domingo, 18 de abril de 2021

Front, edició de dijous, 22 Abril 1937, pàg. 2

El mal de sempre

Fins al present hem vist sempre que en els dirigents de la política i de la cosa pública ha imperat el criteri de resoldre els problemes a mesura, que s'anessin presentant. Mal en cap cas no s'ha aplicat un sistema preventiu. Mai en cap cas no s'ha seguit una planificació prèviament establerta. Sempre, i ara més que mai, els fets han estat els rectors de la política. Mal ho ha estat el pensament.

Ens trobem ara, davant d’un problema greu de subsistències. No calia ésser gaire espavilat per preveure l'actual conflicte. I en canvi, qui s'ha preocupat de donar-hi una solució escaient ? Qui ha provat de passar d'un sistema de distribució vell, al que correspon a l'actualitat, però, en temps oportú i sense presses?..

Heus aquí un dels mals més greus de la nostra Revolució. En mancar un criteri recte, en no tenir un pla a desenvolupar, les dificultats mínimes és converteixen en greus i la gent que no té altre ideal que un benestar immediat, es cansa de tot i es converteix fàcilment en element regressiu, i pertorbador de la nostra Revolució.

I aquest mal, té certament el seu remei, però...

M.

LAMOTTE DE GRIGNON TORNA A LA NOSTRA CIUTAT

Amb motiu de la satisfacció que palesa el gran mestre Lamotte de Grignon per al públic de Terrassa, que assistí al magne concert que donà la Banda Municipal de Barcelona, ha acceptat en principi la invitació que li ha fet la Comissió de Cultura del Consell Municipal per tal que dirigís part del concert veritablement extraordinari que es celebrarà el propvinent. dimecres, dia 28 al Cinema Rambla.

L'esdeveniment musical, el conjunt del qual serà compost de tres parts, cadascuna d'aquestes serà dirigida per un mestre diferent i de vàlua. La primera part la dirigirà el mestre Català, director de l'Orquestra de Ràdio Associació; la segona, Lamotte de Grignon, director de lo Banda Municipal de Barcelona; la tercera, P. J. Obradors, director de l'Orquestra do Ràdio Barcelona.

També li plau comunicar la Comissió de Cultura, organitzadora d'aquest acte, que hi assistirà el Director General de la Radiodifusió de la Generalitat de Catalunya, el gran mestre Enric Fontbernat.

Creiem que el poble de Terrassa .s'adonarà de la importància que representa la celebració d'aquest magne concert el qual és el primer que es celebrarà amb el conjunt formidable de les dues orquestres de Ràdio Barcelona i Ràdio Associació de Catalunya.

Demà, entre altres dades, farem públic el programa d'aquest gran acte de referència.

DONATIU AL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC

Aquest establiment ha rebut de la casa Guillem Vigo la quantitat de 155 pessetes, import corresponent al setmanal del dia 14 d'abril proppassat, destinat a contribuir al pagament de despeses ocasionades per l'Hospital de Sang.

PROHIBIDA LA REVENDA DEL "SEGELL PRO INFÀNCIA”.

A fi de contribuir el millor resultat de la recapta, queda prohibida la "revenda" del "Segell Pro Infància"; per tant, serà autoritzada la venda per les Comissions nomenades pel Comitè Local.

En aquesta campanya, tot i estimant molt la cooperació aportada en anys anteriors i a fi de no molestar tant, hom ha cregut convenient prescindir del concurs dels nens i nenes de les diverses escoles.

GEST LLOABLE

La ciutadana Maria Saumell, venedora del Mercadal de la Independència, trobà una cartera amb un, valor important en bitllets de cent pessetes í d'altres objectes que ha resultat. ésser-ne posseïdor el ciutadà Martí Ponsa; l'esmentada ciutadana la lliurà a mans del Director el qual l’ha lliurada al seu interessat i aquest, amb agraïment, demanà a la venedora sí volia cobrar el tant per cent que li corresponia, i aquesta solament acceptà 25, ptes. i per a fer-ne un present a una pobreta malalta.

UNA TOPADA DE COTXES

Aquesta tarda a quarts de quatre a l'encreuament dels carrers de Pau Iglésies i Ignasi Iglésies s'ha produït una violent topada entre els cotxes m. M. U. 7.316 que venia pel carrer de Pau Iglésies en direcció al magatzem de Proveïments i el cotxe n. 45.751 que passava pel carrer Ignasi Iglésies en direcció nord.

La topada ha estat bastant violenta degut a la velocitat que portaven. Josep de Haro ha resultat lleument ferit a conseqüència de la trencadissa de vidres, així com el xofer del segon cotxe esmentat que també ha sofert lleus ferides a la mà.

ASSISTIT AL DISPENSARI D'URGÈNCIA

Jaume Mas Altimira, de 14'anys d'edat, domiciliat al carrer Vinyals, 92, el qual jugant a l'escola i degut a una caiguda ha sofert la fracturo de la tíbia i peroné oberta al 1-3 mig. Queda hospitalitzat.

DETALLS DEL GRAN CONCERT SINFÒNIC POPULAR

Avui podem palesar importants detalls referents al magne Concert Simfònic Popular que la Comissió de Cultura i amb col·laboració de Ràdio Terrassa han organitzat per a la propera setmana.

Les dues grans orquestres que executaran el programa seran: l'Orquestra Simfònica de Ràdio Associació i la de Ràdio Barcelona, sota la direcció dels mestres A. Català i J. Obradors, respectivament.

Els professors que componen les esmentades orquestres formen un total de vuitanta, i són aquests els reconeguts músics, els quals actuaren en l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu a Barcelona i de la gloriosa Orquestra Pau Casals.

Com, hom pot notar l'acte musical de la setmana propvinent té l'èxit assegurat.

EL PREU DEL MORESC I DE L'ORDI

La Conselleria Municipal de Proveïments assabenta al públic en general i als comerciants en particular que a partir de demà regirà la següent taxa de preus per els articles que s'esmenten:

Moresc, compra al major a 0'95. Venda al detall a 1 pta.

Ordi, compra al major, a 1'05. Venda al detall, a 1'10 ptes.

Aquesta Conselleria adverteix que aquell qui pretengui burlar aquesta disposició, serà sancionat d'acord amb el que les circumstàncies aconsellin.

FERRO COLAT PER A LES NECESSITATS DE GUERRA

Tenint en compte que les necessitats derivades de la guerra que estem sostenint contra la criminalitat feixista, les quals ens obliguen a aprofitar el màxim totes les matèries primes, la Conselleria d'Economia prega a totes les empreses industrials, comerciants i ciutadans antifeixistes en general que disposin de ferro colat, es serveixin entregar-lo a la major brevetat possible per tal d'utilitzar-lo per atencions de guerra en els magatzems industrials a l'ex-foneria "El Nord", carrer Cervantes, 83, on els serà abonat al preu de 18 a 20 cèntims el quilo, segons la qualitat.

S'ESTA ESTRUCTURANT A LA NOSTRA CIUTAT UNA DELEGACIÓ DE LA DIVISIÓ LENIN

Assabentem als, camarades que estan enrolats a la Divisió Lenin, que actua el front d'Osca, i els seus respectius familiars, que dintre poc temps quedarà instal·lada a la nostra ciutat, Joaquim Maurin, 40, (local del P.O.U.M.) una delegació permanent de l'esmentada Divisió, a.la qual s'hauran de dirigir per tots els efectes que tinguin relació' amb la mateixa, ja sigui tramesa de paquets al front, cobrament de subsidis, reclamacions, etc.

EL CASAL DEL COMBATENT

Molt aviat, serà inaugurat a la nostra ciutat i en un local escaient dintre de l'edifici que ocupa el nostre Partit al carrer de Joaquim Maurin, 40, el Casal del Combatent en el qual podran aplegar-s'hi els companys mutilats, ferits i malalts de guerra així com els que vinguin a la nostra ciutat amb permís.

El local serà degudament habilitat de forma que els camarades combatents hi puguin passar agradablement, el temps tot millorant la seva formació Intel·lectual.

HA ARRIBAT EL CORREU DEL FRONT

Fem avinent a tots els familiars dels companys enrolats a la Divisió Lenin i que actuen al front d'Osca, sectors de Quicena i Tierz, que ha arribat el cotxe correu procedent d'aquestes poblacions. Per tant, poden passar a recollir les cartes i paquets, qualsevol dia de 6 a 8 del vespre; pel local del Socors Roig del P.O.U.M., Milícies Catalanes, 55.

DIVENDRES SURT COTXE PEL FRONT

El proper divendres, sortirà el cotxe correu que fa el servei d'enllaç entre la nostra ciutat i els milicians de la Divisió Lenin destacats als sectors de Tierz i Quicena del front aragonès. Fins el dijous al vespre s'admeten paquets i correspondència al local del Socors Roig del P.O.U.M., Milícies Catalanes, 55.

No hay comentarios: