domingo, 2 de mayo de 2021

L’Acció, edició dissabte, 1 de Maig de 1.937, pàg. 2

El tiroteig d'aquesta nit a la nostra ciutat

Aquesta nit a tres quarts de dues uns individus situats en alguns terrats del carrer Milícies Catalanes, han tirotejat l'edifici de la U.G.T. El tiroteig ha durat fins a les tres de la matinada en el qual ha intervingut la policia d'acord amb el Conseller de Seguretat Interior, degudament assabentat de l'incident per restablir l'ordre.

I han efectuat escorcolls i detencions d'individus forasters afiliats al P.O.U.M.

Encara que aquests fets no en tinguem coneixença oficial, sembla que aquests detinguts seran posats a disposició del Jutge.

Durant el dia hi ha hagut al carrer de les Milícies Catalanes gran curiositat per veure els impactes i els vidres trencats a conseqüència del tiroteig.

Referen! al míting d'aquesta tarda

La U.G.T. ha tramès una nota a la C.N.T. en la qual es diu, que en vista dels fets ocorreguts aquesta nit, i per evitar que es podessin reproduir, s'abstenien d'assistir al míting, d'aquesta tarda, no obstant i estar d'acord en absolut amb la unió antifeixista.

Notes de la Presidència municipal i conselleries

NOTA ACLARATORIA.

La Presidència del Consell Municipal adverteix als ciutadans que el sistema de «vals» de moneda fraccionària de la qual es serveixen alguns comerciants de la localitat, que no tenen cap garantia ni és autoritat. Es posa de manifest aquest aclariment, perquè els ciutadans que acceptin els «vals» de referència, en cas de passar-los alguna irregularitat, no tindran dret a cursar cap reclamació.

QUEVIURES A MADRID.

La Comissió Permanent del Consell Municipal de l'Ajuntament ha tramés aquest mati un camió carregat de queviures vers Madrid destinat a la Junta de Defensa de .a capital heroica. Els queviures tramesos en conceptes d'ajut son els següents: Dos mil quilos de patates, dos cents de cigrons, cent de panses, quatre Caixes de llaunes de tomàtecs quatre caixes de llet condensada i dos mil quilos de pèsols.

SARDANES, BALLETS I CONCERT A PROFIT DELSEGELL PRO INFÀNCIA.

Per a demà diumenge en el Pare Municipal es celebrarà a les 11 del matí un selecte concert, l'execució del qual anirà a càrrec de la Banda Municipal.

I a les 4 de la tarda hi haurà en el mateix Parc, Ballets per l’Esbart de Dansaires de la Joventut Terrassenca i una Audició de Sardanes per la Banda Municipal.

Tots aquests actes són a profit del Segell Pro Infància, i esperem que per llur finalitat, el poble sencer acudirà al nostre Parc Municipal.

PROGRAMA DEL CONCERT QUE DONARÀ LA BANDA MUNICIPAL DE MADRID.

A continuació detallem el programa popular que executarà la prestigiosa Banda Municipal de Madrid, el propvinent dimecres dia 5 en el Cinema Rambla.

Primera part:

«El 2 de Mayo», pasdoble. Chueca; «Las Golondrinas», pantomima, Usandizaga; «Fundición de Acero», música de maquines, Mossoulov; «Bohemios», selecció. Vives; «La Santa Espina», sardana. Morera; «La verbena de la Paloma», fantasía, Breton.

Segona part:

«La del manojo de rosas», fantasía, Solozábal; «Célebre Tarantela», Collschalt; «La cançó de la pastora», sardana, Vicens; «La Dolores», Breton; «La boda de Luis Alonso».

No hay comentarios: