domingo, 16 de mayo de 2021

L’Acció, edició dilluns, 10 de Maig de 1.937, pàg. 2

 

Notes sindicals ì polítiques

NOTA DEL FABRIL I TÈXTIL DE LA U.G.T.

La Junta del Sindicat Fabril i Textil U.G.T. davant dels fets anormals ocorreguts a la Federació Local, puntualitza la seva més enèrgica protesta per la forma de desposseir al Comitè Executiu, ja que aquest procedir està en contra posició amb les normes de la Unió General de Treballadors. Per l’esmenat fet, aquest Sindicat espera que les circumstàncies es normalitzin per tal de poder informar degudament als nostres afiliats i aclarir la confusió existent en la nostra organització.

Notes diverses

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat el següents accidents a l'esmentat Dispensari:

Josep Aparicio Ortiz, de 36 anys d'edat i amb domicili a Barcelona al carrer de Joan de Pradera 93, que ha presentat a causa d'una caiguda de bicicleta, ferides contuses a les mans.

Lluis Borràs de 4 anys d'edat, ha estat guarit de ferida tallant polze esquerre. Ha passat al seu domicili, Bruc 99.

A causa d'una trepitjada de cavalleria al dit gros del peu esquerre, ha estat assistit al nostre Dispensari, el ciutadà Josep Odena de 43 anys d'edat. Ha passat al seu domicili. Angel Guimerà 219.

PERSONES QUE HAN DE PASSAR PER LA CREU ROJA.

Les persones que es detallen a continuació i que per tenir segurament l'adreça equivocada no ha estat possible avisar-los, poden passar pel local del Comitè de la Creu Roja qualsevol dia de 7 a 8 de la tarda per un assumpte que els interessa:

Amalia Navarro Nogués, Sant Quirze, 34.

Matías Sánchez Roca, Pous, 36.

Josep Cos Calsina.

Antoni Mir, Balas Goyhaner, 44 baixos.

Teresa Ruiz, Sant Quirze.

Maria Roy, Progrés, 63 interior.

RELACIO DE LES ESCOLES QUE DEMÀ DIMARTS HAN D'ACUDIR A LES SESSIONS DE CINEMA DEL SEGELL PRO INFÀNCIA:

Cinema La Rambla, mati a dos quarts de deu en punt.

Escola Ramon Llull, carrer R. Llull, Ferrer i Guàrdia, Vall; Acadèmia Fuster, Teatre 2; Mercè Junyent, R. Egara; Josep Salvador, Linneus; Foment de Cultura, Volta; Escola Brugué, Guttemberg 33; Escola Social, Topete 2; Acadèmia Ballester, Milícies Catalanes; Concepció Arenal, Pantà 47; Pi i Margall, Anselm Lorenzo; Turó Parc, Pla Ametllera; Escola Nova, Manyer i Flaquer; Escola 22 de Juliol, Passeig-22 juliol 497; Escola Izquierdo, Bartrina 78; Grup Genescà, Salvador Segui i Escola Sala, Plaça Verdaguer.

Tarda a dos quarts de quatre en punt.

Escola Jardí de la Infància, Topete 16; Primer de maig, c. Primer de maig; Col·legi Mollà, Alagorda 27; Primera Ensenyança Ruiz, Blasco de Garay; Escola Egara, Milícies Catalanes; Manuela Segarra. Jodis 50; Escola Querol, Albèniz 21; Acadèmia Serrat, Pare Llaurador 13; Escola Montserrat, Colldeforns 68; Josep Caparrós, G. Alba 38; Bartomeu Amat, C. B. Amat; Col·legi Evangèlic, Valentí Almirall; Maria Serra, Ctra. de Montcada; Acadèmia Cols, Cremat 2; Antoni Sánchez, Ample Infància, Catalunya; Joan Pomés, C, Joan Pomés; Casal de l'Infant; Mestre Carles, F. Ascaso; Escola noies, Plaça Verdaguer; Escola Galileu-Rambla, c. Galileu; Escola Zona, Parellada 4; i Escola Jardí, Nord.

Cinema Doré, tarda a dos quarts de quatre en punt.

Grup Torrella. Rambla d'Egara; Escola carrer de Colom, c. Colom; i Grup Escola Baldric, c. Baldric.

PROGRAMA DE LA SESSIÓ DE CINEMA PER ALS INFANTS.

Demà dimarts es celebrarà la tercera sessió de cinema per als infants, al Cinema La Rambla en la qual es posarà en la pantalla, els següents films còmics i documentals:

Catifa màgica.

La gran cursa de Mickey.

Homes del demà.

Gasolina en el desert.

A la nit es donarà el mateix 'programa, més la comèdia «Teodoro i Cia.» per al públic en general.

Totes aquestes sessions organitzades pel Comitè Local del Segell Pro Infància, la seva recapta serà a profit de l'esmentat Segell.

SERVEIS EFECTUATS PER LA CREU ROJA.

Relació de serveis efectuats durant el mes d'abril de 1937.

Serveis locals.

Trasllat de malalts i ferits a Hospitals i Sanatoris d’aquesta Ciutat, 43.

Trasllat de malalts i ferits a Dispensaris i Clíniques d’aquesta Ciutat, 5.

Trasllat de cadàvers al Dipòsit Judicial, 5.

Auxiliats a la via pública, 3.

Auxiliats al seu domicili, 1.

Assistència a Esports i Festivals, 2.

Serveis fora d’aquesta localitat,

Trasllat de malalts i ferits de Olesa a Barcelona, 2.

Trasllat de malats i ferits de Terrassa a Barcelona, 1.

Trasllat de malalts psíquics a Vila Boi,3.

Carta oberta

Inserim la segment carta pregada:

Amb la natural sorpresa he vist que en l’edició del passat dissabte de «El Dia» el ciutadà J. Macias Marimón em tractava d'atracador, i pel que es desprèn del seu «article» veig que no ha estat víctima d'un atracament, sinó d'una confusió, que m'apresso a aclarir:

Dijous passat a dos quarts de vuit del capvespre, anava amb un altre company, a donar un vol per la Rambla que no se si és del P.O.U.M. o del P.S.U.C. ja que per mi tots els amics són iguals. Anava a encendre la pipa i em dono compte que no tenia llumins. EI meu company no fuma i per tant, tampoc en tenia. En ésser a sota mateix del rellotge de la plaça, trobem al ciutadà Macias i és ciar, degut al desig que tenia de fumar, li digué: teniu foc? Ell que immediatament alçà els braços i com que és un home molt difícil d'entendre, vàreig creure que volia dir que jo mateix em prengués els llumins i naturalment, vàreig regirar-li les butxaques fins a trobar-li la capsa. Vàreig encendre i després de remerciar-li la gentilesa vàrem marxar amb el meu company. Si, que és veritat que vàrem donar-nos compte, després de dar algunes passes, que restava encara amb els braços en l'aire; però, com que és un home tan especial, francament, no vàrem fer-ne cas.

Per això, en llegir-ho al diari dissabte he tingut una doble sorpresa. En primer lloc, perquè jo, l'home més pacífic de la humanitat he estat pres per un atracador i, segonament perquè el ciutadà Macias que tant parla en el seu escrit de no tenir por, precisament aquesta va produir-li al·lucinació.

Després de posar les coses en clar, prenc nota que el ciutadà Macias hom ha de saludar-lo per escrit si hom no el vol espantar.

Prudenci Solé.

No hay comentarios: