martes, 11 de mayo de 2021

Vida Nueva, edición del viernes, 7 de mayo de 1.937, pág. 2 y 3

Reflejos ciudadanos

La sensatez se impone

Los graves acontecimientos que han ensangrentado Barcelona que como era lógico han absorbido por completo la atención de todos, han sido acogidos en nuestra ciudad con una sensatez digna del mayor encomio. Salvo pequeños incidentes que no vale la pena mencionar, ya que la mayoría de voces son obra de individuos aislados, los antifascistas de Tarrasa, han sabido salvar sus diferencias y han guardado la cohesión que las circunstancias actuales exigían.

Hagamos votos pero que esta unidad persista.

Para conseguirlo precisa que ningún sector local se impregne del virus morboso que parece contaminar a cierta prensa barcelonesa quo hacen referencias marcadamente tendenciosas de los hechos acaecidos y que demuestran de manera evidente que muy poco les interesa el acercamiento del pueblo.

De batir el récord de la procedencia informativa a base del bulo parece ser que se disputan la supremacía «El Noticiero Universal» y «La Humanitat»

De acuerdo los mal informados reporteros de uno y otro diario, han servido a sus incautos lectores el notición de una violenta refriega en la casa central de la CNT y de la FAl con una imponente estadística de muertos y heridos, que solo existen en la calenturienta imaginación del autor de la patraña.

Desde luego, es completamente falso esa supuesta actitud de «algunos elementos disconformes con los dirigentes de la Confederación» que— según «El Noticiero Universal» y «La Humanitat.»— degeneró en tragedia.

Esperamos que esta noche el acólito de la «La Humanitat» en Tarrasa, hinche también el bulo de referencia para familiar deleite de su singular clientela de última hora.

NOTA DE L'A. E. M. A. O. T.

L’Associació d'Alumnes i ex-alumnes de l'Escola Municipal d'Arts i Oficis d’aquesta ciutat, assabenta als seus associats, que degut als fets ocorreguts a Barcelona, queda ajornada la visita que s'havia d'efectuar demà dissabte al matí, als Laboratoris cinematogràfics de la casa Josep M Bosc, de l'esmentada ciutat.

Oportunament, hom anunciarà la data en què s'efectuarà i per tant els socis que estaven inscrits poden retenir la invitació, la qual els serà vàlida pel dia en que s'efectuï.

MONEDERO ENCONTRADO.

En la Consejería de Sanidad se ha encontrado un pequeño monedero que contiene cierta cantidad en metálico.

La persona que lo haya perdido, puede pasar por dicha Consejería a recogerlo.

ASSISTITS AL DISPENSARI D’URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat' els següents accidents a l'esmentat Dispensari:

Alfons Cuartero, de 9 anys d' edat i amb domicili a la carretera de Rellinars, 58,. el qual presentava segons diagnòstic del metge de guàrdia, contusió amb hematoma a la parpella superior esquerra. Després d'assistit ha passat al seu domicili.

De resultes d'un atac epilèptic que li sobrevingué a la via pública, ha estat assistit el ciutadà Antoni Vidany, de 35 anys d'edat. Ha estat traslladat al seu domicili, Pardo Bazán, 122.

Joan Ubach, se 5 anys d'edat, ha estat guarit de ferida incisa-contusa a la regió parietal dreta, a causa d'una caiguda a la via pública. L'esmentat accidentat viu al carrer d'Ignasi Iglésies, 381.

ANUNCI

La Comissió Permanent del Consell Municipal, en sessió celebrada al dia set del proppassat mes d'abril, adoptà els següents acords:

Primer.-Aprovar el projecte de rasant definitiu del carrer de Pardo Bazán. confeccionat per l'Arquitecte Municipal, amb un pressupost total de 6.312'18 pessetes, realitzant-se aquestes obres amb càrrec a la consignació de la Brigada Municipal d'Obres.

Segon—Imposar les contribucions especials a que fa referència: el número segon de l’article 316, en relació amb l'apartat b) de l'article 332 de l'Estatut Municipal del 8 de març de 1924, on la quantia del 50 per cent de l'impost del donant i 25 por cent de l'import del de contenció, i aprovar els documents exigits per l'article 357 de l'al·ludit text legal, confeccionats per l'Oficina Tècnica municipal, els quals junt amb el projecte, restaran de manifest al públic en ol Negociat d'Obres i Vivenda de la Secretaria municipal, durant 15 dies, comptats a partir del següent de la publicació del corresponent anunci al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, per tal que, durant dit termini i set dies desprès, puguin presentar-se les reclamacions que estimin pertinents.

El que es fa públic per a general coneixement dels interessats.

Terrassa 6 de maig del 1937

El President Jaume Figueras.

SUSCRIPCIÓN PRO VÍCTIMAS DEL FASCISMO.

Lista general de la C.N.T.

Día 19 de Marzo: Casa Vda. Castells, hilatura, primor turno, 25’50; Casa Fontanals, peinaje, 71'75; Casa Coll. Sorteo, 55; Paquetería Española. 14’25; Casa Altisen Hermanos, 71; Hijos de J. Sanmartín, 46; Casa R. Badiella, 80; Casa Hijo de M. Boer, 41: Casa F. Tatché 24; El Sindicato de Campesinos. 100; La Colectividad de Caldereros C.N.T.,60’05; Casa A. Arnaus, 42’35; Casa Puig Hermanos, 27.

Día 20: Casa Gorina Grau, ramo del agua. 20'15: Un militante de construcción, 3'25; El compañero Magín Ribas, 10; Casa Molins y, Puigarnau, 10; La Agencia Casas, 20; Hijo de F. Junyent. 3’50.

Día 22: Casa Vda, Castells, sección hilatura. segundo turno, 20; Casa Costa y Arch, 158; Casa Vda. Castells sección estambre, primer turno, 27; Hilaturas Matarí. sección engranaje de lana. 14; Casa Guardiola, 237; La fundición Blasi, 25; Casa Segura, 39; Sindicato Único de Luz y Fuerza. 1.057'40.

LOS QUE MANDAN PAQUETES AL FRENTE.

En las oficinas C.N.T. - F.A.I. hay depositado un paquete que contiene entre otras cosas, unos números del semanario anarquista de Ripoll, ''Humanismo", y que se ignora quien lo ha entregado y a quien va destinado,

MUTILADOS, HERIDOS Y ENFERMOS DE GUERRA.

La federación de Mutilados, Heridos y Enfermos de Guerra, invita a todos los milicianos, comprendidos en su asociación, para que pasen por el domicilio social, calle Francisco Macià, núm, 12, de 10 a 12 de la mañana, todos los días, para un asunto de mucho interés.

No hay comentarios: