mitja ració, per tant, demà i a l’hora de costum s’expendrà mitja ració.

ROBATORIS.

El ciutadà Bartomeu Creus, ha denunciat a aquesta Alcaldia que de la casa de Can Guitart de la Riera, on té aviram de la seva propietat li foren furtades dotze gallines a la nit del dilluns de la present setmana i comunica també, que una ciutadana anomenada Balbina, n'hi foren robades onze a la mateixa nit.

La Policia esta realitzant les gestions necessàries a fi de trobar els autors dels esmentats robatoris, als quals els serà aplicat el càstig que requereix el moment revolucionari.

INTERESSANT NOTA DONADA PER LA JUNTA DE DEFENSA PASSIVA.

La Junta de Defensa Passiva posa de manifest al poble de Terrassa que s'ha preocupat com requeria de la construcció de refugis a la nostra ciutat, per aquest motiu es palesa que fa més de tres mesos que portaren els plànols dels cinc refugis projectats a la Conselleria de Defensa de Barcelona, la qual ha contestat que de moment no pot ajudar-nos econòmicament. Ara aquest projecte ha passat a ésser qüestió local i la Junta de Defensa Passiva crida a les Sindicals les quals tenen actualment en estudi l'aspecte econòmic del projecte, el qual, està ara alies a aquesta Junta.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents a l'esmentat dispensari:

Ha estai curat de ferida tallant a la regió superciliar, produïda a l’Escola, el noi de 4 anys Joan Roig Miró, domiciliat al carrer del Nord núm. 101.

Baldomer Carreras de 14 anys amb domicili al carrer de Canonge Rodó, de contusió a la cama esquerra. per haver estat atropellat per una bicicleta.

Jaume Paloma Bach, de 16 anys d'edat, domiciliat al carrer Francesc Ascaso núm. 10, de ferida contusa al llavi inferior, i caiguda d'una dent per haver sofert una caiguda a la via pública.

PER ALS QUI TENEN REFUGIATS.

Es prega a totes aquelles persones que tinguin en el seu domicili algun refugiat procedent de les zones de guerra, independents dels organismes Oficials, que es presentin al Negociat d’Estadística (segon pis de la Casa Consistorial) per tal de fer la corresponent declaració a efectes del Padró d'habitants.

AVIS ALS TREBALLADORS DE LA TERRA.

Es prega que els qui treballin la terra tant si són de l’ofici com si treballen a la indústria, els quals passi el seu terreny de tres quartans, ho han de declarar a la Conselleria d'Agricultura, carrer de les Milícies Catalanes, per tal, de fer l’estadística consegüent.

TENDER PENYORAT.

El President del Consell Municipal, d'acord amb el Conseller Regidor de Proveïments, han penyorat al tender Pere Vila que viu al carrer d' Agricultura 92, amb la quantitat de 500 pessetes pel motiu de vendre porc en el seu establiment, al preu més elevat que el de la taxa fixada per les autoritats.

EL PREU DELS OUS.

Aquesta Conselleria assabenta als comerciants d'aquesta ciutat que a partir del dia de la data regirà la següent taxa en el preu dels ous:

País a 6'20 ptes, dotzena

Estranger a 4'20 ptes »

Tota infracció de l'esmentada disposició serà rigorosament sancionada.

AVIS ALS ESTABLIMENTS.

Aquesta Conselleria Municipal de Proveïments assabenta a tots els comerciants d'aquesta ciutat que a partir del Pròxim dilluns queda terminantment prohibit vendre cap article dels que estan racionats, als veïns de Les Fonts, ja que els esmentats articles els podran adquirir en els establiments de l’esmentada localitat.

CONCERT AL PARC MUNICIPAL PRO «KOMSOMOL».

Per al dissabte propvinent a dos quarts de cinc de la tarda al Parc Municipal, l'Associació d'Amics de la Unió Soviètica de la localitat ha organitzat amb la col·laboració de la Banda Municipal un concert pro «Komsomol», el programa del qual detallem a continuació:

I Marxa de Concert, Villanova; II Don Gil de Alcalà, Panella; III Minuet de la «Viejecita», Caballero; IV L'Arlesienne, (preludi, intermezzo i Farandola) Bizet; V Sardana, La Graciela de Roqueters, Serrat.

No dubtem que per la finalitat que li ha donat l’Associació organitzadora i, en prova d'admiració al país soviètic, els nostres ciutadans assistiran a l'esmentat concert.

PER AL PROVEIMENT DE PATATES.

El Departament de Sanitat recorda als familiars que posseeixin i adquireixin fulls de malalts, que a partir del dia 19 del present mes per tal de proveir-se de patates hauran de recollir un talonari de vals que els serà facilitat en l'esmentat Departament, sense el qual cap establiment no els podrà entregar el `producte de referència.

NOTA DEL COMITÈ D'ENLLAÇ C.N.T.- U.G.T. DELS SINDICATS FABRIL I TÈXTIL.

Queden anul·lats els acords que amb data 11 de febrer passat es feren públics per aquests Sindicats declarant obligatòria la cotització pro- milícies, per tots els nostres afiliats. Per tant, a partir d'avui solament podran fer-se aquestes subscripcions amb caràcter voluntari.

PER AL CONCERT DEL DIVENDRES.

Tal com ja fou anunciat pel nostre diari en anteriors edicions, tindrà lloc el proper divendres dia 16, a dos quarts de deu de la nit, un selecte Concert a càrrec de l'Orquestra Escolar de Corda de l'Escola Municipal de Música.

Hom podrà recollir les localitats per aquest Concert a la taquilla de l'esmentat Teatre de 11 a 1 del matí i de 6 a 8 de la tarda de demà dijous i el divendres a les mateixes hores del matí i la tarda de les 6 fins l'hora de l'acte music al. També  n’expediran a l'Escola Municipal de Música, el dijous i divendres de 11 a 1 mati i de 6 a 8 tarda. El  preu és únic o sigui 0'50 ptes. per  localitat.

No hay comentarios: