viernes, 21 de mayo de 2021

El Dia, edició de dijous 13 de maig de 1.937, pàg. 2 i 3.

 

NOTA IMPORTANT DE LA CONSELLERIA D'AGRICULTURA.

Novament recomana aquesta Conselleria d'Agricultura que els qui cultivin terres procedents d'aquesta o bé amb permisos dels diferents controls etc., etc., passin per aquestes oficines. Milícies Catalanes, 36, de 5 a 8 de la tarda, per tal de proveir-se del corresponent permís, tota vegada que s'efectuarà dintre poc una visita d'inspecció pels diferents llocs de la ciutat i seran desposseïts de les mateixes terres, d'acord amb les circumstàncies del moment, els qui no estiguin en possessió del permís de referència.

PER ALS TREBALLADORS DE LA TERRA.

La Conselleria d'Agricultura fa avinent al públic en general i particularment als treballadors de la terra, l'obligació ineludible que tenen, abans de possessionar -se de cap parcel·la de terra, de posar-ho a coneixement de l'esmentada Conselleria a fi d'evitar tot el que sigui possible perjudicis generals que poden derivar-se de la lliure elecció de terres per part del públic, sense que abans aquesta Conselleria hagi efectuat una inspecció de les mateixes terres i en cas favorable atorgar el pertinent permís.

VENDA D'OLI.

S'assabenta el públic, que a partir d'avui es vendrà oli mitjançant la presentació del carnet, repartint-se fins a quatre persones un litre, de cinc i sis persones un litre i mig, i de set en endavant dos litres.

S'arrancarà el tiquet corresponent a la carn del dilluns de la primera setmana del bloc maig-maig.

Els establiments expenedors seran els .següents:

Arquímedes. 218; Bartrina, 196; Verge del Pilar, 24; Plaça Lluis Vell, 1: Carretera de Rellinars, 130; Pitàgoras, 52; Pare Llauradó, 98; Blasco de Garay. 162: Nord, 11?; Ramon Llull, 56; Colom, 58; Colom. 212; Joaquim Maurin, 40; Carretera Matadepera, 43; Transversal, 146; Màrtirs 6 d'octubre; Màrtirs 6 d'octubre, 78; Galileu, 115; Gutemberg, 30; Arquímedes, 85; Concili Egarenc, 12; Torrella, 13 i Serrano, 37.

S'adverteix als posseïdors dels carnets que ja els hagin arrencat el tiquet del dilluns de la carn, i que per tant, ja tenen la ració que els pertoca, que s'abstinguin de pretendre d'adquirir-la de nou.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

Abans d'ahir, aquest dispensari assistí els següents ciutadans.

Josep Pérez Arias, de 19 anys d' edat i amb domicili a la Plaça de Barcelona de la veïna ciutat de Sabadell, ha estat curat de ferida incisa a 'índex de la mà esquerra a causa d'haver caigut d'una bicicleta.

Francesc Obiols, de 35 anys, domiciliat al carrer Cremat, 4, que ha presentat segons diagnòstic del doctor de guàrdia, cremades de primer i segon grau a la mà esquerra.

VISITES I OPERACIONS.

Al Dispensari del doctor Cantó Ribot, del mateix Sanatori ?Mèdic Quirúrgic s'han efectuat des del dia 22 d'abril al primer de maig, 110 visites i les següents operacions;

Paulina Jordà: Hipertròfia amígdales i vegetacions adenoides.

Jordi Vila: Hipertròfia amígdales i vegetacions adenoides.

Gabriel Quintana; Dacriocistitis ull esquerre.

Montserrat Noguera: Hipertròfia amígdales i catarro.

Maria Ferrer: Vegetacions adenoides.

Florentina Alcoberro: Hipertròfia amígdales.

Àngela Lleonart: Hipertròfia; amígdales.

Filomena Alarcón. Hipertròfia amígdales i vegetacions adenoides.

ENSENYAMENT DE BALLAR SARDANES.

El proper diumenge, ei Foment de la Sardana inaugurarà un curset d'ensenyament de ballar sardanes per a joves i noies.

Els ensenyaments començaran tots els diumenges a dos quarts d'onze del matí, en el nostre estatge social Milícies Catalanes, 50 ("Amics de les Arts").

MILÍCIES U. G. T.

Contra el que ahir anunciàvem demà no sortirà el correu cap a Lanaja i Torralba.

COMPANYA QUE DONARÀ UNA CONFERÈNCIA.

El propvinent dissabte, a les 6 de la tarda, la companya Joaquima Mirada, secretari sindical de la secció femenina del nostre partit, donarà una interessant conferència en el local d'actes del local del P, S. U., carrer Francesc Macià.64 sobre el tema: "Tasca dels sindicats, abans i després del 19 de juliol :: Les brigades de xoc".

REPRESA DEL CURS D'ORIENTACIÓ POLÍTICA.

Avui dijous, a dos quarts de 10 de la nit, el company Clos, Secretari General del P. S. U.—Radi Terrassa—, seguirà el seu curs d'educació política sobre “L'extremisme, malaltia infantil del comunisme".

En aquesta represa del curs, no cal dir que es recomana pel seu innegable interès que hi assisteixin tots els militants del Partit.

No hay comentarios: