jueves, 27 de mayo de 2021

L’Acció, edició dimarts, 18 de Maig de 1.937, pàg. 2

 

Rectificació que millora el programa del concert de demà

La Comissió de Cultura del nostre Consell Municipal i el Comissariat de Propaganda de la Generalitat han acceptat gustosament l'oferta, de millorament del programa del Concert que demà celebrarà la Banda Municipal de Madrid a la nostra ciutat, feta pel mestre Sorozàbal i els Delegats de l’esmentada Banda, per tal de que el públic terrassenc pugui gaudir junt amb la coneguda música popular de mestres espanyols la música selecta de Wagner, Bach, etc. reconeguts valors immortals de l'art dels sons i els silencis.

Aquest millorament del programa és un nou motiu que contribueix a fer creure que el poble de Terrassa assistirà en massa a palesar als musics madrilenys l'admiració que sentim pel seu poble heroic i, alhora, el nostre amb el d'abastar una veritable cultura.

Heus ací el programa:

Primera part:

«Las Golondrinas», pantomima, Usandizaga.

«Fundición de acero», música de maquines, Mossoulov.

«Bohemios»,  Selección, Vives.

«La Santa Espina», sardana. Morera.

«La Verbena de la Paloma», fantasia, Breton.

«Dos apuntes bascos», Sorozàbal.

Segona part:

«La del manojo de rosas», fantasia, Sorozàbal.

«Célebre Tarantela», Gottschalt.

«La Dolores», jota, Breton.

«Pasacaglia en Do menor», Bach.

«Preludi i final de Tristany i Isolda»,  Wagner.

VENDA DE MONGETES.

La Conselleria de Proveïments assabenta al públic que dimecres i dijous es vendran mongetes, de la manera següent:

Dimecres, dels números 1 al 5.000 del carnet.

Dijous, dels números 5.001 al restant.

Preu de venda, a 3’20 pessetes el quilo.

Es vendran indistintament crues o cuites, tindran dret però, els qui les demanin crues a la ració consignada en el tiquet, i els qui les desitgin cuites el doble.

Els establiments designats son:

Tots els dels Mercadals i els situats en els següents carrers:

Rambla d'Egara, 257.

Aviador Cabré, 45.

Topete, 104.

Infant Martí, 62.

Primer de maig, 52.

Salvador Busquets, 21.

Ample, 14.

Francesc Catasús, 15.

Passeig, 10.

Topete, 154.

Rutlla, 48.

Ctra. Montcada, 93.

Ctra. Martorell, 40.

Els afiliats a la Unió de Cooperadors es proveiran a les seves sucursals.

VENDA  D'OLI.

La Conselleria de Proveïments assabenta al públic que la present setmana la venda d'oli s'efectuarà amb la presentació del carnet de racionament i hom haurà de lliurar els tiquets corresponents al segon dilluns de la carn del bloc maig-maig. Fins a quatre familiars correspon la quantitat d'un litre, de cinc a sis un litre i mig, i de set a més familiars dos litres.

Els establiments expenedors de l'esmentat article fixaran un paper segellat per aquesta Conselleria en lloc visible.

Notes diverses

MILÍCIES U.G.T.

El propvinent divendres dia 21 a la tarda, sortirà el cotxe - correu de l'organització, cap a Torralba de Aragón i Alcubierre. S'avisa a tots els familiars que portin paquets i encàrrecs fins divendres migdia.

CANTARÀ HIPÒLIT LÀZARO A LA NOSTRA CIUTAT ?

Per referències fidedignes sabem que el Comitè del Teatre del Poble està realitzant laborioses gestions, les quals sembla que seran coronades pel més feliç dels èxits, per tal que la nostra ciutat pugui gaudir d'alguns o algunes representacions teatrals de sarsuela en les quals prendrà part el popular Hipòlit Lázaro, un dels artistes preeminents de la nostra terra en aquest gènere.

No cal pas que fem constar la satisfacció que ens proporciona aquesta noticia i esperem que dintre breus dies podrem fer públiques dades més completes.

LA TOURNÉE DE LA BANDA MUNICIPAL DE MADRID.

El Concert Popular a càrrec de la Banda Municipal de Madrid per a demà dimecres, l'organitzador del qual ha estat la Comissió de Cultura del nostre Consell Municipal, amb col·laboració de la Comissaria de Propaganda de la Generalitat deixarà un bon record del seu conjunt musical a la nostra ciutat.

Com hom sap de la tournée que l'esmentada Banda està realitzant arreu de Catalunya, obté uns èxits els quals no poden ésser més falaguers. Estem convençuts que Terrassa voldrà continuar el camí dels èxits a la Banda de referència. Cal recordar que és un Concert benèfic d'ajut i homenatge al poble lluitador de Madrid.

UNA VETLLADA BENÈFICA.

Organitzat per la Secció Femenina del Grup Excursionista Egara, el proper dissabte a la nit, es celebrarà un acte artístic a profit del Segell Pro Infància en el qual col·laborarà la Secció Artística de l'esmentat Grup i la Rondalla del Centre Aragonés.

Donarem en properes edicions el programa de l'acte.

NOIS DESAPAREGUTS QUE TORNEN A CASA.

A la inspecció de Vigilància els passats dies,15 i 17 del corrent van comparèixer els pares dels nois Martí Prunés Cabassa de 14 anys d'edat domiciliat a Passatge Sallent 10, i els de Joan Membriva de 15 anys, del mateix carrer 24 i d'Enric Corbi i Folc de 12 anys amb domicili a la Ctra. Martorell 170, per tal de notificar-los la seva desaparició.

La policia ens ha comunicat que ja han reingressat tots tres a llurs cases. En preguntar-los el per què havien fugit, al·legaren que havien volgut realitzar una excursió per la Comarca del Bages. Hom preveu, que la seva tornada ha estat per necessitat i no per gust.

No hay comentarios: