martes, 4 de mayo de 2021

El Dia, edició de dilluns 3 de maig de 1.937, pàg. 2 i 3.

LA SEGONA SESSIÓ DE CINEMA PER ALS INFANTS.

Demà dimarts al matí. a les 9'30 hores i a les 3'30 hores de la tarda es posaran a la pantalla del cinema Recreo, els següents films còmics i documentals:

"Canto de Cuna", "En el Fondo del Mar", "El Testigo" i "El Fantasma del Oro".

Aquestes sessions de cinema són per als infants de les escoles.

A la nit, es donarà el mateix programa, més la comèdia "La Taquimeca de casa", per al públic en general. Totes aquestes sessions seran a profit del "Segell Pro-Infància".

El Comitè organitzador, recomana especialment als professors del les escoles, la màxima puntualitat.

Les escoles que hauran d'acudir a les sessions, són les següents:

Cinema Doré : Matí, a dos quarts de 10 en punt.—Escola Jardí de la Infància, Primer de Maig. Bona Família, Primera Ensenyança, Egara, Manuela Segarra, Querol, Acadèmia Serrat, Escola Montserrat, Josep Caparrós, Bartomeu Amat. Col·legi Evangèlic, Maria Serra i Acadèmia Cots.

Tarda, a dos quarts de 4 en punt. —Escola Ramon Llull. Ferrer i Guàrdia, Acadèmia Fuster, Mercè Junyent, Josep Salvador, Foment de la Cultura, Brugués, Escola Social. Acadèmia Ballester i Concepció Arenal.

Cinema Recreo: Matí. a dos quarts de 10 en punt.—Escola Antoni Sánchez, Infància, Joan Pomés. Grup Escolar Baldrich, Casal de l'Infant, Mestre Carles, Escola R. Sala, Mestre Rodés, Mestre Perich, Albinyana, Fàbregas i Escola Jardí.

Tarda, a dos quarts de 4 en punt. —Escola Pi i Margall. Turó Parc, Escola Nova. Escola Passeig 22 de juliol, Escola Izquierdo, Grup Torrella, Grup Genescà i Escola carrer Colom.

QUEVIURES PER A MADRID.

La Comissió Permanent del Consell Municipal en nom de l'Ajuntament de la nostra ciutat, ha tramès un camió carregat de queviures vers Madrid destinat a la Junta de Defensa de la capital heroica.

Els queviures tramesos en concepte d'ajut són els següents:

Dos mil quilos de patates, dos cents de cigrons, cent de panses, quatre caixes de llaunes de tomàquet, quatre caixes de llet condensada i dos mil quilos de pèsols.

LA VENDA DE PATATES.

Demà correspondrà als posseïdors dels carnets del 5.001 als restants, la provisió de patates de la partida posada a la venda per la Conselleria de Proveïments.

El preu és de 0'65 ptes. el quilo.

Els establiments fixats a l'efecte per la Conselleria, són:

Tots els mercadals i les tendes dels carrers Ample, 8; .A. Lorenzo, 6; A. Lorenzo. 55; Blasco Garay, 97; Bartrina. 190: Carretera Martorell, 121; Carretera Rellinars, 255; Carretera Moncada, 364; Carretera Matadepera, 80; Concili Egarenc, 52; Colom. 132: C. Rodó, 71; Fivaller. 119; Galileu. 61; Galvany. 137; Galvany, 91; Milícies Catalanes. 27 Pi i Margall, 1.52; Pitàgoras. 52; Placa del Triomf. 30: R. Llull. 20; R. Llull, 116; Rasa. 109; Societat, 10: S. Seguí, 90: Salvà. 91; Vallparadís, 42; Watt 141: I. Iglesias 115; Pantà. 35; B. Ibáñez. 39; Bartrina. 39: Creu. 10; Fraternitat. 10; Galileu  20: I. Marti. 01; P. Torres, 138; I. Iglésies, 135.

D’UNES DETENCIONS.

El passat dissabte a la nit, foren alliberats els sis individus del POUM que la matinada del mateix dia, foren detinguts per la policia, quan els tiroteigs d'aquelles hores.

Els individus de referència, el migdia d'avui, estaven citats a comparèixer davant el Comissari General d'Ordre Públic, a Barcelona, a fi d'ésser-los presa declaració.

L'ACCIO DELS ALARMISTES.

En el transcurs d'aquesta nit, sobretot en la part de cap a la matinada. s'ha sentit per la nostra ciutat, el ressò de diversos dispars, que com és natural han alarmat els nostres conciutadans, que han vist torbat així e! seu repòs.

Els actius agents de la Inspecció diversos recorreguts per la ciutat fins a hores avançades de la matinada sense que hagin pogut detenir cap dels autors dels trets de referència, motiu pel qual se suposa que es tracta d’individus de pocs escrúpols i amb ganes d’alarmar al nostre veïnat, que es dediquen des de camps propers al casc de la localitat, a disparar les seves armes sense to ni so.

ACCIDENTAT.

Domènec Borrell fou assistit ahir de ferida contusa al front, que va rebre en ésser atropellat per un cotxe.

Una vegada assistit al dispensari mèdic, on el doctor de torn aprecià que la contusió sofria era de pronòstic reservat, l'accidentat pogué passar a! Seu domicili Volta. 19.

UN SOLDAT I UNA MINYONA.

El Jutjat d'Instrucció practica gestions per tal d'aclarir què hi ha de cert en una denúncia presentada per una noia menor d'edat que acusa un soldat d'haver abusat d'ella.

Sembla que la noia de referència no posseeix  totes les seves Facultats mentals.

NOTA ACLARATORIA SOBRE DETERMINATS VALS-MONEDA QUE CIRCULEN.

La Presidència del Consell Municipal adverteix als ciutadans que el sistema de "vals" de moneda fraccionaria de la qual es serveixen alguns comerciants de la localitat, no tenen cap garantia ni són autoritzats.

Es posa de manifest aquest aclariment, perquè els ciutadans que acceptin els "vals" de referència, en cas de passar-los alguna irregularitat, no tindran dret a cursar cap reclamació.

CICLISTA ATROPELLAT.

Aquest mati, un cotxe ha atropellat un ciclista a l'alçada de Can Amat d'Ullastrell, causant-li importants ferides i deixant-lo sense sentits.

El cotxe de referència, després de comès l'atropell, ha fugit, motiu pel qual no han pogut saber-se les seves característiques.

El ciclista ha estat assistit de primera intenció a la Casa de Repòs "Cassanelles", d'aquells voltants i després ha estat traslladat a la nostra ciutat, on ha estat guarit al Dispensari Mèdic Municipal.

El cop rebut pel ciclista mencionat ha estat tan fort, que ha continuat sense sentits, motiu pel qual i per no portar cap gènere de documentació, no ha pogut ésser identificat de moment el jove atropellat.

VAILET CORREDITS.

Aquest matí s'ha personat a la Inspecció de Vigilància, una venedora de la senyora, anomenada Serafina Sardà, la qual portava un vailet que ha atrapat, quan junt amb altres, mentre li demanaven preus d'uns articles procuraven estirar mant objecte de la seva parada.

El vailet ha restat detingut a la Comissaria.

DIVORCI.

Al Jutjat ha estat concedit el divorci a la parella Jaume Torrella i Assumpta Sala, que ja feia 14 anys que vivien separats i finalment han decidit divorciar-se.

No hay comentarios: