viernes, 21 de mayo de 2021

Front, edició de dijous, 13 Maig 1937, pàg. 2

 

La Fira del Llibre

La fira del llibre que havia de celebrar-se substituint la Diada del Llibre aquest mes en curs, ha estat de nou aplaçada. El Butlletí de la Generalitat d'avui prorroga fins el juny aquesta festa cultural que havia començat a adquirir un cert relleu a Catalunya.

Tenint en compte que els llibreters potser un xic cohibits, o perquè no se'ls ha donat fins a la data un al·licient prou justificable, no donen la acusació de vida com en temps anteriors, hauria d'aprofitar-se aquesta fira pròxima per a suggerir-los la necessitat d'una bona propaganda dels llibres que actualment poden tenir a l'abast dels treballadors. Seria un al·licient molt gran per a tots ells el que per exemple la Comissió de Cultura del nostre Ajuntament arribés a donar facilitats per tal de donar més brillantor a la fira, ensems que podria amb premis incitar els llibreters a la recerca de bones obres, varietats i novetats que nosaltres hem tingut ocasió de veure a Barcelona, així com aquells llibres que pel seu contingut doctrinari han anat sortint, adaptant la nostra vida actual amb les teories socialistes. Cosa d'essencial interès ja que hi ha molta gent que està a la lluna en aquestes qüestions tan importants.

Cal, doncs, fer sentir ganes de llegir a la massa. Cat tenir força interès per a desvetllar en el màxim l'esperit adormit de molts. Perquè cal tenir, en compte que a voltes es llegeixen disbarats a l’engròs que fan perdre molt temps als que poden arreplegar innocentment.

Q.

UN GRAN FESTIVAL INFANTIL EN PREPARACIÓ

La Unió Esportiva de Terrassa, d'acord amb la comissió del Segell Pro Infància està preparant un gran festival infantil, que serà sens dubte un gran esdeveniment cultural esportiu per ésser precisament el primer que s'haurà celebrat a la nostra ciutat d'aquesta naturalesa.

Per aquest motiu es prega a tots els pares d'infants que tinguin bicicleta passin pel local social abans de dissabte, de 7 a 8 del vespre, acompanyats dels seus fills (nens o nenes) on se'ls donaran detalls perquè puguin prendre part en dit festival, benèfic a profit dels seus mateixos companyons malalts.

Pares, feu-ho per l'esport i pels infants.

NOTA DEL FOMENT DE LA SARDANA

Per diumenge dia 16 el Foment de la Sardana inaugurarà un curset d'ensenyament de ballar sardanes per a joves i noies.

Els ensenyaments tindran lloc al nostre estatge social, M. Catalanes 56 (Amics de les Arts), tots els diumenges a dos quarts d'onze del matí.

FESTIVAL A PROFIT DEL COMITÈ D'AJUT PERMANENT A MADRID

Dissabte, dia 15, a les nou de la vetlla, tindrà lloc la inauguració pel "Grup Germanor" de l'ex-Casal Popular de Sant Pere amb un festival a profit d'Ajut a Madrid.

1. Es posarà en escena l'obra del malaguanyat S. Rossinyol "El Heroi".

2. Recital de poesies per uns companys.

Esperem pel caire de tal festival l'ajuda del poble antifeixista.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA

Abans d'ahir, l'esmentat Dispensari assistí els següents ciutadans:

Josep Pérez Arias, de 10 anys d'edat i amb domicili a la Plaça de Barcelona de la veïna ciutat de Sabadell, fou curat de ferida incisa índex de la mà esquerra, a causa d’haver caigut una bicicleta.

Francesc Obiols, de 35 anys, domiciliat al carrer Cremat, que presentava cremades de primer i segon grau a la mà esquerra.

VISITES I OPERACIONS

Al Dispensari del Dr. Cantó Ribot, del mateix Sanatori Mèdic Quirúrgic s'han efectuat des del dia 22 d'abril a l'1 de maig 110 visites, i les següents operacions:

Paulina Jordà: Hipertrofia amígdales i vegetacions adenoides.

Jordi Vila: Hipertròfia amígdales i vegetacions adenoides.

Gabriel Quintana: Dacrolocietitis ull esquerre.

Montserrat Noguera: Hipertrofia amígdales i catarro.

Maria Ferrer: Vegetacions adenoides.

Florentina Alcoberro: Hipertrofia amígdales.

Àngela Lleonart: ídem.

Filomena Alarcón: ídem i vegetacions adenoides.

DONATIUS AL CASAL DE L’INFANT BUSQUETS

Els treballadors de la casa Sala i Badrinas, E. C, secció ordidores, han fet lliurament de diferents prendes interiors per als infants de l'esmentat Casal de l'Infant

També el Sindicat d'Administració i Distribució ha lliurat pel mateix establiment 325 ptes.

NOTA IMPORTANT DE LA CONSELLERIA D'AGRICULTURA

Novament recomana aquesta Conselleria d'Agricultura que els qui cultivin terres procedents d'aquesta o bé amb permisos dels diferents controls, etc., etc., que passin per aquestes oficines. Milícies Catalanes, 36 de 5 a 8 de la tarda, per tal de proveir-se del corresponent permís, tota vegada que s'efectuarà dintre poc una, visita d'inspecció pels diferents llocs de la ciutat i seran desposseïts de les mateixes terres, d'acord , amb les circumstàncies del moment, els qui no estiguin en possessió del permís de referència.

PER ALS TREBALLADORS DE LA TERRA

La Conselleria d'Agricultura fa avinent al públic en general i particularment als treballadors de la terra, l'obligació ineludible que tenen abans de posseir-se de cap parcel·la de terra, de posar-ho en coneixement de l'esmentada Conselleria a fi d'evitar tot el que sigui possible per a judicis generals que poden derivar-se de la lliure elecció de terres per part del públic, sense que abans aquesta Conselleria havia efectuat una inspecció de les mateixes terres i en cas favorable atorgar el pertinent permís.

UNA ALTRA CARTA OBERTA

Company: Agraït per l'acollida que donàreu a la meva lletra anterior i molt a desgrat meu, em vaig obligat a recórrer a la vostra benevolència per demanar-vos que publiqueu novament la resposta al... diguem-li ciutadà Macias Marimon per veure si acabem d'una vegada.

Gràcies i salut

EP MACIES...

...al tanto, no compliquem més la qüestió, doncs us feu un garbuix, que en lloc d'especial aviat em creuré que sou totalment "especialíssim". Què em parleu a mi de metralladores, si ni n’he vist mai cap i com puc ésser del P. O. U. M. si tanc tant jo de revolucionari com vós mateix?

I ja que parleu del rètol de la U. G. T., que per cert no sabia que en fóssiu l'autor, sempre que el veig penso que si els Amics de les Arts tinguessin un xic de revolucionaris...

Quant a què sou el capità de la broma, fugiu home, qui en dubta? Tothom recorda les vegades que us havíeu prestat a fer de carnestoltes.

Consti que en la meva lletra no pretenia més que aclarir un fet i que ratifico en la present, doncs, soc tossut jo també. Allò que dèieu vos abans de la República tant si plou com si no plou, Sant Josep serà el 19. I prou.

Prudenci Solé

No hay comentarios: