sábado, 29 de mayo de 2021

L’Acció, edició dimecres, 19 de Maig de 1.937, pàg. 2

 

Avui, celebració concert pro Madrid

Avui, en el Cinema La Rambla a dos quarts de deu es celebrarà el Concert Popular, que hem anat notificant en altres edicions, a càrrec de la Banda Municipal de Madrid.

Avui, cap ciutadà no pot mancar-hi, tota vegada que el Concert de referència és d’ajut i homenatge al poble de Madrid al qual hem de manifestar la nostra simpatia i admiració, com a compensa de la seva abnegada Iluita a favor de la causa per a la qual tots combatem.

L'acte musical d'avui té un tríptic sentit: Bona música. Ajut necessari i Homenatge merescut.

Notes de la Presidència municipal i conselleries

CAL POSSEÏR EL CERTIFICAT D’INSTRUCCIÓ.

Aquesta Alcaldia torna a dirigir-se el poble de Terrassa, perquè els qui han après la instrucció a la localitat, tenen el deure ineludible de passar a recollir el certificat acreditatiu que li serà lliurat. Aquells qui es trobin al front o absents, han de passar a recollir-lo els familiars. Aquest certificat és un document imprescindible per la identitat per una part, i per l'altre, mostra haver complert el deure de ciutadà.

Es prega dones, que tots els afectats passin a l’oficina instal·lada al segon pis de l'Ajuntament en el Departament d'Arxiu, on trobaran el Sergent Messeguer el qual els facilitarà dades i certificat de referència.

Notes sindicals i polítiques

ALS TREBALLADORS DE L'ART FABRIL I TÈXTIL U.G.T. I A TOT EL POBLE DE TERRASSA.

Companys: El Comitè Executiu de la Federació Local de Sindicats Obrers afectes a la U.G.T. ha de posar-se novament amb contacte de les masses per tal de fer-les sabedores de l’estat sindical de llurs sindicats.

L'opinió sap que per a liquidar un estat de lluita interna deguda a la rebel·lia de set Sindicats que menats per individus del P.O.U.M. atacaren l’actual Comitè Executiu i no el volgueren reconèixer, fins que el passat dissabte es presentaren al Secretariat General de la Federació amb ànims conciliatoris i els representants autoritzats dels set Sindicats en rebel·lia signaren el conegut pacte publicat per la premsa del últim dilluns, en el qual taxativament quedava establerta la inhabilitació dels individus del P.O.U.M. per a ocupar càrrecs de Junta i de responsabilitat, i comprometent-se a convocar Assemblees per a que les Juntes dimitissin i es pogués normalitzar la vida dels Sindicats, però l'Assemblea fou provocada i interrompuda pels elements signats del pacte i a l’ensems desapareixia el fitxer del Sindicat Fabril i les pessetes de la caixa.

Davant d'aquesta actitud provocadora i dissolvent el Comitè Executiu es veu obligat a suspendre les Assemblees convocades i aplicar, sense limitació de cap mena, la circular del Secretariat Regional que sancions els provocadors i enemics de la U.G.T. amb l’expulsió.

Treballadors de Terrassa, ha arribat l’hora del sanejament de la Federació Local de la U.G.T. !!

La depuració dels filo-feixistes i provocadors és un fet !!

Visca la Unió General de Treballadors. — El Comitè Executiu interí.

SINDICAT DE TRANSPORTS U.G.T.

Convoca a tots els seus afiliats a la reunió que tindrà lloc demà dijous a les 6 de la tarda en el local social, Milícies Catalanes 48.

Per l’interès de tots com, per la bona marxa del nostre Sindicat us preguem que no hi manqueu.

PROPER FESTIVAL BENÈFIC.

El Sindical d'Espectacles Públics U.G.T. des de fa uns dies que ve preparant un acte de magnitud el qual estem segurs ha de constituir un esdeveniment artístic-cultural a la nostra ciutat, majorment tractant-se de la finalitat benèfica que es prossegueix.

Ens plaurà donar a conèixer en properes edicions noves al respecte.

UNA NOTA DE LA JUNTA DEL SINDICAT METAL·LURGIC U.G.T.

Una vegada més, ens hem vist desagradablement sorpresos, en veure'ns privats de posar-nos en contacte amb els nostres afiliats, a través d'una Assemblea General.

Com sigui que és un absurd que un Comitè local, que ell mateix es denomina interí i al qual falta l’escalf de la majoria deis afiliats a la Unió General de Treballadors de la localitat continuï impedint que el Sindicat Metal·lúrgic pugui opinar lliurement i sense coaccions. aquesta Junta convocarà, prèvia autorització de l’autoritat corresponent, una nova Assemblea en lloc que ja s’anunciarà oportunament.

Ningú, sinó la Federació d’Industria corresponent o el Sindical Metal·lúrgic reunit en assemblea, pot desautoritzar la Junta actual constituïda legalment, i molt menys substituir-la, si aquest es l’intent, d'una manera arbitraria prescindint de l'opinió dels afiliats.

Per tant, solament una reunió avalada per aquesta Junta serà perfectament reglamentària, la qual d'altra banda, i com dèiem al principi, convocarem ràpidament.

D’INTERÈS ALS OBRERS FABRILS.

El Comitè d'Enllaç dels Sindicats Fabrils C.N.T. i U.G.T. posen en coneixement de tots els Consells d’Empresa i Comitès de Control que passin demà dijous a la tarda per les secretaries dels dos Sindicats a recollir un reglament que ha d'ésser estudiat i aprovat per tots els treballadors del fabril.

REMITIT

DIMISSIÓ

Camarades del Comitè Executiu de la U.G.T.

Terrassa 

Salut:

Amb gran dolor en l'esperit agafo la ploma per a presentar-vos la dimissió del càrrec de secretari general interí, que se'm va confiar i que jo vaig acceptar amb gust, però fent un fort sacrifici, amb el bon propòsit de contribuir amb la meva modesta persona a temperar i suavitzar les passions de les fraccions polítiques que es disputen la direcció dels Sindicats de la U.G.T. Però m'he convençut que hi ha determinats individus que no saben sacrificar-se personalment en bé de l'organització en general. I a més, després de molts esforços realitzats per a trobar una solució, sinó justa, la més a propòsit per a arribar a una solució definitiva, amb la qual no hi haguessin ni vençuts ni vencedors, en la reunió de l'Art Fabril i Tèxtil celebrada ahir la tarda, em vaig persuadí que els camarades que signaren el pacte de concòrdia l'estriparen sense meditar serenament les conseqüències futures. I opino, que davant d'aquesta prova de manca de lleialtat, considero que ja be complert amb el meu deure d'evitar possibles topades fratricides.

Per tant, que cadascú carregui amb la seva responsabilitat. Jo continuaré com un simple soldat, treballant per a una immediata unitat amb els germans de la central C.N.T.

Vostre i de la causa proletària i antifeixista.

Espartacus Puig.

Terrassa, a 19 de maig del 1937.

No hay comentarios: