sábado, 22 de mayo de 2021

L’Acció, edició divendres, 14 de Maig de 1.937, pàg. 2

 

Nota de la Conselleria de Seguretat local

L'esmentada Conselleria, departament d'Investigació, posa en coneixement a tots ets Companys de les Industries de guerra i d'altres que treballen els dissabtes a la tarda hi hagin rebut la corresponent ració de tabac que aquests hauran d'abstenir-se de fer cua. Si algú ho intenta i hom els descobreix rebrà les conseqüències del cas

Notes de la Presidència municipal i conselleries

PREC ALS CONDUCTORS DE VEHICLES.

La Comissió de Cultura fa un prec a tots els conductors de vehicles que aquests quan passin per davant d'una escola, tinguin cura i frenin la marxa, i també que quan passi una columna escolar que es dirigeixi al cinema o al camp, que per respecte i per la seva marxa que es pari i no que la trenqui com dissortadament hem registrat fins avui.

Tot conductor amant a les doctrines culturals, cal que compleixi aquest deure de ciutadania eu bé dels nostres infants i en sentit general de tot el poble.

HA DESVETLLAT GRAN ENTUSIASME EL CONCERT POPULAR DE LA BANDA MUNICIPAL DE MADRID.

El magne Concert que a profit i homenatge de I ‘heroic Madrid es celebrarà el vinent dimecres dia 19 al cinema La Rambla, ha desvetllat a la nostra ciutat, entusiasme sense límits i es preveu que aquest festival obtindrà l’èxit que mereix, per la seva doble finalitat.

Des del dilluns hom podrà adquirir les localitats numerades i sense numerar a la taquilla del cinema esmentat de sis a vuit de la tarda i repetim que tots aquells qui havien adquirit localitats, que aquestes son valedores.

VENDA DE SABÓ.

Aquesta Conselleria assabenta als posseïdors deis carnets 9,001 al 10,500 que podran adquirir demà dissabte, sabó en l'establiment següent:

Andreu Canela, Serrano 30.

La venda s’efectuarà amb la presentació del carnet de racionament, amb els blocs maig-maig. Hauran de lliurar-se els cupons de les mongetes corresponents al primer dissabte.

Notes diverses

GAZETILLA SUPLICADA.

Hem rebut el n°. 3 de Catalunya Comarcal, òrgan de la Federació Comarcal de Catalunya, de Barcelona, «Institució al servei del poble» que conté ultra la ressenya de les seves activitats, un estudi sobre «L’autèntica fisonomia de Catalunya» i dades sobre el nou estatge de la Federació a .l'avinguda del Dr. Pavlov.

FESTIVALS A PROFIT DEL SEGELL PRO INFÀNCIA PER A DEMÀ DISSABTE I DIUMENGE.

Dissabte 15 nit, al Teatre del Poble es representarà per la gran Companyia Herrero i Guitar la discutida comèdia en tres actes titulada «La Prisionera» el benefici del qual el Comitè de dit Teatre el lliurarà per al Segell Pro Infància.

Diumenge 16, mati. Sardanes al Parc per la cobla Municipal.

Tarda, a les tres, partits d'hoquei i a les cinc, partit de futbol entre els equips Horta - Terrassa corresponent a la Lliga Comarcal.

A les cinc, proves atlètiques al Parc Municipal organitzades per la Unió Esportiva de la nostra ciutat,

El Comitè local del segell esmentat està preparant com a clausura de l’actual campanya un gran esdeveniment artístic que tindrà lloc en el Teatre del Poble. En properes edicions donarem més detalls.

DONATIUS AL SANATORI MÈDIC.

El Sindical d’Administració i Distribució ha lliurat a la Conselleria Municipal de Sanitat la quantitat de 323 ptes. El company Miquel Montaner també ha Iliurat la quantitat de 25 pessetes amb la mateixa destinació.

ASSISTITS AL DISPENSARI D’URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents a l'esmentat Dispensari:

Nuri Trullàs, domiciliada si carrer de Galileu, presentava escoriacions a la cama esquerra i magullament general, a causa d'una caiguda.

Cèsar Coronel de 17 anys d' edat, ha estat curat deferida incisa a la mà dreta, de resultes d'una caiguda. Ha passat al seu domicili Beethoven 9.

Emili Torres de 11 anys d'edat, habitant al carrer Rafael de Casanovas 148, ha estat curat de cremades de 1er. grau a ambdues mans.

Josep Moya de. 11 anys d'edat presentava segons diagnòstic del Dr. de guàrdia ferida inciso-contusa cuir cabellut, i escoriacions cama esquerra a causa d'haver caigut al col·legi.

Mercè Torrella de 13 anys d’edat, ha estat curada de ferides incises a l'orella i cama esquerra, a causa d'una caiguda. Ha passat al seu domicili, Arquímedes 126.

DONATIUS.

El Sanatori Mèdic Quirúrgic ha rebut els següents donatius:

Dels obrers de la Casa Vda. German, 236 ptes. Casa S. A Francesc Torredemer, 61'05 ptes.

NOUS AGENTS DE POLICIA.

La delegació de Policia local ens ha comunicat. que havien arribat dos agents més de policia i que dintre de poc temps n'arribarien d'altres.

DENÚNCIES.

L’ancià Palau Fuentes de 62 anys, ha denunciat a la Delegació de Vigilància que havia estat agredit per un individu que parlava francès, el qual li ha causal una ferida al llavi de pronòstic greu.

També l’esmentada Delegació, ha rebut una queixa per escrit dels veïns de l’Avinguda de I'11 de setembre, la qual es fonamenta en protesta contra un tal Navarro que cada nit s'entreté només en fer soroll. Aquest individu ja I havia estat detingut altres vegades i havia promès no tornar-hi.

Notes sindicals i polítiques

ALS AFILIATS DE L'ASSOCIACIÓ D'EMPLEATS I TÈCNICS (UGT).

Havent arribat en coneixement del Consell Executiu de l’Associació d'Empleats i Tècnics, que afiliats a diferents Sindicals són cridats pel Comitè Local interí de la Unió Local de Sindicats Obrers (U.G.T,) ens creiem en el deure de posar-ho en coneixement a tots els nostres afiliats l’objecte que no assisteixin a altres reunions, que no siguin les convocades per les corresponents Jungles de Secció o per aquest Consell Executiu, les quals seran sempre presidides i presenciades pels components de les esmentades Juntes o Comitès d'aquesta Associació.

UN GRAN FESTIVAL INFANTIL EN PREPARACIÓ.

La Unió Esportiva de Terrassa, d'acord amb la comissió del Segell Pro Infància està preparant un gran festival infantil, que serà sens dubte un gran esdeveniment cultural-esportiu, per ésser precisament el primer que s’haurà celebrat a la nostra ciutat d'aquesta naturalesa.

Per aquest motiu es prega a lots els pares d'infants que tinguin  bicicleta passin abans de diumenge de 7 a 8 del vespre acompanyats dels seus fills (nens o nenes) on se'ls donaran detalls perquè puguin prendre part en dit festival benèfic dels seus mateixos companyons malalts.

Pares, feu-ho per l'esport i pels infants.

No hay comentarios: