jueves, 6 de mayo de 2021

Vida Nueva, edición del miércoles, 5 de mayo de 1.937, pág. 2 y 3

FESTIVAL SARDANÍSTICO.

El "Fomento de la Sardana", ha organizado para el sábado y domingo próximos la "Diada de la Sardana" que se celebrará a provecho del Sello Pro-Infancia con la colaboración del Excmo. Ayuntamiento.

Con tal motivo se darán tres audiciones de sardanas. En otra edición publicaremos el programa.

DONATIVO.

Los empleados de la Brigada Municipal de esta ciudad, han entregado con destino al Hospital de Sangre de nuestra ciudad, la cantidad de 114'60 pesetas.

Agradecemos su benéfico gesto, que deseamos tenga muchos imitadores.

LA VENTA DE JABÓN.

La Comisión de Abastos, comunica a los poseedores de los carnets de racionamiento comprendidos entre los números 5.5001 al 6.000 que pueden adquirir jabón, mañana jueves en la casa Galí y Cía. calle Milicias Catalanas. 27.

Deberán presentar el citado carnet. con los blocks de los meses abril y mayo y entregar los cupones de judías correspondientes al segundo jueves.

EL LAVADO DE ROPA DE LOS ENFERMOS.

La Consejería de Abastos, advierte al público que de acuerdo con la Comisión de Sanidad, no se facilitará ningún permiso de venta de jabón a las familias que tengan enfermos en sus casas, ya que en los casos de enfermedades infecciosas, debidamente señaladas por certificado médico, deberán entregar la ropa en el Parque de Desinfección Municipal, en donde les será debidamente lavada y a la vez desinfectada.

SUSPENSION DEL CONCIERTO DE LA BANDA MUNICIPAL.

Con motivo de las actuales circunstancias, la Comisión de Cultura, ha decidido suspender el Concierto que la Banda Municipal de Madrid, tenía que celebrar hoy en el Cine Rambla.

La citada Consejería, comunica a todos los particulares que posean localidades, que estas serán válidas el día de la celebración del concierto, día que se señalará oportunamente, como asimismo se advierte a las organizaciones encargadas de la venta de entradas, que pueden continuar efectuándolo, hasta nueva orden.

UNA RECAPTA PÚBLICA PRO INVALITS.

Sabem que organitzada per les Joventuts Federals P.F.I, ha quedat definitivament decidida la recapta pública Pro Invàlids.

Prendran part en aquesta recapta; la Banda del Partit Federal Ibèric, Caserna Pi i Margall de la capital, les Joventuts Femenines i les Joventuts esmentades.

La Banda del Partit Federal Ibèric, interpretarà durant el transcurs de la volta que efectuaran pels carrers més cèntrics de Terrassa, escollides composicions. També en les places i llocs de gran afluència del transcurs desgranarà escollides composicions.

No dubtem de que el poble de Terrassa donada la finalitat de la recapta esmentada sabrà correspondre com sempre a la crida de les Joventuts Federals quina reorganització recent dona ja proves de tanta vitalitat.

Sanidad Municipal

Nota Importante del Jefe de los Servicios Médico-Sanitarios-Municipales.

En interès de la col·lectivitat i de la salut pública i a l'objecte de donar la deguda eficàcia a tots els Serveis Sanitaris Municipals de recent estructuració, es prega als ciutadans terrassencs que col·laborin amablement en els que a continuació es relacionen.

SERVEI DE TRANSFUSIÓ DE SANG.

Per aquest important servei tan necessari en temps de guerra, manquen donadors de sang. A ésser possible persones joves, robustes en bon estat de salut i disposades en tot moment, que les necessitats urgents ho requereixin han de donar la seva sang.

Es precís però, fer abans un examen previ del grup sanguini i individual, per a seleccionar els donadors universals dits del grup quart, que són els qui serveixen per totes les transfusions. Aquesta prova ràpida i senzilla, es fa tots els dies feiners de dotze a una en el nou laboratori d'Anàlisis instal·lat en el Sanatori Mèdic Quirúrgic de la nostra ciutat, (antic Hospital).

SERVEI ANTIRÀBIC.

En el mateix lloc i a les mateixes hores totes les persones que hagin estat mossegades per animals rabiosos o sospitosos de ràbia, són pregades de passar per l'esmentat "Laboratori d'Anàlisi" (Servei Antiràbic) on seran sotmeses a la vacunació preventiva si cal, o se'ls donarà els consells i les Instruccions necessàries a l’expectativa dels casos dubtosos. Pel propi interès individual i del col·lectiu, tota persona mossegada per animal sospitós de' ràbia, haurà de comunicar-ho immediatament tenint cura de no sacrificar l'animal sinó avisar el lloc on romangui per a procedir a la seva recollida i observació.

SERVEI DE LLUITA ANTITÍFICA.

L'existència a la nostra urb. d'alguns casos de febre tifoide no obstant les mesures de caire higiènic preventiu que han estat preses especialment en quant a les aigües que es subministren (periòdicament examinades en el seu aspecte bacteriològic) ens obliga a cridar l'atenció de tothom respecte la manera pràctica del tot inofensiva que per mitjà de la vacunació antitífica preventiva, pot evitar-se tan greu malaltia.

El sistema de vacunació antitífica emprat en el nostre "Laboratori d'Anàlisi" és eficaç, senzill i no comporta la més petita molèstia per la persona. Cal només, que hom prengui en dejú durant tres dies alterns, unes gotes de l’esmentada vacuna per quedar immunitzat contra el tifus.

Importa remarcar que aquests importants Serveis Municipals de transfusió sanguínia i de vacunació antiràbica I antitífica no es practicaven a Terrassa abans del mes de gener de 1936 i que, en l’actualitat tots els conciutadans en poden gaudir gratuïtament sense desplaçar-se de la població.

La Comissió Municipal de Sanitat en estructurar tots aquests Serveis que es practiquen amb la mateixa eficàcia que al Laboratori Municipal de Barcelona anomenà Cap del nou "Laboratori d'Anàlisis" del Sanatori Mèdic Quirúrgic a un Metge, especialitzat en Anàlisis Clínics i en exàmens bacteriològics el qual en les presents circumstàncies realitza una ponderada tasca científica.

Els ciutadans que vulguin fer ofrena de la seva sang per a emplenar una necessitat mèdica d'urgència o que desitgin immunitzar-se contra qualsevulla malaltia infecciosa en la qual es fa vacunació, poden dirigir-se a l’esmentat company Metge Cap dels relacionats serveis el qual els atendrà tots els dies feiners de 12 a 1 de la tarda en el Laboratori del Sanatori Mèdic Quirúrgic, Plaça del Dr. Robert, 1, telèfon, 1800.

F.A.I.

Federación Local de GG. AA, de Tarrasa

CONVOCATORIA Y AVISO

Esta F. L. avisa a todos los delegados que no asistieron al Pleno del pasado domingo, que deben acudir a la próxima reunión de delegados del próximo jueves día 6 del corriente mes y a todos en general se les avisa que deben traer a dicha reunión, los datos acordados en la misma.

No hay comentarios: