miércoles, 26 de mayo de 2021

Front, edició de dilluns, 17 Maig 1937, pàg. 2

 

Alarma I tranquil·litat

El que remarca la nota de Sanitat que publiquem avui és una veritat greu. Dissabte a Terrassa es pogué comprovar que els ciutadans es prenen a broma els tocs de les sirenes d'alarma.

Es aquesta una veritat greu. A Madrid havien també començat així i foren diverses les vegades que la cosa acaba en tragèdia. No poden desobeir-se els advertiments que d’una manera adient s'han fet públics des de fa dies, ja que si no es compleixen poden ésser fatídics per aquells que  la gosadia de no seguir les instruccions pertinents.

Ara que ve a tomb, cal també remarcar aquesta decisió de la Junta de Defensa Passiva, per la qual tots aquells que vulguin construir refugis obtindran el permís i les construccions necessàries per a fer-los en el pati de casa seva.

Ara, doncs, no caldrà que la població corri esverada als llocs de concentració. N’hi haurà prou amb agafar el pic i la pala i dedicar una estona cada dia a la construcció subterrània d’un refugi particular.

Que us sembla? Bé? Mans a l’obra, doncs !.

Q.

LA TOURNEE DE LA BANDA MUNICIPAL DE MADRID

El Concert Popular a càrrec de la Banda Municipal de Madrid per a demà passat dimecres, l'organitzador del qual ha estat la Comissió de Cultura del nostre Consell Municipal amb la col·laboració de la Comissaria de Propaganda de la Generalitat deixarà un bon record del seu conjunt musical a la nostra ciutat.

Com hom sap de la tournée que l'esmentada Banda està realitzant arreu de Catalunya, obté uns èxits els quals no poden ésser més falaguers. Estem convençuts que Terrassa voldrà continuar el camí dels èxits la Banda de referència. Cal recordar que és un Concert benèfic d'ajut i homenatge al poble lluitador de Madrid.

PREC ALS CONDUCTORS DE VEHICLES

La Comissió de Cultura fa un prec a tots els conductors de vehicles que aquests quan passin per davant d'una escola tinguin cura i desaccelerin la marxa, i també que quan passi una columna escolar que es dirigeixi al cinema o al camp que per respecte per la seva marxa que es pari i no què la trenqui com dissortadament hem registrat fins avui.

Tot conductor amant a les doctrines culturals, cal que compleixi aquest deure de ciutadania en bé dels nostres infants i en sentit general de tot el poble.

SEGELL PRO INFÀNCIA

IV campanya

Degut a les anormals circumstàncies perquè ha passat aquests últims dies Barcelona, a conseqüència dels quals no s’han pogut fer les trameses de segells als Comitès Locals amb la deguda regularitat, el Comitè Directiu Central del Segell Pro Infància ha acordat prorrogar el període de venda del Segell tretze dies més, i per tant la IV campanya acabarà d’una manera definitiva el dia 13 de juny pròxim.

Al mateix temps, es recorda a tothom que els Segells Pro Infància son venuts per tot els Comitès Locals de cada població a tots els estancs de Catalunya, en la majoria de les Escoles, a la majoria de les Escoles, a la Secretaria General d’Assistència Social, i en les Oficines del Segell Pro Infància, Consell de Cent, 385, tel. 24701.

ASSISTITS AL DISPENSARI D’URGÈNCIA

Assistits en les darreres 24 hores a l’esmentat dispensari:

Antònia Prats, de 37 anys, domiciliada a la Ctra. De Rubí, 185, la qual ha estat curada d’una mossegada de gos que li feu donada a la via pública.

Jaume Fornells, d’onze anys d’edat, també ha estat curat d’una mossegada de gos. Ha passat al seu domicili, Bruch 109.

Pere Jordà, de 21 anys d’edat, presentava una ferida contusa colze dret i escoriacions a ambdós braços, a causa d’una caiguda a la via pública.

IMPRESOS DE LA JUNTA DE DEFENSA PASSIVA ORGANITZADA

Avui a les set de la tarda es reunirà la Ponència de tècnics municipals integrada pels companys Paulís, Sapés; Vallès i Vinyals encarregats per la Defensa Passiva Organitzada de redactar unes noves instruccions per a la població civil de Terrassa en cas de bombardeig aeri, les quals una vegada aprovades i Impreses seran repartides al veïnat per llur coneixement.

REPARTIMENT DEL BLOC DE RACIONAMENT

Demà és procedirà en els baixos de la Casa Consistorial, al repartiment dels blocs de racionament i compra, del carnet núm. 1 al 3.000, corresponent a l'última setmana del mes de maig en curs i els de juny i juliol propers. Hores de despatx: de 9 a 1 i de 4 a 8.

ADVERTIMENT DEL COMITÈ DELS SERVEIS DE GAS

El Comitè de Serveis de Gas Unificats de Catalunya, posa en coneixement dels seus abonats que ahir, diumenge, va deixar de donar fluid a l’hora acostumada del vespre, per trobar-se sense matèria prima a desgrat d’haver-nos anunciat un carregament d’hulla per tot el dissabte i que per causes alienes, no va arribar. Heus ací el motiu pel qual aquest Comitè no va anunciar-ho per mitjà de la premsa local el passat dissabte, fent-ho, abastament, ahir diumenge dea del micròfon de Ràdio Terrassa.

Aquest Comitè espera resoldre el problema en un termini brevíssim i mentrestant ha posat a la venda carbó vegetal el qual pot adquirir-se a la Fàbrica de Gas, de 9 a 12 i de 2 a dos quarts de sis.

CANTARÀ HIPÒLIT LÁZARO A LA NOSTRA CIUTAT?

Per referències fidedignes sabem que el Comitè del Teatre del Poble està realitzant laborioses gestions, les quals sembla que seran coronades pel més feliç dels èxits, per tal que la nostra ciutat pugui gaudir d'alguns o algunes representacions teatrals de sarsuela en les quals prendrà part el popular Hipòlit Lázaro un dels artistes preeminents de la nostra terra en aquest gènere.

No cal pas que fem constar la satisfaccions que ens proporciona aquesta notícia i esperem que dintre breus dies podrem fer públiques dades més completes.

NOTA DEL SINDICAT AGRÍCOLA COOPERATIU DE RABASSAIRES

Posem en coneixement dels nostres associats, que a l’objecte d'evitar les molèsties que ocasionen les cues, s'ha disposat que per tots els subministres de la nostra Sucursal de Vendes del carrer de Topete, es regeixi'n' els associats, en endavant, pel següent ordre:

Dilluns, carnets núm. 1 al 350.

Dimarts, carnets núm. 351 al 700.

Dimecres, carnets núm. 701 al 1050.

Dijous, carnets núm. 1400 al 1750.

Divendres, carnets núm. 1751 al 2000.

Esperem dels nostres associats, que en interès propi, s'atendran a les presents disposicions.

També tenim a bé participar-vos que aquesta setmana hi haurà patates.

A TOTS ELS SECRETARIS DE CÈL·LULA

El Secretariat d’organització fa avinent a tots els Secretaris de Cèl·lula que passin a la brevetat per les oficines del Comitè Local (Joaquim Maurin, 31, segon pis) per un assumpte d'interès.

FOTOGRAFIES DE L'ENTERRAMENT DEL CAMARADA SOLDEVILA

Es prega a tots els companys que hagin tret fotografies de l'acte d'enterrament del camarada Vicenç Soldevila, que passin pel Departament de Propaganda del P. O. U. M. (Milícies Catalanes, 52), per tal de facilitar-ne una còpia destinada a la publicació.

No hay comentarios: