miércoles, 12 de mayo de 2021

Front, edició de divendres, 7 Maig 1937, pàg. 2

 

Antifeixisme

No hi ha cap dubte que els successos ocorreguts a Barcelona, són la prova palesa que part dels antifeixistes que cridaven tan sorollosament la unitat, han estat els que han produït aquesta divisió absurda de les organitzacions obreres amb el seu procedir de cara enrera, cap al capitalisme societari d'abans, i sense pensar que el treballador vol assolir més i a més a mesura que els dies transcorren aquella superació per damunt dels antics mètodes burgesos.

L'antifeixisme aplega, es cert, totes les organitzacions, i sindicats obrers, però el mal no serveix per altra cosa que per nomenar tots aquells, que voldríem veure fet a miques aquesta bestiola inhumana. En anar contra ell, hem de forjar també aquell sistema revolucionari de vida, que ens permeti fer front, a les postulacions emboscades dels elements traïdors. I això només s'aconsegueix sense desentendre's de les ambicions socials dels treballadors.

Terrassa ha donat, en el sentit d'ordre una prova excel·lent d'antifeixisme. Aquest tribut al mot i a la causa no ha d'ésser, oblidat per ningú. Es cert que dies abans no hauríem dit el mateix, Si ens haguessin dit aleshores que a Barcelona passaria el que ha passat, ens hauríem cregut de seguida que a Terrassa el mot infern hauria estat fluix per a qualificar el que hauria succeït. Ja sabem fins on havia arribat l’instint de provocació d'alguns antifeixistes.

Però no ha citat així l'estreta col·laboració de les organitzacions posada a prova aquests dies, ha culminat amb la tramesa dels telegrames signats per tots sense excepció. Ni un titubeig en decidir-ho. D'una manera resolta, els propis delegats dels partits, han donat la teva conformitat.

Q.

NOTA DE LA FEDERACIÓ DE MUTILATS, FERITS I MALALTS DE GUERRA

Es convida als milicians ferits, mutilats i malalts tots, que passin per la Federació, carrer de Francesc Macià, 12, de deu a dotze del matí per un assumpte que els interessa.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA

En les darreres 24 hores s'han registrat els següents accidents a l'esmentat Dispensari:

Alfons Cuartero, de 9 anys d'edat i amb domicili a la Ctra. de Rellinars, 58, el qual presentava contusió amb hematoma a la parpella superior esquerra. Després d'assistit ha passat al seu domicili.

De resultes d'un atac epilèptic que li sobrevingué a la via pública, ha estat assistit el ciutadà Antoni Vidany, de 35 anys d'edat. Ha estat traslladat al seu domicili, Pardo Bazán, 122.

Joan Ubach, de 3 anys d'edat, ha estat guarit de ferida inciso-contusa a la regió parietal dreta, a causa d'una caiguda a la via pública. L'esmentat accidentat viu al carrer Ignasi Iglésies, 381.

DIADA DE LA SARDANA PRO SEGELL INFÀNCIA

El proper dissabte a les 5 de la tarda, i diumenge a les onze del matí, la banda Municipal donarà una audició de Sardanes al Parc Municipal, el programa de les quals és el següent:

Dissabte a les cinc de la tarda:

"Cantant l'amor", Vicens.

"El Merlot i el Rierol", Serrat.

"La noia alegre que no sap plorar", Serra.

"Camperola", Toldrà.

“Cant juvenil", Mercader.

Diumenge a les onze del matí:

"Nit de vetlla", Cols.

“Maria", Bou.

“Mallorca", F. Palmerola.

''Antònia", Serrat.

“El petit Pepet" Mercader.

La cobla del Sindicat Musical també hi donarà una altra audició a les 5 de la tarda del diumenge.

NOTA DEL FOMENT DE LA SARDANA

El Foment de la Sardana conjuntament amb el Consell Municipal han organitzat per dissabte i diumenge vinent la "Diada de la Sardana" a profit del segell pro Infància.

Es celebraran tres audicions de sardanes al Parc Municipal sota el següent ordre:

Dissabte tarda a les 5 audició a càrrec de la Banda Municipal. Diumenge mati a les onze audició a càrrec de la mateixa, i a la tarda, a les cinc, audició a càrrec de la cobla del Sindicat Musical.

NOTA DE L'A. E. M. A. O, T.

L'Associació d'Alumnes i Ex-alumnes de l'Escola Municipal d'Arts i Oficis d'aquesta ciutat, assabenta als seus associats, que degut als fets ocorreguts a Barcelona, queda ajornada la visita que s'havia d'efectuar, demà dissabte al matí, als Laboratoris cinematogràfics de la casa Josep Maria Bosch, de l'esmentada ciutat.

Oportunament hom anunciarà la data en què s'efectuarà i per tant els socis, que estaven inscrits poden retenir la invitació, la qual els serà vàlida pel dia en que s’efectuï.

Anuncis d’acords presos pel Consell Municipal

La Comissió Permanent del Consell Municipal, en sessió celebrada el dia set del proppassat mes d’abril adoptà els següents acords:

1.─ Aprovar el projecte de resant definitiva del carrer de Pardo Bazán, confeccionat per l’arquitecte Municipal, amb un pressupost total de 5.512’18 ptes., realitzant-se aquestes obres amb càrrec a la consignació de la Brigada Municipal d’Obres, i

2.─ Imposar les contribucions especials a què fa referència el número segon de l’article 316, en  relació amb l'apartat b) de l'article 558 de l'Estatut Municipal de 8 de març de 1924. en la quantia del 50 per cent de l'import del desmunt i 25 per cent de l'import del mur de contenció, i aprovar els documents exigits per l’article 357 de l’eludit text legal confeccionats per l’Oficina Tècnica Municipal, els quals junt amb el projecte, restaran de manifest al públic en el Negociat d’Obres i Vivenda de la Secretaria Municipal, durant 15 dies, comptats a partir del següent al de la publicació del corresponent anunci al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, per tal que durant dit termini i set dies després, puguin presentar-se les reclamacions que creguin pertinents.

El que es fa públic per a general coneixement dels interessats.

Terrassa, 6 de maig de 1937.

El President, J. Figueres.

COMPANYS DELS CONSELLS D'EMPRESA I COMITÈS DE CONTROL

Per acord del Comitè d’Enllaç de la C.N.T.-U.G.T., fem sabedors a tots els treballadors que en les actuals circumstàncies hagin hagut de deixar el treball, els seran abonades les hores no treballades previ l'aval d'una de les dues centrals sindicals.

NOTA DE LA CONSELLERIA D'ASSISTÈNCIA SOCIAL

La Conselleria d'Assistència Social prega a les infermeres i companyes expertes que es dediquin al servei domiciliari passin per aquest departament a fi d'efectuar un nou allistament que permeti el bon funcionament d'aquest servei.

No hay comentarios: