domingo, 30 de mayo de 2021

El Dia, edició de dijous 20 de maig de 1.937, pàg. 2 i 3.

 

UNA NOTA DELS FLEQUERS :: AVUI I DEMÀ NO HI HAURÀ PA.

Aquest Comitè lamenta haver de comunicar al poble de Terrassa que avui I demà no hi haurà pa a causa de que la Conselleria de Proveïments no ens ha proporcionat la farina necessària per elaborar-lo, per tant preguem al públic en general s'abstingui de fer cap reclamació ja que les oficines d'aquesta Indústria restaran tancades durant aquests dos dies.

DILLUNS VINENT S'OBRIRAN A LA NOSTRA CIUTAT DOS NOUS GRUPS ESCOLARS.

Després de laborioses obres d'habilitació dels locals i amb material escolar de nova construcció, dilluns vinent seran oberts als infants terrassencs dos nous Grups Escolars de primer ensenyament.

Un en l'edifici del carrer d'Infant Martí cantonada Galvany i l'altre a l'antiga casa Ubach del carrer de Garcia Humet. El primer compta amb un parvulari i dues unitàries, essent ateses les seves aules per mestres depenents de la Generalitat, i la .segona compta amb dos parvularis I quatre graus, el personal pedagògic del qual és depenent de l'Estat.

La Comissió Municipal de Cultura I Propaganda en donar aquesta: grata nova, es complau també en assabentar al poble terrassenc que s'estan realitzant els treballs necessaris, perquè dintre pocs dies també pugui obrir-se el Grup Escolar emplaçat en l'antic edifici religiós del carrer Durruti, que fins fa poc ha ocupat la Cuina Popular. Queda així acomplert el pla Escolar traçat en la creació d'escoles que tant l'Estat com la Generalitat han fet a la nostra ciutat, passant de 44 escoles a 98. en què ha quedat augmentada la xifra d'aquests centres culturals, des del 19 de juliol fins a la data.

GRAN FESTIVAL ARTÍSTIC A PROFIT DEL "SEGELL PRO INFÀNCIA".

Per al dia 22 a les 9 de la vetlla, tindrà lloc en ol local de l'ex-Escola Municipal de Música, situat a la Plaça de Jacint Verdaguer, organitzat per la Secció Femenina del "Grup Excursionista Egara" i amb la cooperació de la secció artística de l'esmentat Grup, i de la Rondalla del Centre Aragonès amb els seus cantadors de jotes Albert i Ariño sota el següent programa :

1.—La comèdia en 2 actes de Ramon Franquesa titulada "Els Porucs".

2.—Recital per la Rondalla del Centre -Aragonès.

3.—El joguet còmic en un acte, de Josep Esmerats titulat "La Criada Nova".

D'INTERÈS PER ALS QUE VULGUIN ALLISTAR-SE A UNA COLUMNA DE FORTIFICACIONS PER AL FRONT.

El Sindicat dc la Indústria de Construcció de Fusta i Decoració C N. T., assabenta que havent-li estat confiat l'encàrrec d' organitzar una columna de fortificacions per al front, posa a coneixement de tots els treballadors que vulguin allistar-se a la mateixa, poden passar per la Secretaria del Sindicat de Construcció, del Passeig de Garcia Hernández, 4, primer, tots els dies de dos quarts de 7 a dos quarts de vuit de la tarda.

NOTA DE LA CONSELLERIA D'ECONOMIA I TREBALL.

Es recorda a les Empreses industrials i comerços la necessitat que tenen de legalitzar la seva situació d'acord amb allò disposat en el Decret de Col·lectivitzacions i Control del 24 d’octubre de 1936.

De no fer-ho així, seran paralitzades les operacions de tots aquells infractors de les susdites disposicions.

SARDANES PER LA COBLA PRINCIPAL.

La Cobla Principal de la nostra ciutat, amb el desig del col·laborar en la present campanya del Segell Pro-Infància. la qual està ja en el final, donarà desinteressadament diumenge vinent a les 11 del matí, una audició de Sardanes al Parc Municipal.

Sardanistes, terrassencs, assistiu-hi! i així contribuireu a la magna obra del Segell Pro-Infància.

VISITA ALS AVIS DEL CASAL DELS VELLS.

Es posa en coneixement dels ciutadans d’aquesta ciutat que podran visitar en aquest establiment els “Avis” internats, els dies, dimecres i diumenges de cada setmana i a les hores de 3 a 6 de la tarda.

MARXEN DE CASA SEVA.

La Inspecció de Vigilància, ha rebut una denúncia d'Encarnació Rodríguez i López, de 23 anys d'edat, que viu a la carretera de Castellar. 5, la qual ha manifestat que el passat dimarts, el seu germà de 19 anys, junt amb quatre companys més s’havia escapat del seu domicili, en direcció a Barcelona.

Sembla confirmar-se, car un altre company d'ell ho ha fet saber a l'Encarnació, que tenen la intenció de marxar cap al front.

La policia s'ha encarregat dc les corresponents perquisicions.

MES XICOTS QUE NO ESTAN BE A CASA.

Lidia Martin i Pinyol de 46 anys. que viu a| carrer Colom, 81, ha manifestat a la Inspecció local, que el seu fill Ramon Campà, de 15 anys, sortí per anar a treballar, i ja no comparegué a l'hora que els altres dies acostumava a anar al seu domicili patern.

Segons detalls d'una coneguda de la Martin, ha sabut aquesta que el seu fill havia marxat amb un germà de la primera.

La denunciant, que s'ha personal a la Inspecció de Vigilància per a esbrinar el parador del fugitiu, ha confiat a la policia les recerques del cas.

DOS DIVORCIS.

Ha estat concedit el divorci per mutu dissentiment en el Jutjat de la localitat, a les parelles següents:

Miquel Quesada i Bailón ─ Bernarda Martínez i Salvador.

Alfred Moya i Martínez ─ Ramona Puig i Puig.

TELEGRAMA CURSAT AHIR AL PRESIDENT DE LA GENERALITAT PER LA JOVENTUT D'ESQUERRA "ESTAT CATALÀ”.

President Generalitat:

Per l'aixafament total del feixisme i conqueriment nostres reivindicacions us trametem nostra efusiva i entusiasta adhesió govern que presidiu.

Joventut d'Esquerra "Estat Català”.

EL CONCERT DE LA BANDA MUNICIPAL DE MADRID.

Tal com es vingué anunciant, ahir nit tingué lloc al Cinema La Rambla l'important concert a càrrec de la Banda Municipal de Madrid, i que era a profit de l'heroic poble madrileny.

Com era d'esperar, la sala oferia un aspecte magnífic. El programa fou variat per complet, cosa que el seu director Solozábal, digué que havia estat per una confusió entre els organitzadors.

En propera edició, el nostre crític musical s'ocuparà d'aquest concert que constituí un rotund èxit.

No hay comentarios: