viernes, 21 de mayo de 2021

El Dia, edició de divendres 14 de maig de 1.937, pàg. 2 i 3.

 

FESTIVAL A PROFIT DEL SEGELL PRO INFANCIA PER A DISSABTE I DIUMENGE.

Dissabte, vinent a la nit, al Teatre del Poble es representarà per la Companyia Herrero i Guitart, la celebrada comèdia en tres actes, titulada "La Presonera". El benefici d'aquest acte, el Comitè del dit Teatre el lliurarà per al Segell Pro-Infància.

Diumenge, al matí, Sardanes al Parc per la Banda Municipal. Tarda a les tres partits d'hoquei i a les cinc, altre partit entre els equips Horta-Terrassa corresponent a la Lliga Comarcal.

A les cinc, proves atlètiques al Parc Municipal organitzades per la Unió Esportiva de la nostra ciutat.

El Comitè local del segell esmentat, està preparant com a clausura de l'actual campanya un gran esdeveniment artístic que tindrà lloc en el Teatre del Poble.

En properes edicions donarem més detalls.

NOTA DE LA CONSELLERIA DE SEGURETAT LOCAL, DEPARTAMENT D'INVESTIGACIÓ.

Se pone en conocimiento de todos los compañeros de todas las Industrias de Guerra, Barberos, Panaderos y todos los que trabajen los sábados por la tarde que hayan recibido su correspondiente ración de tabaco, que deberán abstener-se en absoluto de hacer cola en ningún estanco, en la inteligencia de que si alguno es denunciado, deberá atenerse a las consecuencias del caso.

Rogamos a todos los ciudadanos que en alguna de las colas reconociesen a uno de los antedichos los compañeros que estén de guardia al estanco poder obrar en consecuencia.

VENDA DE SABÓ.

La Conselleria de Proveïments notifica als posseïdors dels carnets números 9.001 al 10.500, que podran adquirir demà dissabte, sabó a la casa Andreu Canela, Serrano, 37.

La venda s'efectuarà amb la presentació del carnet de racionament amb els blocs del maig i hauran de lliurar-se els cupons de les mongetes corresponent al primer dissabte.

DONATIUS.

El Sanatori Mèdic-Quirúrgic ha rebut els següents donatius. Dels obrers de la casa Vda. Germain, la quantitat de 236 ptes. i de la Casa S. A. Francesc Torredemer, la quantitat de 61’05 ptes.

PREC ALS CONDUCTORS DE VEHICLES.

La Comissió de Cultura fa un prec a tols els conductors de vehicles per tal que aquests quan passin per davant d'una escola, tinguin cura i desaccelerin la marxa, i també que quan passi una columna escolar que es dirigeixi al cinema o ai camp que per respecte es pari i no la trenqui com dissortadament hem registrat fins avui.

Tot conductor amant a les doctrines culturals, cal que compleixi aquest deure de ciutadania en bé dels nostres infants i en sentit general de tot el poble.

ASSISTITS AL DISPENSARI D' URGÈNCIA.

Nuri Trullàs, domiciliada al carrer de Galileu, presentava excoriacions a la cama esquerra i masegament general, a causa d' una caiguda.

Cèsar Coronel, de 17 anys d'edat, ha estat curat de ferida incisa a la mà dreta, de resultes d'una caiguda. Ha passat al seu domicili, Beethoven, 9.

Emili Torres de 11 anys d'edat, habitant al carrer Rafael de Casanova, 148. ha estat curat de cremades de primer grau a ambdues mans.

Josep Moya, de 11 anys d'edat presentava segons diagnòstic del metge de guàrdia, ferida inciso-contusa al cuir cabellut i excoriacions a la cama esquerra a causa d'haver caigut al col·legi.

Mercè Torrella, de 13 anys, d'edat, ha estat curada de ferides incises a l'orella i cama esquerra, a causa d'una caiguda. Ha passat al seu domicili, Arquímedes, 126.

UN GRAN FESTIVAL INFANTIL EN PREPARACIÓ.

La Unió Esportiva de Terrassa, d'acord amb la comissió del Segell Pro-Infància està preparant un gran festival infantil, que serà sens dubte un gran esdeveniment cultural-esportiu per ésser precisament el primer que s'haurà celebrat a la nostra ciutat d' aquesta naturalesa.

Per aquest motiu es prega a tots els pares d'infants que tinguin bicicleta passin pel local social abans on se'ls donaran detalls perquè puguin prendre part en dit festival benèfic a profit dels seus mateixos companyons malalts.

Pares, feu-ho per l'esport i pels infants!.

"CATALUNYA COMARCAL".

Acabem de rebre dos exemplars del "Catalunya Comarcal", òrgan de la Federació Comarcal de Catalunya, institució al servei del poble, tercer número d'aquesta publicació, que publica, entre altres seccions d'importància, un notable article sobre "L'autèntica fisonomia de Catalunya" en el qual es posa de relleu la importància de les comarques en el moment actual.

FESTIVAL A PROFIT DEL COMITÈ D'AJUT PERMANENT A MADRID.

Demà dissabte, a les 9 de la vetlla, tindrà lloc la inauguració pel "Grup Germanor", de l'ex-Casal Popular de Sant Pere, amb un festival a profit de Madrid.

Es posarà en escena, l'obra del malaguanyat Santiago Rossinyol, "L’Heroi", seguida d'un recital de poesies per uns companys.

Esperem pel caire de tal festival, l'ajuda del poble antifeixista.

NOUS AGENTS A LA PLANTILLA LOCAL DE POLICIA.

Comi sigui que a Barcelona han estat dissolts alguns rondins de policia que actuaven a les ordres de l'ex-comissari l'ordre públic, Rodríguez Sales, els agents que componien els mateixos han estat destinats a altres comissaries de policia.

En virtut d'aquesta disposició, han ingressat a la plantilla local de policia, dos nous agents de vigilància, esperant-se per a en breu l'arribada d'altres números.

PARLA EL CONSELLER PALET.

Aquest migdia, ha acudit al departament de Premsa, el Conseller de Cultura i Propaganda, company Palet.

Els informadors ens hem dirigit a ell preguntant-li:

—Has de fer-nos alguna manifestació?

A la qual cosa. el nostre interlocutor ha contestat:

—Res d'això, nois. Les manifestacions estan prohibides.

UNA QUESTIO DE PASTURA.

Simó Sala Flaquer. de 55 anys d'edat, que viu al carrer de la Societat, 12, va personar-se a la Comissaria local de Policia, per a denunciar que un pastor va enviar a pasturar el seu remat a un camp que el denunciant posseeix a Can Pous, en el qual hi ha farratge i trepadella.

AGRESSIÓ.

A la Inspecció de Vigilància, hi comparegué Vicenç Palau, de 62 anys d'edat, el qual assabentà als agents que un individu conegut pel "Francès", va agredir-lo, causant-li una ferida contusa al llavi superior, de caràcter lleu, la qual li fou assistida al Dispensari.

NO PAGA LA CONTRIRUCIÓ.

La Comissaria de Policia ha donat compte al delegat governatiu a fi que apliqui la corresponent sanció, que el ciutadà Antoni Rovira Pujol, de 57 anys que viu a Cervantes, no paga la contribució industrial que li ha estat fixada.

DENUNCIAT PER ESCANDALÒS.

Els veins.de la casa número 52 de l'Avinguda 11 setembre, Han presentat una denúncia a la Inspecció de Vigilància, per tal que aquesta s'interessi en què no succeeixin més uns grans escàndols que produeix un individu que viu a la mateixa casa, anomenat Navarro, que amb els seus crits priva de dormir tot el veïnat.

No hay comentarios: