domingo, 30 de mayo de 2021

Front, edició de dijous, 20 Maig 1937, pàg. 2

 

Crisi de la intel·ligència

Em fa pena, com a terrassencs, d'haver-ho de confessar. Els diaris locals, sobretot aquesta moixiganga periodística de "L'Acció" fa dies que torna a estat bon xic desequilibrada. No té mots per a poder seguir les seves acostumades seccions que en cor esforç li ha suggerit el seu cervell.

Tampoc no tenen arguments. I com van escassos de bons temes !. Dona pena de debò. Nosaltres que sempre havíem considerat aquest fetus de diari com el mis vulgar i de menys poc gust de la nostra ciutat, veiem com al llarg del temps, que tot ho arregla, no poden arribar a endegar-lo de manera que resti discretament llegible.

Com que no tenir mots i arguments no és altra cosa que estar mancat d'intel·ligència, talment com ho fan els pobres d'esperit i de pensa, es posen a maltractar tothom i més que ningú a nosaltres, ja que després de tot saben, que som una força que. tard o d'hora acabarà amb les seves criaturades i les seves falsedats.

Seran capaços de donar-nos una sorpresa? Posaran a un nivell ben alt i sincer la categoria moral dels que redacten el que hauria d'ésser un diari polític d'una manera estricta i raonada?.

Q.

VISITA ALS AVIS DEL CASAL DELS VELLS

Es posa en coneixement dels ciutadans d'aquesta ciutat que podran visitar en aquest establiment els "Avis” internats, els dies, dimecres i diumenges de cada setmana i a les hores de tres a sis de la tarda.

NOTA DE LA CONSELLERIA D'ECONOMIA I TREBALL

Es recorda a les empreses Industrials i comerços la necessitat que tenen de legalitzar la seva situació d'acord amb allò disposat en el Decret de Col·lectivitzacions i Control del 24 d'octubre del 1936.

De no fer-ho així seran paralitza-des les operacions de tots aquells infractors de les susdites disposicions.

LA HUMANITÀRIA OBRA DEL NOSTRE JUTJAT

"Bueno". Resulta que Miquel Casado Bailón i Bernarda Martínez Salvador, així com també Alfred Mola i Ramona Puig Puig, no s’avenien. Així que la dona pensava una cosa, l'home en pensava una altre. La diversitat de gustos estava a l'ordre del dia i, és clar, la discòrdia sorgí resplendent i sorollosa. Un dia, dos dels quatre components d'aquests dos matrimonis, es veu que es varen rebel·lar contra els altres dos restants, i en una heroïcitat moral que fa posar la pell de gallina es posaren d'acord per anar a veure el jutge i arreglar-ho de bé a bé.

En el dia d'avui s'han presentat al Jutjat, on per mutu dissentiment comprès pels quatre sacrificats, se'ls ha donat el permís de divorci corresponent. Una vegada més el senyor jutge de la nostra ciutat ha estat a temps d'evitar dues trencadisses de vaixella.

GRAN FESTIVAL ARTÍSTIC A PROFIT DEL "SEGELL PRO INFANCIA"

Per al dia 22, a les nou de la vetlla, tindrà lloc en el local de l'ex Escola Municipal de Música, situat a la Plaça de Jacint Verdaguer, organitzat per la Secció Femenina del Grup Excursionista Egara i amb la cooperació de la secció artística de l'esmentat Grup i de la Rondalla del Centre Aragonès, amb els cantadors de jotes Albert i Ariño sota  el següent programa:

1 La comèdia en dos actes de Ramon Franquesa,, titulada "Els Porucs".

2 Recital, per la Rondalla del C. Aragonès.

3 El joguet còmic en un acte, de Josep Esmerats, titulat "La criada nova".

SARDANES PER LA COBLA PRINCIPAL

La Cobla Principal de la nostra ciutat, amb el desig de col·laborar en la present campanya del "Segell Pro Infància", la qual està ja en el final, donarà desinteressadament diumenge vinent, a les onze del matí, una audició de sardanes al Parc Municipal.

Sardanistes terrassencs, assistiu-hi ! i així contribuíreu a la magna obra del "Segell Pro Infància".

DILLUNS VINENT S'OBRIRAN A LA NOSTRA CIUTAT, DOS NOUS GRUPS ESCOLARS

Després de laborioses obres d'habilitació dels locals i amb material escolar de nova construcció, dilluns vinent seran oberts als infants terrassencs dos nous Grups Escolars de primer ensenyament.

Un, en l'edifici del carrer d'Infant Martí, cantonada Galvany i l'altre a l'antiga casa Ubach del carrer de Garcia Humet. El primer compta amb un parvulari i dues unitàries, essent ateses les seves aules per mestres depenents de la Generalitat, i el segon compta amb dos parvularis i quatre graus, el personal pedagògic és depenent de l'Estat.

La Comissió Municipal de Cultura i Propaganda en donar aquesta grata nova, és complau també en assabentar al poble terrassenc que s'estan realitzant els treballs necessaris, perquè dintre pocs dies també pugui obrir-se el Grup Escolar, emplaçat a l'antic edifici religiós del carrer Durruti, que fins fa poc ha ocupat la Cuina Popular. Queda així acomplert et pla Escolar traçat en la creació d'escoles que tant l'Estat com la Generalitat han fet a la nostra ciutat, passant de 44 escoles, a 98, en què ha quedat augmentada la xifra d'aquests centres culturals, des del 19 de juliol fins a la data.

NOTA DEL COMITÈ ECONÒMIC DEL PA

Aquest Comitè lamenta haver de comunicar al poble de Terrassa que avui i demà. no hl haurà pa a causa de que la Conselleria de Proveïments no ens ha proporcionat la farina necessària per a elaborar-lo. Per tant, preguem al públic en general s'abstingui de fer cap reclamació, ja que les oficines d'aquesta indústria restaran tancades durant aquests dos dies.

REUNIÓ GENERAL EXTRAORDINÀRIA DEL COL·LEGI D’AGENTS COMERCIALS

Es convoca a tots els representants, corredors i comissionistes, afectes al Col·legi d'Agents Comercials (U. G. T.) a la Reunió General Extraordinària que es celebrarà el proper dissabte dia 22 del corrent, a les onze del matí, en el local de l'Associació d'Empleats i Tècnics (Ramon Pont, 35 bis) sota el següent ordre del dia:

1. Lectura i aprovació de l'acta de la reunió anterior.

2. Informe de la Junta Directiva i discussió i aprovació del mateix.

3. Substitució del nom del Col·legi pel de Sindicat..

4. Orientacions a seguir.

5. Precs i preguntes.

Donada la importància de l’assemblea es prega el màxim interès en l’assistència.

El Col·legi d’Agents Comercials davant l’actitud del Comitè Local interí de la U. G. T.

L'actitud bon xic incomprensible en què s'ha situat el Comitè Local interí de la Unió Local de Sindicats Obrers U.G.T., suspenen l'assemblea que segons un pacte signat havíem de celebrar aquesta setmana ens ha sorprès dolorosament, sense que per la nostra part hàgim actuat en desacord per trencar el compromís, i encaro més dolorosament impressionats per un desgraciat manifest aparegut amb la signatura del mateix Comitè Executiu Interí de la U.G.T, en el qual s'hi fan constar una sèrie de lamentables i incorrectes afirmacions impròpies de l'entitat que ha d'avalar-les.

Com a conseqüència, amb aquesta data hem enviat el següent comunicat:

“Al Comitè Local Interí de la Unió General de Treballadors. Ciutat. — Companys: el contingut de la vostra lletra d'ahir, significa incompliment per la vostra part del pacte signat, conjuntament amb altres, Sindicats, i, per tant, ens considerem deslligats de tots els compromisos a què és referia el mateix. Lamentem aquesta manca de formalitat a la qual nosaltres no hauríem incorregut mai, imposats pel sentit de responsabilitat que exigeixen els moments que vivim; Us saluden. La Junta Directiva del Col·legi d'Agents Comercials."

I finalment, es notifica a tots els agents comercials que s’abstinguin de concórrer a altres reunions que no siguin convocades per l’actual Junta Directiva.

No hay comentarios: