martes, 18 de mayo de 2021

El Dia, edició de dimarts 11 de maig de 1.937, pàg. 2 i 3.

 

INFANTS REFUGIATS A DISPOSICIÓ DEL POBLE.

El Departament d'Assistència Social ens ha comunicat que té a la disposició del poble de Terrassa, uns quants infants refugiats. Com és natural, necessita aquest Departament col·locar-los per tal de poder portar a terme la seva obra d'ajut. Avui, ho posa a coneixement dels nostres ciutadans. perquè sap que aquests, per poc que la seva situació econòmica els ho permeti, voldran cooperar en pro d'aquests infants refugiats.

VENDA DE PATATES.

La Conselleria de Proveïments posa en coneixement del públic en general, que demà dimecres posarà a la venda una partida de patates destinades al proveïment de la ciutat. Aquestes patates es vendran per a tota els Ciutadans, sense distinció de número de carnet, podent-les adquirir prèvia presentació del tiquet del dimecres, i al preu de 0'65 pessetes el quilo.

SOBRE EL PREU DE LA CARN.

La Conselleria de Proveïments notifica al públic que vistes les dificultats que es troba per a proveir aquesta ciutat de carns fresques, motivat per l'augment que ha adquirit la ramaderia en els seus llocs de reproducció, es veu obligada a establir novament la nota de preus que regia abans dels disturbis promoguts als nostres Mercadals, ja que de no fer-ho així, seria condemnar la població a no poder tenir carns, puix totes les altres poblacions de Catalunya ofereixen als productors uns preus de compra a l’engròs, molt més superiors als nostres de venda al detall, ço que ens impossibilita de poder subministrar a la nostra ciutat, la carn que requereix per al consum.

EL CONTROL DE L'OLI.

La Conselleria Municipal de Proveïments assabenta al públic en general, que a partir del dilluns proppassat porta un control rigorós de l'oli existent a Terrassa, a fi i efecte de poder fer una distribució equitativa per a tots els ciutadans.

EL CERTIFICAT D'INSTRUCCIÓ.

Rebuts en aquesta Alcaldia, els certificats d’instrucció militar dels individus que estan compresos entre els 21 als 30 anys els quals hagin servit menys de sis mesos, i que van practicar la instrucció de referència a la nostra ciutat, són cridats per a demà dimecres el primer equip d'instrucció que es practicava al camp dels "Pajaritos" sota el comandament d'en Domingo, per tal de recollir l’esmentat certificat .

El sergent encarregat de l'oficina, prega als individus afectats que es trobin absents de la localitat, que passi un dels seus familiars. L'oficina està instal·lada al segon pis de l’Ajuntament en e! departament de l'Arxiu. Hores de despatx, de 9 a 1 del matí i de 4 a 7 de la tarda.

Demà publicarem la invitació dels altres equips.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents a l'esmentat Dispensari:

Josep Carrera, de 7 anys d'edat, domiciliat al carrer de Miquel Vives, 67, que presentava segons diagnòstic del doctor de guàrdia, ferida tallant al front i al genoll esquerre.

Manuel Rodríguez, ha estat assistit per haver sofert un atac d’histerisme a la via pública, Ha passat al seu domicili Francesc Macià, 86.

INTERESSANT NOTA DE LA CONSELLERIA DE SEGURETAT.

El Departament d'Investigació dc la Conselleria de Seguretat, prega a tots els companys dels Controls de les Indústries de Guerra, Barbers i altres oficis que treballen el dissabte a la tarda, facin la llista del nombre de companys que consumeixin tabac i la passin per aquesta Conselleria, per tal d’avalar-la.

Totes aquestes notes s’admetran fins el dijous proper al migdia. De no lliurar-se fins aquest dia, no podran practicar-se reclamacions.

DEL CONCERT DE LA BANDA MUNICIPAL DE MADRID.

Tothom sap el motiu que va induir a no poder celebrar el concert que havia de donar el dimecres proppassat, la Banda Municipal de Madrid, previ advertiment de la Conselleria de Cultura. Avui, aquesta pot fer palès que malgrat les dificultats que han sorgit, la celebració del concert popular de referència tindrà lloc el proper dimecres, dia 19, i a més adverteix que tothom que hagués adquirit les localitats anteriorment, que les reservi, perquè seran igualment valedores.

Anirem donant detalls d’aquest magne concert.

No hay comentarios: