lunes, 24 de mayo de 2021

Vida Nueva, edición del sábado, 15 de mayo de 1.937, pág. 2 y 3

 

Reflejos ciudadanos

"DIADA DEL SEGELL PRO-INFANCIA"

Mucho se ha escrito en pro de la campaña del sello Pro Infancia, Mucho se ha escrito, pero no se llegará a escribir lo bastante, hasta que se diga como en Dinamarca: sobran camas y faltan niños enfermos.

La manera de dar una muestra de amor a la infancia como civilizados que somos, es acudir con nuestra ayuda, a tiempo, para que puedan hacer las curas y evitar las malas consecuencias que pudiera acarrear el no cerrar pronto la herida, restableciendo el órgano afectado.

La única manera es intensificando la obra humanitaria que se lleva a cabo una vez al año y con arreglo a nuestras posibilidades económicas apoyar esta gran obra que con tanto éxito se desarrolla en las principales capitales de Europa y del mundo.

Mañana domingo se celebrarán varios actos deportivos en nuestra ciudad. En el terreno del Tarrasa F. C. uno y en el Parque Municipal otro.

Acudid todos con la noble intención de prestar socorro a la obra sanitaria que tan admirables resultados dará en beneficio de la infancia víctima de las enfermedades propias de su edad.

EL PROGRAMA DEL CONCERT DEL PROPER DIMECRES.

En edicions anteriors, publicarem el programa popular que executarà a un quart de deu de la vetlla, al cinema "La Rambla", la Banda Municipal de Madrid, sota la direcció del mestre Sorozábal.

Avui ens plau de reproduir-lo, tota vegada què és interessant recordar-lo. Tothom sap prou bé, que després de la seva publicació, s'hagué de suspendre. I és per així que avui volem aprofitar l'oportunitat ja que s'atansa el dia de la seva execució, per a publicar-lo de nou.

Les obres que componen el concert de referència, són totes d'un caràcter castís i típic del Madrid alegre i lluitador.

Vegeu-lo :

Primera part: "El Dos de Mayo", pasdoble. Chueca; "Las Golondrinas", pantomima, Usandizaga; "Fundición de acero", música de màquines Mossoulov; "Bohemios", selecció, Vives; "La Santa Espina", sardana, Morera; "La Verbena de la paloma", fantasia, Breton.

Segona part: "La del Manojo de Rosas" fantasia, Sorozábal; "Cèlebre Tarantela", Coltschal; "La Cançó de la Pastora", sardana, Vicenç; "La Dolores", Breton i "La boda de Luís Alonso". Giménez.

Aquest magne concert, és organitzat per la Comissió de Cultura, amb la col·laboració del Comissariat de Propaganda de la Generalitat i això sol, és una garantia del seu gran succés.

PER ALS NENS I NENES.

El proper dimarts al matí i a la tarda, tindrà lloc la quarta sessió de cinema a profit del Segell Pro-Infància.

Programa:

“Esports emocionants", "Popeye el Mariner", "El Campió ciclista", per "Bocazas" i l’estrena de "Xarlot maquinista".

A la nit, al cinema Alegria, es projectarà a més del programa esmentat, el film "El fill improvisat".

TARJA FAMILIAR REPARTIMENT DEL BLOC DE RACIONAMENT I COMPRA,

El proper dimarts, es procedirà en els baixos de la Casa Consistorial, a la distribució del bloc de racionament i compra corresponent a l'última setmana del mes de Maig en curs i als de Juny i Juliol propers, sota l'ordre següent:

Dimarts, dia 18. del número 1 al 3.000; Dimecres, dia 19, del 3.001 al 6.000; Dijous, dia 20. del 6.001 al 9.000; Divendres, dia 21, del 9.001 al 12.400.

Hores de despatx, de 9 a 1 i de 4 a 8.

SESSIÓ D'ART AL SALÓ D"'AMICS DE LES ARTS".

Tal com hem anat assabentant als nostres ciutadans, demà, diumenge, a dos quarts de cinc de la tarda, es celebrarà al saló d'"Amics de les Arts", organitzat per l'A. E. M. A. O. T. de la localitat, una sessió d'art, el programa de la qual es compon de cinema amateur i d'un selecte concert a càrrec del quartet vocal "Orpheus", ben apreciat arreu de la nostra terra.

Com que la recapta de l’esmentat acte artístic, serà destinada a profit dels Hospitals de Sang, no dubtem que el poble de Terrassa no hi mancarà.

VENDA DE PATATES.

La Conselleria de Proveïments assabenta el públic, que dilluns vendrà patates contra lliurament del tiquet corresponent a dit dia. al preu dc 0’65 pessetes el quilo i donant doble ració de la consignada en el tiquet.

Els establiments designats per a la venda, són els següents:

Marquès Comillas, 48; Montserrat, 18; Marconi. 58; Nord, 98; Newton, 96; Pla Ametllera, 134; Pi i Margall, 152; Pantà. 35; Palla, 8; Pare Llaurador, 98; Raval, 34; Rutlla, 43; Rambla d'Egara, 215;' Rambla de Jaume Compte, 42; Ramon Llull, 103; Ramon Llull, 58; Salvador Busquets, 17; Salmerón, 103; Salvador Seguí, 80; Carretera Rubí 95; Salvador Seguí. 83; Valentí Almirall, 155; Salvà, 91; Sant Jordi, 11; Topete, 100; Galileu. 314; Unió 30; Watt, 118; Ample, 22; Anselm Lorenzo, 6; Anselm Lorenzo, 70; Agricultura, 54; Blasco de Garay, 73; Blasco de Garay, 97; Bartrina, 120; Bartrina. 100; Ctra. Rellinars, 245; Ctra. Moncada, 40; Ctra. Moncada, 402 i Pintor Torres, 138.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA

Josep Cornellà de 80 anys d'edat amb domicili a la carretera de Rubí, 200, el qual presentava, segons diagnòstic del metge de guàrdia, ferida contusa al segon dit del peu dret, de resultes d'haver-lo mossegat un gos.

Manuel Ruíz, de 4 anys. ha estat curat de fractura del radi braç dret a causa d'una caiguda al seu domicili. Ha estat traslladat a casa seva, carrer Ample, 86.

De resultes d'un cop de bastó que li donaren, ha estat curat al nostre dispensari, el nen de 5 anys, Joaquim Morera, el qual presentava hematoma al llavi superior Ha passat ai seu domicili, Arquímedes, 244.

METGES DE TORN PER A DEMÀ AL DISPENSARI.

De 8 a 10, doctor Marcial Trincheria.

De 10 a 12, doctor Miquel Vinyals

De 12 a 2, doctor Manuel Allué.

De 2 a 4, doctor Juli Gómez Fajardo.

De 4 a 6, doctor Josep Claveria.

DONATIU.

El Sanatori Mèdic-Quirúrgic, ha rebut dels obrers de la casa Baigual i Llonch, E. C, la quantitat de 73'35 pessetes, amb destí a l'Hospital de Sang.

ATENEO AMIGOS DEL LIBRO

Importante Conferencia comentada (charla) para el domingo día 16 a las 6 y media de la tarde en el local de la Escuela Ferrán y Guardia (Calle del Valle), en la cual un destacado militante de la Organización Confederal desarrollará el tema:

ASPECTOS Y DERIVACIONES DE LA REVOLUCIÓN ACTUAL

¡COMPAÑEROS TODOS! Pasar unas horas de franca y fraternal camaradería, estudiando y discutiendo los problemas más palpitantes de los aciagos momentos que vivimos, es labor agradable y provechosa para la magna obra de la Revolución que estamos viviendo, y es coordinar preparar y consolidar los cimientos sólidos que han de servir de base para la estructuración social que va o nacer.

Todos los militantes, todos los trabajadores conscientes; todos a la charla.

LA JUNTA

LLAVE ENCONTRADA.

Nos ha sido entregada una llave de pequeñas dimensiones, encontrada en la callo de Enrique Fontbernat, antes S. Francisco.

Quien la haya perdido, puede pasar por nuestra redacción a recogerla.

NOTA DEL CONSELL EXECUTIU DE LA UNIÓ DE COOPERADORS.

Aquest Consell ha rebut el següent comunicat del company President del Consell Municipal:

"Havent estat concedit permís per a celebrar la reunió de Delegats que sol·licitaven en el vostre escrit d'ahir, tinc a bé manifestar-vos, traslladant una Ordre del Cap Superior de Policia del Govern de la República, que en la dita reunió únicament poden entrar-hi els Cooperadors que hagin estat nomenats Delegats, no podent restar en el local cap més ciutadà, malgrat sigui cooperador, si no té el nomenament de Delegat de la seva cooperativa respectiva.

El que us faig avinent pel vostre bon govern i efectes oportuns."

Pel qual s'assabenta a tots els cooperadors que s'abstinguin de concórrer a aquest acte que en lloc del local anunciat tindrà lloc al nostre estatge, Creu 26, a l’hora anunciada.

VIDA SINDICAL

NOTA DEL SINDICATO DE INDUSTRIA DE SANIDAD. ASISTENCIA SOCIAL E HIGIENE.

Se ruega a los compañeros que están en la bolsa del trabajo del Sindicato de Industria, de Sanidad, Asistencia Social e Higiene, sección enfermeras y limpieza, pasen por las oficinas de este sindicato de 7 a 8 de la tarde, para asunto que les interesa.

Los Delegados de Sección.

No hay comentarios: